Tiltakozás a Bécsi Magyar konzulátus munkája ellen.
viki |
/ #13 egyetértek2016-07-10 21:53mi is hasonlóan jártunk... Júliusban novemberre kaptunk idôpontot gyermek születésének anyakönyvezésére # útlevéligénylésre. 14 emberrel (es rokonaikkal) hívtak minket egy idôpontra. Pelenkázó,mosdó semmi (kérdésre a válasz : Biztonsági okokból nincs. Be kellene azt is kamerázni). Mire én: Nyugodtan nézhetik, miközben pelenkázok. Ülôhely nem volt elég, egy udvarias férfin múlt, hogy nem állva kellett szoptatnom a 2 hetes gyerekemet.köszi. A 2 ablak nem mûködik, egy hölgy körbejár, mindenki elôtt hangosan kikérdez, mit akarsz (és részletesen meg is ismered mindenki tragéfiáját, örökösödés, név, cím, stb. A személyes adatok védelme frankón érvényesül. És a pelenkázóba kellene video...na ne!) az ott ülôk kb 90% át kioktatták, így minket is, hogy a honlapról letöltött formanyomtatvány nem jó. Majd minden eredeti dokumentumunk ott volt a másik 14 emberével az egy ügyintézô kezében egy kupacban...egy óra múlva megjelent a hölgy (eddigre még többen álltak a teremben, sok kisgyerekkel), és körbehordta a POS terminált az illeték bancomattal történô megfizetésére. Egy kb 70 éves néni akkor szinte elsirta magát, mert neki egyátalán nincs kártyája, mondta...erre a "hölgy" kioktatta, hogy ez a mai világban a minimum. Erre egy fiatal férfi már nem bírta tovább, elmondta, hogy ez az info sem telefonon, sem a holnapon nincs fent. És a 70 éves néni biztos nem maga netezte össze a mai idôpontot... Többen felajánlották, hogy fizetnek a néninek. Ekkor felszólítottak, fáradjak az 1. ablakhoz aláírni. A 3 hölgy az ablak mögött az egyik okostelefonján nézegetett fotókat. Egy negyedik bement a pult mögé, hogy a fénymásolóba felejtett valaki egy idegennyelvû papírt...félrerakták, majd keresi valaki ha fontos. Erre remegve visszakértem a mi papírjainkat, mire közölték, arra várni kell. Szuper. 3 hónapot. Ha a férjem nem lenne más állampolgár, karácsonykor nem láthattuk volna az idôs szüleimet sem én sem a kisbabám... A férjem is Eus, egy 7o milliós országból, hivatalosn kb 350.000 honfitársa él Bécsben... 3 nappal elôbb kellett idôpontot foglalnunk a bécsi konzulátusán és helyben kiállították hivatalos, szép bordó útlevelet. mindkét szülô neve fel van tûntetve benne, egyébként. Mert kiskorúaknál illene, ugye...a magyar útlevél februárban jött meg. Azt bárki foghatja a gyerekemmel, es mehet is vele szépen...vagy egyszer majd bizonygatnom kell pont nekem, hogy enyém a gyerek. Amikor kérdeztem, mi lenne ennél egyszerûbb megoldás,int ide jönni, Gyôrbe küldtek. Megkérdeztem, hogy hozzam-vigyem az újszülöttemet, aki 2 óránként anyatejet kap, Gyôrbe ill.vissza személyi dokumentum nélkül... A válasz: Ez nem az ô gondjuk... Felháborító!!! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1109 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
616 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
202 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21