Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #5466 Re: Re:

2015-12-19 08:13

#5462: - Re:  

Kedves Sorstársam,

köszönöm szépen az infot. Én még tavasszal írtam dr. Pillér Zsuzsának (megérdemli, hogy a néven említsem) e-mailt, levelet, választ nem kaptam. Érdeklődtem telefonon, érdemi válasz nem volt. Bementem személyesen, a portán csak azt a telefonszámot nyomták a kezembe, ahol korábban se mondtak semmit. Mikor egy kissé határozottabban léptem fel, megjelent két kigyúrt alak, és én eltávoztam. Ezért aztán különönösen örülök a válaszodnak.

A NAV-nál idén is volt adóvisszatérítésem, ami a Nyesz-re ment volna. Természetesen nem utalták, beidéztek, jegyzőkönyveztek, majd kaptam egy levelet, ha nyitok egy új Nyesz-t, utalják a pénzt, de akkor tíz évig nincs kivét. Ezt nem tettem, és jól tettem, mert összel megjelent egy rendelet (amiről már tavasszal is voltak hírek), hogy ez esetben elutalhatják a pénzt a bankszámládra, ha kéred. Így tettem, állítólag december végére megérkezik.

A Nyesz-nek semmi köze a Q. csődjéhez, jogász barátaimmal átbeszéltük. Én mellesleg nem is a Q.-nál nyitottam. Ez a számla magántulajdon, a tulajdonos fizeti a fenntartását, transzferálható és jogfolytonos, feltéve, hogy a  transzfer után ráteszed a korábbi megtakarításod. Remélem, hogy megoldják. Szerintem hasonló a helyzet a Tbsz-szel is, amióta transzferálhatóvá tették.