Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!
Vendég |
/ #2152016-04-23 20:51Azért írtam alá, mert meg vagyok győződve róla, hogy szükség van rá. Rengeteg összefüggést és gondolkodási képességet lehet fejleszteni a földrajz tantárgyon keresztül. Soha nem statisztikát tanítottam. Elindítottam egyetlen tényből kiindulva egy logikai folyamatot, amit a diák végig követett, és rengeteg egymásra épülő folyamatot megértett. Megéltek ebből a módszerből a középiskolában is. Rácsodálkoztak, milyen egyszerű és tervszerű, logikus következtetéseket lehet levonni egy domborzati térkép megfigyeléséből. A gazdaságföldrajz is ilyen egyszerű volt. Nem kellett magolni hozzá. Az éghajlattan rengeteg élvezetesa felismerést nyújtott a diákoknak. Sok tanulmányi versenyen az élvonalban végeztek. A földrajz tantárgy INTERDISZCIPLINÁRIS kapcsolatrendszere a leg sokoldalúbb. Nélkülözhetetlen az élet ben történő események, éghajlat, időjárás, földrengések, nyersanyagok, gazdasági élet megértéséhez. Ezt akarják kivenni a diákok értelmi képességeiből? Mi jön utána? a fizika? a matematika? Az analfabétizmus? Mi ez, ami itt történik? Írtózatos hanyatlás!!! Ne hülyítsük el a felnövekvő generációkat, hogy beprogramozott fogyasztók legyenek, manipulálható bábok! Esztelenség, hogy már nincs irodalom, nyelvtan, nincsenek készségtárgyak, most a földrajz is áldozatul essen? NEM!!! NEM!!! NEM!!! Normális földrajz tanárokat kell képezni, akik örömmel, élvezettel szerettetik meg és teszik érdeklődővé diákjaikat! Amikor valaki külföldi nyaralásra készült, felhívtam a figyelmét az ottani felszín, kőzetek, ásvényok, növényzet megfigyelésére, megtanulták, hogyan lehet gyűjteményt készíteni nem a hamburger evés, meg idétlen elektronikus játékok töltötték ki az idejüket.Nagyonsajnálom, hogy idáig jutott az oktatás. Lassan utól érjük Amerikát. Végszó: Magyar általános iskolás tanítványom két tannyelvű gimnáziumban tanult tovább. Kiküldték Németországba a német diákok földrajz versenyére, ami természetesen Németország földrajzának ismeretéről szólt. Megnyerte a német diákok előtt az ő országukról szóló versenyt. Nézzenek utána, a fiú Mezőberényben járt gimnáziumba. Így is lehet. Senkinek nem jutott eszébe, hogy ezért nekem minőségi bérpótlékot adjon. Egyszerűen szerettem tanítani és szerettem amit tanítok és a diákokat, akiket taníthattam. Ennyi. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1148 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
621 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
266 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
205 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
185 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5153 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
236 Létrehozva: 2024-10-28