Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #6069

2016-04-11 11:24

Ez a helyzet úgy szar, ahogy van. Nekem és a testvéremnek 12,5 millió a követelésünk. 8-at visszakaptunk, a hozamvisszavonás és a 11% levonás után számítottam még 3 millióra. De nem. Mindkettőnknek 0 Ft jár.

És csak azért, mert levonták a QFH kötvények előtti ingatlan kötvények hozamát is. Nekem pl. a teljes 10 éves hozamot.

Két lehetőség van: Elfogadom, vagy Nem fogadom el, amit küldtek.

Kárrendezési Alappal és a számítást végző PSFN-el semmiféle egyeztetésre nincs lehetőség. Számítás módját, mértékét, összeget, miért annyi amennyi, hogy mi van a törvényben, ez nem a "beszéljük meg kategória".

Ha nem nyilatkozok, akkor ezt elfogadottnak tekinti.  Ha visszautasítom és beküldöm a nyilatkozatot, hogy visszavonom a kérelmet, akkor itt a vége. Április 30. után vagy így vagy úgy, de nekünk a Kárrendezési Alaphoz semmi közünk nem lesz.

Ha visszautasítom, akkor a fiktív kötvények után a QÉp Zrt felé lehet igényt beadni,. De mivel a fiktív kötvények mindketőnk esetében 6 millió Ft alatt volt, a BEVA kifizetés után ide már nincs mit benújtani.

Marad a valós kötvényekből eredő követelés, amit a Hrurira Kft felszámolásából lehet követelni. Hrurirának nagy valószínűséggel nincs vagyona, illetve senki nem tudja, hogy mi van egyáltalán. Szerintem innen semmit nem fogunk viszontlátni, hiába adjuk be az igényt. De ha nem döntök jövő keddig, április 19-ig, akkor ez is bezáródik.

Sakk-matt. Ennyi volt Pajtikáim.

Vagy az országgyűlésnek kellene módosítani  törvényt, hogy legalább a korábbi hozamokat ne vonják le, vagy az AB-nek kellene hirtelenséggel megtárgyalni és alkotmányba ütközőnek nyilvánítani.

De ez meg már az álmodozás kategóriája.