Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #4482

2015-11-19 15:15

Természetesen nem törvényalkotásra gondoltam ITT, mikor tegnap felvetettem, hogy lehetne "ötletelni" amikkel "segíteni" lehetne a kormánynak. De néhány felvetődő (értelmes vagy sem, majd eldöntik) ötlettel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a másik oldal - a kormány - lássa, hogy itt nem csak destruktív, elvadult ötletekkel dobálódzó károsultak vannak, hanem többségük kompromisszumkész egyed, akinek az a lényeg, hogy a kára előbb vagy utóbb, egyben vagy részleteiben megtérüljön. (egészséges kompromisszumról beszélek természetesen, hiszen azt elmondhatjuk, hogy a kártalanítás a jelenlegi állapotában a károsultak nagyon nagy többségének elfogadhatatlan, s nem elsősorban a 30 milliós felső határ NEM teljesülése miatt hanem elsősorban a fiktív, nem fiktív kötvények megkülönböztetésből származó kár miatt, a QPT ügyfelek lenullázása miatt, stb) Nem tudom, tényleg az-e a cél, hogy 32e emberből mondjuk 20e elmenjen pereskedni, hiszen a károsultakon KÍVÜLI felelősség kérdése nem igazán lehet kérdés, más téma persze a per időbeli lefolyása, s az azzal járó újabb költségek felmerülése a károsultaknál. Erre mondtam, hogy célszerű, legalábbis ésszerű lenne mindkét oldalnak újragondolni a lehetséges forgatókönyveket, stratégiákat, s ezek alapján egy relatíve gyors, kompromisszumos megoldást megcélozni, ami se nem köpködést, se nem bírósági perek ezreit, hanem minél előbbi, lehetőleg a kárértékhez képest a károsultaknak minél kisebb veszteséget jelentő kártalanítást összehozni. Mert egy 30%-os kártalanítás azért valljuk be az nem az. S az sem, hogy "majd a felszámoló", mikor látszik hogy a VALÓS vagyon már kimentésre került. A Jobbikos érvelést nem is értem, ezek alapján az deviza autóhitelesek 15 milliárd forintja amit az állam vállalt magára ugyanolyan uniós irányelveket sértene. Azt meg hagyjuk, ki vett ki pénzt a csőd elött, ha a rendőrség kitudja nyomozni akkor hajrá, bevallani meg senki sem fogja, ez egy politikai maszlag ami a károsultakat nagyon nem érdekli, még akkor sem ha a Jobbik azt hiszi mi ezért "harcolunk"... nem ÉRDEKEL ki mit vett ki, a kára mindenkinek térüljön meg, a többi nem a károsultak dolga szerintem.