Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #2251

2015-04-13 18:56

Módosító javaslat a tervezethez benyújtva!

Itt a módosító javaslat - Bankhitelből is fizethetik a Quaestor-kötvényeseket

Benyújtotta ma az országgyűlés törvényalkotási bizottsága a pénteken megjelent, Quaestor-kötvényesek kártalanítását tartalmazó javaslat módosítását. A módosító javaslat értelmében a kártalanítás a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Zrt. kapcsolat vállalkozásai által értékesített kötvényekre is kiterjedne.

A ma benyújtott összegző módosító javaslat több ponton is módosítaná a múlt heti törvényjavaslatot. Kiemelve a fontosabb javaslatokat:

  • A pénteki javaslatot kiegészítve, a kártalanítás nemcsak a Quaestor Financial Hrurira vagy a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Zrt. által értékesített kötvényekre terjedne ki, hanem a kapcsolt vállalkozások kötvényeire is (a kapcsolt vállalkozások listája a kárrendezési alap honlapján is elérhető lenne).
  • A működéshez szükséges forrást a kárrendezési alap nemcsak 10 éves futamidejű kötvénykibocsátásból és az MNB-től felvett áthidaló kölcsönből szerezhetné be, hanem a tervek szerint legfeljebb 10 éves futamidőre hitelintézeti kölcsönt is felvehetne.
  • A módosítás szerint az alap előleget kérhet a Beva tagoktól, amelynek mértékét a 2014-re a Beva felé fennálló díjfizetési kötelezettség arányával egyezik meg.
  • A Quaestor-károsultak a kárrendezésre vonatkozó kérelmeket postán is benyújthatnák. A hiánytalanul beérkező kérelmeknél az alap 30 napon belül teljesítené a kifizetést a kárrendezésre jogosultnak.