Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen

Egy pályakezdő pedagógus

/ #56 Csak ennyi????

2015-08-16 06:31

Tisztelt Pedagógus társadalom és Diákok!!!!!!!!

Azt hiszitek, hogy ezzel a petícióval bármit is elértek????

Mikor léptek végre sztrájkba????? Mikor vonultok végre az utcára?????
Nemrég végeztem és a pályám elején vagyok. Tudom, hogy annyi munkanélküli pedagógus van mint a szemét! A nyugdíjak meg olyan alacsonyak, hogy sok nyugdíjas pedagógus is szívesen vissza menne tanítani! Minden helyre van vagy tíz jelentkező. 
Ezzel a petícióval semmire sem mentek. Általános sztrájk kellene és utcára vonulás, más különben semmit sem értek el!
Ez a cirkusz már évek óta megy. Mindig be van harangozva a sztrájk, utcára vonulás, de soha semmi nem történik miközben egyre több spenótot nyomnak le a torkunkon!
Persze ha a szemét Gyurcsány lenne a miniszter már lángolna a fél ország.
Könyörgöm meddig tűrünk még!
Itt ahol tanítok csak tíz gép van a gépteremben! -a legfiatalabb is 10 éves!
Harminc fős osztályok vannak. Csak egy nyugdíj közeli német szakos tanárunk van, a tornatermet a Szent Lélek tartja össze!
Télen nincs fűtés, áprilistól a tantermekben 30 fok van átlag, az ablakok egy jelentős része már annyira régi, hogy ki se tudjuk nyitni. És akkor most mindennapos ének lesz meg egy kórust is ki kell állítani. Van diákom aki két faluval odébbról jár. Reggel 4-kor kel és van, hogy este 9-re ér haza, és akkor még leckét is írjon. Évek óta probléma, hogy a buszt és a tanórák végét összehangoljuk. Én ha tehetem előbb elengedem a diákjaimat, csak, hogy emberi időben haza érjenek- de ez sajnos szabály ellenes.
Talán előbb az oktatás technikai feltételeit kellene rendbe rakni és utána agyalni az etikai kódexen! Télen nincs fűtés, nyáron nincs hűtés, az iskola meg összedőlni készül, de azért énekeljünk, meg nyomjunk fekvőtámaszt és mind ezeket öltönyben!!!!!!!!