Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!
Balázs |
/ #224 Re: Re:2016-04-24 13:32Az érdeklődést kell felkelteni a gyerekekben, és valami alapot nyújtani számukra, ahhoz, hogy ha valaha érdekelni fogja őket a téma, akkor ismerjenek alapfogalmakat, tudják, hogy hol nézhetnek utána. Ilyen általános dolgokat elég általános iskolában megtanulni szerintem. Annak sok értelme nincs, hogy az ember azt tanulja középiskolában, hogy évente hányszor szaporodnak a nyulak, mekkora a kontinensek vándorlási sebessége, mi volt a neve a népgyűlésnek az ókori Aténban... mert ha nem érdekli az embert, nem használja, nem tartja folyamatosan frissen a tudását, akkor elveszik az egész. Nálunk egyenesen szitokszó ha valakire azt mondják, hogy "szakbarbár", de közben sajnos annyira átestünk a ló túloldalára, hogy alapművelt(nek hitt) emberek tömegei kerülnek ki a munkaerőpiacra. A műveltség valójában kérdéses, mert valószínűleg az un. alapműveltséget adó tárgyak óráin legtöbben inkább csak bent voltunk, firkálgattunk, unatkoztunk, cserébe szaktárgyakból nem kaptunk olyan felkészítést ami elég lett volna az egyetemen, vagy a munkaerőpiacon való helytálláshoz. Ezért dőlnek ki emberek tömegei az egyetemekről, és ezért nem mernek fiatal pályakezdőknek lehetőséget adni, hogy bizonyítsanak, mert mindent tudnak, csak azt nem, amit elvárnak tőlük. Sok olyan srácot ismertem meg eddig, akik teljesen bizonytalan szakmai tudással kerültek ki az oktatási rendszerből. Nekik sajnos nem a programozást tanították meg, hanem a "LÉNYEGET". Aztán amikor úgy kellett munkát keresniük, hogy "Suli után összesen két hónapot dolgoztam xy-nál, de kirúgtak mert..." akkor már csak egy "MIÉRT"-re kerestek választ: hogy miért nem hasznos dolgokat tanítottak nekünk a köz és felsőoktatásban. Én örülnék, ha az én gyerekemnek már több szaktudást és kevesebb lexikális tudást szerezhetne az iskolában. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1148 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
622 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
266 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
205 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
185 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5153 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
237 Létrehozva: 2024-10-28