Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!
Vendég |
/ #1243 Re: Re:2015-11-04 13:49Itt nem erről van szó. Jogi oldala is van az ügynek: Az indok és védekezésként mindenki azt hozza fel, hogy megtámadhatot volna valakit... Ez csak feltételezés azaz kitaláció nem történt meg. Ez olyan indok, hogy a szomszéd csúnyán nézett rám biztos megakart ölni. A rendőr ezért még se fogja lelőni az illetőt. Azért jogilag néhány dolog érdekelne úgy gondolat ébresztőnek, ha már minden állampolgárra nézve kötelező. 1. Az Európai Unióban a szürke farkas védett faj, így nem vadászható (a magyar besorolás szerint fokozottan védett, eszmei értéke 250 ezer forint). 2. Jogtalan fegyver használat. Tele volt az erdő kirándulókkal ezt állítják. Akkor miért használta a golyós lőfegyvert? A golyó átmegy a testen, ha csontot nem találal, gellert is kaphat a hibázás lehetősége is adott és a sebzés is. Persze ez is feltélezés részemről ugyanígy, mint az emberre támadó farkas feltételezése. Szatyor úr két lövést adott le mindezt 1000-1500 méterre lakott területről. Utóbbit egy helyi hozzászóló írta a kommentekbe, hogy ennnyire méterre történt az eset a lakóhelyétől. 3. Ki adott engedélyt a kilővésre. Tudtommal minden vadászati tevékenységhez engedélyt kell kérni az illetékes vadásztársaságtól illetve a terület kezelőjétől ha ez a nemzeti park akkor attól. Tudtommal a vadászatnak a hivatásos vadász jelenlétében, felügyelete mellett kell szervezni. Bár ez itt mellékes mert mint az elején írtam Magyarországon az Európai szürke farkas védett! Azaz nem vadászható. Halkan megejegyezném azt is, hogy az engedély nélküli be nem jelentett vadászat orvvadászatnak minősül tudtommal Magyarországon. Magyarországon a tiszavirág elhullot példányait se lehet gyűjteni, de egy kihalóban lévő faj bőrével lehett kanapét díszíteni... Mindent összevetve Szatyor úr szakmai hibák sorozatát követte el kezdve az állat megérkezésétől, szökésétől egészen a farkas terítékre hozzásáig vadász nyelven így nevezik az állat lelövését. Én nem vagyok mérgeszöld, ahogy olvasom a kommenteket, horgászom, voltam kb. 100 disznóölésen, eszek húsokat még vadászaton is voltam hajtóként középiskolás koromban, igaz az ott látott "vadászok" miatt ment el a kedvem a vadászattól ezért nem is vadásztam soha. Viszont szerintem egy állatkert igazgatói pozícióval nem összegyeztethető ez a fajta problémamegoldás, amit Szatyor úr alkalmazott. Elvileg neki védeni, óvni kellene az állatait, pédát mutatni, mindent meg kellet volna tennie, hogy a farkast élve fogja be. Többszöri próbálkozás után lehetett volna szó esetleg a végső megoldásról, de akkor sem az állatkert igazgatójának kellet volna ezt megtenni. Európa erdei tele vannak veszélyes vadállatokkal sőt már a Bükkben és az Aggteleki karsztban is farkasok portyáznak akkor mostantól mindent ki kell írtani mert megtámadhat. Na ez a gondolkodás zsákutca. Persze a farkas szereti az őzet és a szarvast is, amit a vadászok is nagyon szeretnek.... Ezzel a lövéssel nem csak farkast lőtt hanem egy hatalmas "bakot" is. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1176 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
626 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
373 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
206 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
186 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1608 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
238 Létrehozva: 2024-10-28