Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
v |
#29262015-07-12 16:40Hát megmondom őszintén nem értem egyszerűen mi folyik itt! Beadtuk a Q Kártalanítási alapba az összes kötvényünket, LEMONDTAM RÓLA annak reményében, a törvényben elfogadott módon az alaptól megkapjam a pénzem (hogy a már lefoglalt Q vagyonból illetve annak a fedezetéből a törvény alapján ne évek múlva kapjuk vissza a pénzünket). Ezzel befogták a szánkat, örüljünk, várjunk türelemmel, ne a politikusokkal foglalkozzunk... Most meg csak hirtelen semmi, ennyit tudnak nyújtani, semmi információ, várjunk a bizonytalanra? Hol vannak a felügyelő bizottságok, mit végeztek eddig a felügyelő biztosok, mi van a vagyonnal, hol tart a felszámolás, értékesítettek-e már belőle valamit? Aki megkapja a megtakarításának egy részét az a lemondó nyilatkozattal együtt hallgasson? Ha a jelenleg is érvényben lévő törvényt így akarják betartani akkor nekünk mit kell betartanunk? Mi nem gondolhatjuk azt, ja csak vicceltem nem is adom én a kötvényemet, majd pert indítok az állammal az alkotmánybírósággal a parlamentel, a bankkal, vagy kitudja kivel szemben? Vagy csak lefoglalom valamelyik Q ingatlant, vagy mit tudom én... Én nem vagyok jogász, de annyit tudok, egy megállapodás akkor valósul meg, ha az abban szereplő felek betartják a megállapodásban megfogalmazottakat. Sőt itt(!) még van egy TÖRVÉNY IS! Mi óta dirigálnak a bankok? Lehet ilyet? Miért nem értesíti a Q Kártalanítási alap a médián vagy közleményben a károsultakat egyértelműen mire számíthatunk? Mint a fenti írásokból is látszik teljesen tanácstalanok vagyunk senki nem tudja mennyi is az annyi... és mi lesz a többivel!!! Kérem szépen a 2918 beadvány íróját értesítsen, hogyan lehet a beadványhoz csatlakozni (van-e jelentősége, ha többen csatlakozunk, ill. kinek küldte el és ki ezt a beadványt) Köszönöm! |
Vendég |
#2927 Re: Regisztrálni!!!!Qaestor asszisztencia!!!!!!2015-07-12 18:11#2915: Mérges - Regisztrálni!!!!Qaestor asszisztencia!!!!!! hol kell regisztrálni? |
mérges |
#2928 Re: Re: Regisztrálni!!!!Qaestor asszisztencia!!!!!!2015-07-12 19:07#2927: - Re: Regisztrálni!!!!Qaestor asszisztencia!!!!!! facebook oldal QUAESTOR ASSZISZTENCIA |
Mérges |
#2929 Re:QKKA-nak igénybejelentés cím2015-07-12 19:27Tehát kinyomtatni ésaláírni, vagy mail-ban Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának Igazgatósága |
Mérges |
#2930 Re: Re:QKKA-nak igénybejelentés cím2015-07-12 19:49#2929: Mérges - Re:QKKA-nak igénybejelentés cím Postán lehet küldeni! |
Vendég |
#29312015-07-12 20:28Holnap reggel az ATV Reggeli Start c. műsorában szó lesz a Quaestor károsultak július 13-ával megkezdődő kártalanításáról. Vendég a Q. károsultak képviselője lesz, ha jól emlékszem. |
Vendég |
#29322015-07-12 20:55Komment a hÍr24-ről: Határozott kérésünk, hogy tájékozódjanak már az újságírók tisztességesen. Igaz, hogy 32 ezer károsult és családtagjaik, üzletfeleik rendkívüli indulatba jöttek a lenyúlás ténye és annak módszere, majd most az ígéretek ellenére történő kártalanítás elmaradása miatt (amely a híresztelésekkel szemben egyébként sem lenne mindenkinek teljes), de a mostani korábbiaknál is erősebb felháborodás oka, hogy a tucatnyi félretájékoztató közlemény, nyilatkozat ellenére elszabotálja a kifizetésre kötelezett Alap az 2015. évi XXXIX. törvény végrehajtását. A nyilvánosságra hozott indok az, hogy alkotmányjogi panasszal éltek a törvény ellen, és ameddig az AB nem hoz határozatot, addig felfüggeszthető, akár a kötelezett egyoldalú döntése alapján is, a kifizetések törvény szerinti végrehajtása. Ezt a jogi képtelenséget kormánytagok is megerősítették, jogbizonytalanságot emlegetve, az Alkotmány Bíróság döntéséig. Ez a szégyenletes álláspont azonban nem csak a hatályos jogszabályok nem ismerését jelenti. Először is az alkotmányjogi panasz befogadásából még nem következik, hogy a törvény vagy annak egy része hatályában felfüggesztődne. Másodszor pedig jogbizonytalanságot éppen a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek következmény nélküli önkényes meg, illetve be nem tarthatósága okoz, nem pedig azok végrehajtása. Látható, hogy e körülménynek nem tulajdonítanak az újságírók kellő jelentőséget, ezért ismétlődően félretájékoztatják a közvéleményt. Talán nem is véletlenül? Helyesebb lenne a valódi okot megtalálni, azaz mi okozza igazából az Alap fizetésképtelenségét. |
Vendég |
#29332015-07-13 05:11Már a második törvényt rúgják fel! Az áprilisi 14-i törvénnyel létrehozták az Alapot, meghatározták a kárrenddezés folymatát. A június 23-án elfogadott "brókertörvény" pedig rendelkezik a pénzügyi részről, az Alap feltöltéséről. A QKKA-nak hitelt kellene felvenni a MNB-től. Kötvényt kibocsátani, amit a BEVA tagok vennének meg. De ez részükről csak a pénz megelőlegezése, mert a felszámolás során befolyó pénzből mindezt visszakapják. Ami nem térül meg, azt meg leírhatják a különböző adóikból. Tehát a BEVA tagok, a bankok visszakapják az öszes pénzüket, amit most a 32 ezer ember kártalanításba kellene befizetniük! Az OBA már felvette a hitelt! Sőt megtette a kötvénykibocsátást is! Ugyanebben az interjúban: "...A kártalanításra váró ügyfelek ettől függetlenül hamarosan hozzájutnak követelésükhöz: július 6-án, a dokumentumok egyeztetése után megkezdődhet a kártalanítás..."
Érdekes, hogy két héttel később az államtitkár távozik a posztjáról (index.hu 2015. július 10.) az NGM-ból Varga Mihály mellől.
Mi okozza az Alap fizetésképtelenségét? Inkább kik okozzák. Varga, Matolcsi, Csányi, Rogán, Lázár, Orbán ... ? Azok, akik március óta elhitették velünk, hogy minden rendben lesz, akik pofátlanul a képünkbe hazudnak. |
Vendég |
#2934 Re:2015-07-13 05:45most kezdődik! |
Vendég |
#2935 Re:2015-07-13 05:49Kedves Sorstársaim,mos is elhalngzott a rádióban,hogy ma kezdődik a kifizetés,hülyének néznek bennünket továbbra is.Nincs pénzmozgás eleve,senki nem tudja mennyit hol vehet fel-nálam ez lenne a kifizetés fogalma. Le kénne valahogy állitani már ezt a sok mellé beszélést.Az lenne a normális,hogy emberek ma elkezdődik a postán LEVELEK elküldése amely tartalmazza az összeget és hogy lehet és mikor felvenni az összeget,vagy aki kéri az utalást számla számot egyeztetni. Milyen kifizetés kezdődik akkor ma??? Köszönöm szépen |
undertaker |
#2936 kifizetés2015-07-13 06:07Kedves Sorstársaim! Az Atv start műsor ma reggeli adásában nyilatkozott a Quaestor Károsultak képviselője. Érdekes dolgokat mondott,akik a a Quaestor pénzügyi Tanácsadó Zrt-nél vásárolt kötvényeket,azt nem kártalanítja a Beva egy forintal sem,nemhogy 6 millióval! Ezen kívűl még az is kérdéses hogy kinek volt valós,illetve fiktív kötvénye,mivel most csak a fiktív kötvényesket kártalanítják! Az úriember elmondása szerint legjobb esetben is több mint fél év lesz,mire lezárul az egész.
|
Vendég |
#2937 Re: kifizetés2015-07-13 06:15Nem félévet, hanem legalább egy évet mondott.... |
Vendég |
#2938 Re: kifizetés2015-07-13 06:20Rosszabb a helyzet. Láttam a műsort,nem fél év,hanem a törvényes határidők betartásávál 1 év csak az AB döntés,és hol van még a további eljárás.Ha lessz egyáltalán számunkra kedvező döntés.Egyetértek a hír24-ben leírtakkal. |
Vendég |
#2939 Re: kifizetés2015-07-13 06:38start plusz lesz ismétlés, de megnézhető a honlapon is! Kálmán-Pikó István nyilatkozott, jó, hogy vannak ilyen emberek köztünk! |
Vendég |
#2940 Re:2015-07-13 07:17Ez inkább a DRB-s ügyfelekre vonatkozik, nekünk a BEVA kell hogy fizessen és hitelt vegyen fel ehhez. Persze az is sokatmondó hogy csányi kolléga egyből adott hitelt infláció plusz 1.5 százalékra! Te mennyit kapnál a bankjánál? |
Vendég |
#2941 Re: Re: kifizetés2015-07-13 07:19Azt meg lehetett tudni, hogy melyek a fiktív kötvények és, hogy milyen arányban? Egyáltalán, ma elkezdődik valamilyen kifizetés? Sajnos nem láttam az adást. |
Vendég |
#2942 Re: Re: kifizetés2015-07-13 07:34ez már megint mi? "akik a a Quaestor pénzügyi Tanácsadó Zrt-nél vásárolt kötvényeket,azt nem kártalanítja a Beva egy forintal sem,nemhogy 6 millióval!" |
Vendég |
#29432015-07-13 07:58Tisztelt Mindenki! A kollégám most hívott, hogy jött levél a QKKA-tól. A visszakapott összeg a névérték mínusz kb. 10%. Tehát vélhetően a BEVA általános szabályait alkalmazzák 6 millióig. |
Vendég |
#29442015-07-13 08:01Megérkezett a levél a QKKA-tól! Részletes tájékoztatás van benne, hogy megállapították, hogy kártalanítási kötelezettségem megegyezik a Q. értékpapirszámláján levő összeggel, ezért jogosult vagyok a kártalanításra. A kártalanítás összege átszáll a QKKA-ra és a BEVA-ra, akik kifizetik ezt az összeget. Táblázat részletezi, hogy X összeg a teljes követelés, azaz a teljes kötvény névérték, Y összeg a meglévő kötvények értéke, Z összeg a hiányzó kötvények értéke, ez kb. 30-70%. A hiányzó után járó, azaz Z összeget, kb 70%-ot fizeti ki a BEVaA, ezt mától az OTP fiókjaiban fel lehet venni vagy átutaltatni! A fennmaradó Y összeg, ami kb. 30%, a Q. törvény szerint a QKKA fogja kifizetni egy későbbi időpontban. Ez már valami, úgy tűnik, a 6 MFt alatti összegek a BEVa szabályai szerint kifizetésre kerülnek, az afeletti követelések függnek a QKKA-tól, hogy mikor lesz valami megoldás a QKKA hitelfelvételére, ezt kell sürgősen követelni. Úgy tűnik nekem, amiről a kezdetekben beszéltünk 30-70 %-ban osztották fel a fiktív-nem fiktív kötvényekre a "készletet". Bár ezt másnak is meg kéne erősíteni, hogy mások is így kaptak-e értesítést. Megyek az OTP-be, majd beszámolok, mit végeztem. |
Vendég |
#29452015-07-13 08:24Én még nem kaptam levelet, de örülni kell minden pozitív fejleménynek. Várjuk a beszámolót. |
Vendég |
#2946 Re:2015-07-13 09:11 |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2015-07-13 10:12- Date of removal: 2015-07-13
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#2948 Re: Re:2015-07-13 10:29EN most kaptam meg és felháborít ez a számítás sokat vonták le és hiába névértéket mutatnak a két összeg összesenje a valamikor befizetett összeg kamat nélkül 1 millió bukta. |
Vendég |
#29492015-07-13 10:32Most csak , hogy mások is értsék. 6 milliot fizetnek ki maximum de annak is csak a 70%át vagy mi? |
Vendég |
#2950 Re: Re: Re:2015-07-13 10:35Most jött meg a levél, a névérték 60 %-a a kifezetés és 6 millió alatti. |
|
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5849 Létrehozva: 2025-03-17
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
3460 Létrehozva: 2025-04-02
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1821 Létrehozva: 2025-03-20
Magyar emberek kiállása az agresszív hazai közbeszéd ellen
1798 Létrehozva: 2025-03-18
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2278 Létrehozva: 2025-03-04
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1174 Létrehozva: 2025-03-30
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1557 Létrehozva: 2025-03-05
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
560 Létrehozva: 2025-03-27
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
10675 Létrehozva: 2024-06-21
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
350 Létrehozva: 2025-04-13
Kiállunk Vészabó Noémi emberi méltósága és művészete mellett
210 Létrehozva: 2025-03-25
Tiltakozás a Szolnok-Abony közé tervezett elektrolit gyár megépülése ellen!
1188 Létrehozva: 2025-03-09
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
107 Létrehozva: 2025-04-02
Mentsük meg a KRE-BTK képzéseit!
938 Létrehozva: 2025-03-03
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
87 Létrehozva: 2025-04-15
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
7820 Létrehozva: 2020-07-28
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
69 Létrehozva: 2025-04-03
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4891 Létrehozva: 2023-04-02
Debreceni Óvodák megmentése
858 Létrehozva: 2025-02-28
Napraforgó Ovi bezárása elleni petíció
771 Létrehozva: 2025-02-23