Quaestor károsultak megmentéséért

VENDÉG

/ #3422 küldje mindenki !!!!

2015-08-08 12:00

A Törvényalkotási Bizottság tagjai számára

Tisztelt Gulyás Gergely Elnök Úr! Tiszlelt Alelnök Urak! Tisztelt Tagok!

A 2015. évi XXXIX. törvény a Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról 4. § (4) bekezdésében a készfizető kezesség helyett kezesség, pontosabban egyszerű kezesség szerepel. Az egyszerű kezesség és a készfizető kezesség között óriási különbség van, amivel Ön, a Törvényalkotási Bizottság tagjaként nyilvánvalóan tisztában van. A bankok minden hitelügyletben kizárólag készfizető kezességet fogadnak el, így a törvényben meghatározott hitelnyújtást megalapozottan nem végzik el.

Amennyiben a készfizető kezesség hiánya a törvényben csupán a törvényalkotás gyorsasága, kapkodás miatti hiba, úgy az egy módosítással javítható. Ráadásul az állami kezességvállaláshoz - tudomásom szerint - elégséges a Kormány jóváhagyása, azaz nem szükséges parlamenti törvénymódosítás.

Kérem Önt, a Törvényalkotási Bizottság tagjaként tegyen lépéseket, hogy az egyszerű kezességet haladéktalanul készfizető kezességre módosítsák. Amennyiben a Törvényalkotási Bizottság tagjaként csak felszólalni van lehetősége, kérem a következő bizottsági ülésen azt haladéktalanul tegye meg.

Tájékoztatom, hogy amennyiben nem tesz határozott lépéseket a törvény fentiekben kért módosítására, úgy azt Magyarország 32000 állampolgárával, a Quaestor károsultakkal szembeni kifejezetten ellenséges lépésként értelmezzük, amely az Alaptörvénybe ütközik.

Tisztelettel: