Quaestor károsultak megmentéséért
Vendég |
/ #4486 Re: Re:2015-11-19 15:55Nézd van pár dolog ami nem teljesült a kártalanítás során: 1, fiktív nem fiktívek miatti veszteség 2, BEVA 1-6 millió közti 90%-os kifizetés 3, QPT ügyfelek 0%-os kártalanítása 4, 6 és 30 millió közti kártalanítás Mind fájó pont. A QPT-t KIVÉVE MAGAM is, CSALÁDOM is érintettek vagyunk mindegyikben. Terészetesen NAGYON jó lenne, nagyon szívesen vennénk a 30 milliós plafon megtartását - valaki már említette, hogy így lenne szinkronban az OBA összeghatárral. Azért írtam, hogy apró lépésekben lehet haladni. Meg kell nézni mennyi a VALÓS összkár, számolni mit bírnak azonnal a bankok, a költségvetés. S ha megy, s nincs akadálya, természetesen a 30 millió szerintem is egy korrekt kártérítési plafon. De lehet olyan megoldás is, hogy amit írtam már, megkülönböztetni ÖNKÉNTES ALAPON, s akinek most gyorsban kell a pénz, az csak mondjuk 15-ig legyen kártalanítva (értelem szerűen ezt azok fogják választani, akiknek nem sok lenne a bukó), aki ráér, s nem akarja ma KP-ben az legyen 30-ig, s kapjon pld 3-5 év múlva lejáró állampapírt, stb. (azaz kapna a pénzügyi szektor 3-5 évet, hogy összekaparja a maradék összeget) Lehetne köztes megolást találni, HA és hangsúlyozom HA nem lenne MA meg a 30 milliós határig a fedezet. Ez, hogy ma mi áll(na) rendelkezésre pénzileg az ismeretlen számomra három okból: 1, nem tudom mennyi a valós, még kifizetendő Q kár (a fenti 4 pont összkárait összeadva) Erről a BEVA tett annó egy sanda számot, ez még kb 100 milliárd, amiben nem tudom mi van benne, s mi nincs. Mert ha itt 200 milliárd fölötti kötvénykibocsátás volt, akkor a mostani 88 + 100 milliárd kifizetés nemigen takarja azt be, tehát valahol valami bibi van, s kétlem, hogy párszáz 30 milló fölöttinek összesen még 20-30 milliárdja bent ragadt volna (bár mint mondom NEM tudom) 2, ismerni kellene, a többi cég kifizetendő kárát, ez megint szürke zóna, kérdés, bekerülnek-e ők is a kártalanításba, vagy sem, ha igen, kinek mennyi jár még, stb 3, ismerni kellene a magyar állam és a bankok VALÓS anyagi helyzetét, ami megint számomra inkább csak sejtés, így találgatásokba nem mennék bele DE olyanok, akkik ezzel foglalkoznak, biztos tudnak/tudnának infót adni ezekre a kérdésekre. Ha ezt látnánk, fel lehetne mérni, hogy mennyire reális, mennyire elvárható a 30 milliós kártérítési plafon. Én magam azt hiszem, ha kötünk kompromisszumokat, akkor a 30 millió TARTHATÓ. Nem biztos, hogy úgy, hogy holnap mehetünk a kasszához KP-ért, de valami módon megoldható, hisz azért az összeg ami a kártalanításra kell bár hatalmas, azért állami, pénzügyi szektor szintjén nem egy irgalmatlan összeg. Ráadásul, mint írom, bizonyos kompromisszumokkal ez az összeg (legalábbis egy része) akár azonnal újra befordul(na) a pénzügyi szektorba.
|
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
556 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
457 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1489 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
158 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
115 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
46 Létrehozva: 2024-11-21
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
45 Létrehozva: 2024-11-22
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
41 Létrehozva: 2024-11-23
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07