Miskolci Cementgyár STOP


Vendég

/ #175 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 15:23

#172: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Melyik típusú szmogról beszél? Azon belül melyik változatról?

Mennyi is volt az ipartalan Miskolcon az utóbbi 5 évben?

Beszélhetünk a HCM okozta emissziókról, de Ön sem hazai, sem az európai

cementgyárak XXI. századi technológiáját nem ismeri, így nehéz lesz.

Olyan toposz ez is,mint a dioxin.  Kistokaji lakosként én imádom a dioxint,

de a hejőcsabaiak vigyáznak rá, hogy ne kerüljön a kemencébe

jelentős mennyiségű klórozott szervesanyag.

E nélkül meg bajos előállítani. Kevés anyaghoz gázmosót sem vettek.

A lerakóba sem szállítanak. Az a kevés,ami a kéményükön kijön két külön történet.

Az egyik rész a levegőben mindig jelenlevő por- koromszemcsékhez kötődik

 és a por finomsága szerint néhányszor 10 kilométeren belül aláhullik.

Nem, nem Kistokajba, attól messzebb valami káposztaföldre.

Csakhogy aranykorona ide,aranykorona oda a növényi táplálékban

alig van zsírtartalom (2,7%)  100 gramm –ban  csak 0,086 pikogramm

 dioxin kevés az élvezethez.  Pechemre A HCM kéményén kiáramló

dioxin egy kisebb része gázfázisban marad.

Több száz vagy ezer km-re is eljuthat.

Közben működik a fotokémiai lebomlási folyamat.

A lényeg; nekem nem jut belőle.

Így kénytelen vagyok a helyi kisboltban bevásárlást eszközölni.

Ahol is: Marhahús 13% zsírtart.   0,97 pg dioxin/100gramm

Virsli 28% zsírtart. 0,51pg, 

sajt   22% zsírtart. 0,47pg.