A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Tibor-szervező

/ #391 Belekotyogok

2015-03-16 08:13

Tisztelt olvasók és aláírók.

Valamikor én is ebben az intézményben végeztem- érettségiztem és ez egy nagyon jó iskola!
Nevemet csak azért nem írom le mivel a Március 15-i ünnepségek lebonyolításában mint rendezvényszervező én is részt vettem. Vasárnap pont a Múzeumkertben dolgoztam. Ki nem állhatom Orbánt, de a megélhetésem az első- remélem megérti mindenki. És attól, hogy ilyen nívós eseményeken dolgozom még nem jelenti azt, hogy jól is keresek. 
Figyelemmel kísértem az eseményeket és egy valami sajnos tény!

Amíg Orbán a hangzatos beszédét mondta és több ezer "parancsra" oda vezényelt diák tapsolt és skandálta Orbán nevét addig az ellenzék csak lapított mint az a bizonyos dolog a fűben. 
Az iskolánkat megfenyegették ismeretlen tótum-faktum kormány közeli egyesületek és a polgármester!
És azon túl, hogy az iskola vissza utasította a kormány "felkérését" és létrehoztátok ezt az egyesületet lényegében semmi nem történt!

Sok iskolában akik elküldték a diákokat azzal fenyegették meg a tanárokat, hogy elveszíthetik az állásukat, a diákokat meg azzal, hogy intőt kaphatnak, vagy nem nyernek felvételt a felsőoktatásba.
Amiről Egres Béla fröcsögött nektek az sajnos nem vicc. Mint a rendezvény lebonyolításában érintett volt, hogy én kezeltem a telefonokat és elég sok telefont kaptunk ez ügyben. 
Az sajnos tény, hogy a Nemzeti Múzeum előtti tér az megtelt! Az ellenzéki hangok meg el lettek nyomva- és ez bőven elég a kormány propagandának. Ez sajnos már elég felhatalmazás lesz a kormánynak arra, hogy retorziókat léptessen életbe a renitens iskolákkal szemben. Csak úgy megkérdezném:

Felvettétek e a kapcsolatot mondjuk a Hallgatói Hálózattal, vagy a szakszervezettel?

Kinn külföldön mikor tanultam voltam tanúja középiskolák elfoglalásának. Volt rá példa, hogy országos diák lázadásokhoz középiskolások is csatlakoztak.
Azzal, hogy létre hoztok egy ilyen petíciót, de ezen túl hallgattok nem fogtok semmit sem elérni.

Sajnálom, de ez van. A kormány lépni fog ellenetek, ha ti nem léptek azonnal valamit.

Egy volt hallgató, aki az oldalatokon áll!