Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #2752 Re:

2015-06-24 12:05

#2750: -  

 TV2 Mokka - Varga Mihály:


"...Én azt gondolom, hogy a Questor károsultjainak a rendezése most  ez az első számú feladat amit az államnak, a kormánynak végre kell hajtani. Itt is ugye a bankok feljelentése után egy jogi, alkotmánybírósági vizsgálatba futott bele az ügy. Ahhoz hogy ez tisztázott legyen és senki ne kerüljön abba a helyzetbe, hogy valamikor valamilyen kártérítést vissza kelljen fizetnie, meg kell várni ennek a jogi eljarásnak a végét..."

Na, akkor most lehet kezdeni az aggódást.

Ha meg is kapjuk a pénzünket július végéig, ahogy Rogán ígérte, az AB döntésétől függően még akár vissza is vehetik?

Q kötvényesek számára eddig nagyon szépen alakultak a dolgok, de az Alkotmánybíróság döntésétől függ, hogy egyáltalán pénzünkhöz jutunk-e.

A Hungária kötvényesei azért fordulnak (vagy fordultak már?) AB-hez, mert hátrányos megkülönböztetés rájuk nézve a Q kötvényesek kártérítése. Szeretnék, hogy a törvény kiterjesztésével kártalanítást kapjanak ők is, hiszen hasonló módon lettek átverve.

A bankok nem nagyon akarnak pénzt belerakni se BEVA-ba, se Quaestor Alapba. OTP azért ment AB-hoz, hogy miért nekik, a "tisztességeseknek" kellene kártéríteni.

És úgy tudom a Buda Cash részvényesei is AB-hoz fordultak. Nem a Questorosok ellen, de a saját érdekeik érvényesítése miatt.

Kun Mediátor károsultak is Quaestor törvényhez hasonló megoldást szeretnének.

Ránk, Quaestorosokra nézve ezekből csak annyi érdekes, hogy ha úgy dönt az AB, tök mindegy miért, de a törvény alkotmányellenes, akkor mi lesz? Újra tárgyalják a törvényt? Mikor? Parlament elment nyári szünetre.

Lesz kifizetés vagy nem? Ha kifizetki, akkor reménykedjek, hogy nem kérik vissza?

Ha a bankoknak ad igazat, akkor honnan lesz pénz a kártalanításra?

Csak a kérdések.

Ne legyen igazam, de rohadtul nem vagyok nyugodt.