Quaestor károsultak megmentéséért
Vendég |
/ #44822015-11-19 15:15Természetesen nem törvényalkotásra gondoltam ITT, mikor tegnap felvetettem, hogy lehetne "ötletelni" amikkel "segíteni" lehetne a kormánynak. De néhány felvetődő (értelmes vagy sem, majd eldöntik) ötlettel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a másik oldal - a kormány - lássa, hogy itt nem csak destruktív, elvadult ötletekkel dobálódzó károsultak vannak, hanem többségük kompromisszumkész egyed, akinek az a lényeg, hogy a kára előbb vagy utóbb, egyben vagy részleteiben megtérüljön. (egészséges kompromisszumról beszélek természetesen, hiszen azt elmondhatjuk, hogy a kártalanítás a jelenlegi állapotában a károsultak nagyon nagy többségének elfogadhatatlan, s nem elsősorban a 30 milliós felső határ NEM teljesülése miatt hanem elsősorban a fiktív, nem fiktív kötvények megkülönböztetésből származó kár miatt, a QPT ügyfelek lenullázása miatt, stb) Nem tudom, tényleg az-e a cél, hogy 32e emberből mondjuk 20e elmenjen pereskedni, hiszen a károsultakon KÍVÜLI felelősség kérdése nem igazán lehet kérdés, más téma persze a per időbeli lefolyása, s az azzal járó újabb költségek felmerülése a károsultaknál. Erre mondtam, hogy célszerű, legalábbis ésszerű lenne mindkét oldalnak újragondolni a lehetséges forgatókönyveket, stratégiákat, s ezek alapján egy relatíve gyors, kompromisszumos megoldást megcélozni, ami se nem köpködést, se nem bírósági perek ezreit, hanem minél előbbi, lehetőleg a kárértékhez képest a károsultaknak minél kisebb veszteséget jelentő kártalanítást összehozni. Mert egy 30%-os kártalanítás azért valljuk be az nem az. S az sem, hogy "majd a felszámoló", mikor látszik hogy a VALÓS vagyon már kimentésre került. A Jobbikos érvelést nem is értem, ezek alapján az deviza autóhitelesek 15 milliárd forintja amit az állam vállalt magára ugyanolyan uniós irányelveket sértene. Azt meg hagyjuk, ki vett ki pénzt a csőd elött, ha a rendőrség kitudja nyomozni akkor hajrá, bevallani meg senki sem fogja, ez egy politikai maszlag ami a károsultakat nagyon nem érdekli, még akkor sem ha a Jobbik azt hiszi mi ezért "harcolunk"... nem ÉRDEKEL ki mit vett ki, a kára mindenkinek térüljön meg, a többi nem a károsultak dolga szerintem. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1332 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1232 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
642 Létrehozva: 2024-12-16
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5578 Létrehozva: 2024-06-21
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
398 Létrehozva: 2024-12-09
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
230 Létrehozva: 2024-12-14
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
205 Létrehozva: 2024-12-10
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1715 Létrehozva: 2024-09-29
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
195 Létrehozva: 2024-12-11
Kiállunk Pajor András atya mellett!
126 Létrehozva: 2024-12-06
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
180 Létrehozva: 2024-10-13
Aláírás gyűjtés a petardák és pirotechnikai eszközök Zuglói alkalmazasanak tilalmáról
92 Létrehozva: 2024-12-24
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
324 Létrehozva: 2024-11-21
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6780 Létrehozva: 2023-07-26
Összefogás a HÉV-en zaklatott kislányt védelmező apuka ügyében
49893 Létrehozva: 2024-02-07
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
183 Létrehozva: 2024-10-31
Biztonságos városért: kutyafuttató létrehozását és a szabályok betartatását kérjük!
58 Létrehozva: 2024-12-05
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
247 Létrehozva: 2024-10-28