A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Zerjav Oblakov

/ #382

2015-03-15 13:30

Javítson ki valaki, ha rosszul tudom!

Magyarország kormányának feladata a nemzeti ünnepek megtartása! Úgy tudom ez még az "átkosban" is így volt! Sőt, abban az időben az ifjúság több önkéntes megemlékezést is tartott, amelyekkel kivívták a hatóság nemtetszését!

A KLIK tudomásom szerint cca. 300 meghívót küldött ki, gondolom a hozzá tartozó valamennyi középfokú intézménynek! 

Számomra, mint kívülálló számára úgy tűnik, hogy politikai kérdést a gimnázium tantestülete kreált az ügyből azzal, hogy nyilvánosságra hozott egy olyan levelet, amely valójában a szakma/szakterület belügye! Ez a történet akkor válhatott volna közüggyé, ha a Klik megtorlásként szankciókat alkalmazott volna a levélben foglaltak megtorlására!

(megjegyzem, mint mezei állampolgár, nem szívesen járatnám olyan iskolába a gyerekemet, ahol a tanári kar a politikai véleményét a diákok mögé bújva hozza nyilvánosságra!

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek. )

Tisztelettel megkérdezném a tanári kart, hogy a politikai színezetű állami támogatást milyen erkölcsi platformra helyezkedve fogadják el, miért nem utasítják azt vissza?

Egyébként nehezen hihető az, hogy ott, ahol a pedagógusok 1/3 rendelkezik olyan erkölcsi tartással, hogy nemmel szavazott, ne lenne hatással minimum 10 olyan diákra, akikben ébredezik már a magyarságtudat! Ezúton is kívánok nekik erőt, egészséget, mert nem lehet könnyű dolguk egy ilyen morálisan leharcolt pedagógusközegben!

"Miért is kezdtem emberrel nagyot,
Ki sárból, napsugárból összegyúrva
Tudásra törpe, és vakságra nagy."