Quaestor károsultak megmentéséért

hozamhiba

/ #6204 Re:

2016-04-17 09:27

#6194: -  

 Egyetértek a jogászként megfogalmazott véleménnyel: a Kárrendezési Alap nem a vonatkozó 2015. CCXIV. törvény 16. §(4) bekezdésében meghatározott, az 1.§(1) bekezdése (a törvény hatálya) szerinti kötvényekre számolta ajóváírt kamatokat, ezért törvényellenesen járt el. Mindezt persze valamilyen a törvény betartását felügyelő szervezetnek (AB?, bíróság ?) kell(ene) kimondani és utasítani a Kárrendezási Alapot a hiba orvoslására. Nincs ismeretem AB-beadványról, vagy bírósági folyamatról ezügyben. de az idő halad, fejleményről pedig nem tudok (a panaszáradaton túl érdemi tevékenységről nincs információm, még az ügyben írt "Nyílt levelek"-re sem láttam választ érintett kormányzati-politikai vagy szakminisztériumi személyektől). Ha valaki tud további információt, írjon a részletekről.

Akik 0,-Ft-os ellenértékű kárrendezésről kaptak értesítést a KA-tól. a Quaestor Értékpapír Zrt. illetve a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. felszámolási eljárásában érvényesíthetik a Beva Kártalanításon túli pénzkövetelésük megtérítését (önállóan, nem a kárrendezés keretében, ami újabb regiszrációs díj megfizetése után indulhat, nem beszélve arról, hogy a fiktív és valós kötvények ügye az ügyfelek részére nem tisztázott).

Tehát: akik 0,-Ft-os ellenértékű kárrendezésről kaptak értesítést a KA-tól (és meggyőződésük szerint abban a hozamszámításnál nem csak a kárrendezés hatály alá eső kötvényeire jóváírt hozamokat vették figyelembe), írjanak levelet (még április 30-ig) a KA-nak, hogy nem értenek egyet a hozamszámítással és kérjék a (szerintük nem a törvényben leírtak szerint) híbásan számolt hozamok korrigálása után a javított kárrendezési ellenérték megküldését részükre. ( Ezt biztosan nem fogja megtenni a KA, de gondolom legalább kénytelen lesz valamilyen választ adni a levélre.)