Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #2944

2015-07-13 08:01

Megérkezett a levél a QKKA-tól!  Részletes tájékoztatás van benne, hogy megállapították, hogy kártalanítási kötelezettségem megegyezik a Q. értékpapirszámláján levő összeggel, ezért jogosult vagyok a kártalanításra. A kártalanítás összege átszáll a QKKA-ra és  a BEVA-ra, akik kifizetik ezt az összeget. Táblázat részletezi, hogy X összeg a teljes követelés, azaz a teljes kötvény névérték, Y összeg a meglévő kötvények értéke, Z összeg a hiányzó kötvények értéke, ez kb. 30-70%. A hiányzó után járó, azaz Z összeget, kb 70%-ot fizeti ki a BEVaA, ezt mától az OTP fiókjaiban fel lehet venni vagy átutaltatni! A fennmaradó Y összeg, ami kb. 30%, a Q. törvény szerint a QKKA fogja kifizetni egy későbbi időpontban.

Ez már valami, úgy tűnik, a 6 MFt alatti összegek a BEVa szabályai szerint kifizetésre kerülnek, az afeletti követelések függnek a QKKA-tól, hogy mikor lesz valami megoldás a QKKA hitelfelvételére, ezt kell sürgősen követelni. Úgy tűnik nekem, amiről a kezdetekben beszéltünk 30-70 %-ban osztották fel a fiktív-nem fiktív kötvényekre a "készletet". Bár ezt másnak is meg kéne erősíteni, hogy mások is így kaptak-e értesítést.

Megyek az OTP-be, majd beszámolok, mit végeztem.