Összefogás a Quaestor-ügy károsultjaiért - "Nem hagyjuk!"


Vendég

/ #115

2015-10-08 15:19

Mert ez az egyik tünet társadalmunk állatorvosi lován. Akinek a felügyeletet kellett gyakorolnia /MNB-PSZÁF/ nem teljesítette kötelességét. A megoldás? miniszterelnöki parancsra kivonják az állami vagyont - készpénzben ezzel végképp csődbe kergetve a 25 éve működő céget. Másnap a pénzügyminiszter már a magyar állampapírt ajánlgatja. A folytatás? nem az fizet aki a hibát elkövette /MNB/ hanem a teljesen vétlen / jelen esetben / bankok nyakába varrják a kártérítést, akik pedig semmibe veszik a kártalanításról szóló törvényt. Megy ez nekünk! Nincs azon mit csodálkozni, hogy a társadalmi amoralitás mára odáig fajult, hogy az ATM által visszahúzott pénzt az alkalmazottak kilopják a bíró pedig körberöhög /SIC!/ amiért nem vittél minimum 2 tanút magaddal a pénzfelvételhez..
Nem újdonság a törvény negligálása sem. És hogy lehet egy törvénnyel visszaélni ? íme: a közfeladatot ellátók védettséget élveznek: a polc tetejétől a legaljáig. Ennek köszönhető, hogy az orvosok úgy beszélnek a beteggel mint a kutyával, / ennek semmi köze a fizetésükhöz/, a BKV ellenőrök lerugdossák az utast a villamosról, a buszsofőr rácsukja az ajtót az utasra, vagy éppen nem engedi leszállni az unokája után, mert lassan mozog, akkor nyitja ki az ajtót amikor úri gusztusa engedi - közben ordítozhat egy jót az utasokkal, a biztonsági őr felelősségre vonás nélkül összeverheti a szóban reklamáló vendéget, a rendőrök a sérültet vonják felelősségre, majd bekísérik az elsősegélyre,a tanár megveri a gyereket mert véletlenül lefröcskölte, stb. stb. Ezek újsághírek.
Nem tudom melyik egyeduralkodó merte megengedni magának azt, hogy az ország vagyonából százmilliárdokat költsön a saját hobbijára, miközben pl. az egészségügy már nem is létezik /ez nem az!/,a korszerű gyógyszerek nem kapnak támogatást vagy minimálisat, az orvosok és nővérek fizetését rátestálták a betegekre. Miközben a hangzatos szónoklat Brüsszelben: rendbe tettem az egészségügyet ! ÍGY!!
Aki kritizálni mer azt egészen alpári, trágár módon lesöprik.
De hát ezek is csak tünetek ama lovon.
Eszembe jut egy történet: 1956 november végén történt az Erzsébet királyné úton egy villamos megállóban. Akkor még a villamosok az úttest szélén közlekedtek. Egy ffi. a szegélykő mellett várt a villamosra. Arra jött két rendőr: maga velünk jön!
A járdán várakozó másik ffi. megszólal: miért viszik el, nem csinált semmit! Mire az egyik rendőr: pofázol?? te is velünk jössz. No comment.
Aláírtam mert egyet értek, de mint a fentiekből kiolvasható a véleményem: eredménye ennek sem lesz.