Tiltakozás a Bécsi Magyar konzulátus munkája ellen.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-07-10 12:28

Vendég

2016-07-10 12:54

Én a folyamatosan közzétett rossz tapasztalatotok alapján, a szabadságomat fogom arra áldozni, hogy otthon tetessem rendbe a papírjaimat. Azt meg kell azért jegyeznem, hogy Pécsett is csupa kritikán aluli, inkompetens ember dolgozik a NAV ügyfélszolgálatán. DE, külföldön kiszolgáltatottabb az ember és pont ezért kell, hogy megfelelő segítséget kapjunk. Szóval, hajrá!

Vendég

2016-07-10 12:56

Sajnos mi is csak hasonlo tapasztalatokat szereztunk. A holgy, aki kijott a varakozoterembe es aki az ablak mogott ült, nagyon baratsagtalanok voltak velunk, pedig 2 hettel egy baba erkezese utan nem ilyen banasmodot kivan az ember. Paromat annyira sertette az ott dolgozok hozzaallasa, hogy meg is jegyezte, legszivesebben visszaadna a magyar allampolgarsagat!

Vendég

2016-07-10 13:09

Nagyon hosszú a várakozási idő az utlevélkérelem esetén, mintegy fél évet vártam rá én is, azonkivül a nagyon drága körülbelül 200 Euróba kerül Ausztriában kisnyugdíjas vagyok és nincs tekintettel az anyagi helyzetemre .
Ebben az évben a magyar állampolgársági hivatalhoz nyújtottam be kérelmet Budapesten több hónappal a hivatalos ügyintézési határidő leteltét követően adták ki el a hivatalos igazolást részemre. A bécsi magyar nagykövetség viszont korrekt és udvarias volt velem , telefonon is felhívtak és kisérőlevelet is küldtek néhány évvel ezelött. 2011 11.11-én mint kivándorolt magyar állampolgár súlyos életelenes és más köztörvényes bűnűgyekben nyújtottam be feljelentéseket az osztrák hatóságokhoz .Hivatalból már a nmagyar nagykövetségnek tudomása kell hogy legyen mindezekről azóta semmi nem történt. Senki nem keresett meg. Mint európai állampolgár Strassburgi emberjogi birósághoz kivánok mfordulni amihez jogom van.

Vendég

2016-07-10 13:51

a banasmod tenyleg a legutolso - a holgy agyonkommentalta pofakat vagott a kerelmunkhoz es a paromra ra sem nezett! (nem magyar persze)
nem hiszem hogy barmivel is kierdemeltuk ezt!!! alap a normalis banasmod!!! en magam sem orditoztam vele! azt hittem rosszul hallok mikor azt mondta mi a jo edesanyamert hagytam szokozt a leirtak kozott - a papiron amit 2oran at utott a gepbe folyamatos kommentarokkal es 5szor hibasan!!
amiert szinten en voltam a hibas!
parom csak azert az alairasert kellett ott legyen a legvegen - ezert vart 2orst velem munkabol
(tapasztalatom az idosebb holgyrol szol!
hihetetlen hogy mit enged meg maganak! es a kutyaval se beszelnek igy ablak mogul beszologatott holott annyit kellett volna tenni h megmutatja h jo az ujjlenyomat amit a masik holgy meg is tett sot o javasolta h a dokumentum nem ertheto reszere kerdezzen ra a masik konzulatuson amit o persze nem tett meg sot fel volt haborodva hogy miert ilyen maceras az ugyunk >< tslan ha nem jatszana konzult akkor gyorsabb lenne)

amit akarunk normalis emberi hangnem es munkamoral!!!!!!
nem kerunk a csipos kommentarokbol nem az a munkajuk!!
lhanem hogy minel gyorsabban elintezodjon az ugy
es nem mellesleg normalis emberi korulmenyek (wc hianya!!!!!! alap meghogy tuzszereszeti okok miatt nem megoldhato rossz kifogas - es nagyobb helyseg!! a babakocsik tomkelege nem fer sehova
szoptatni is ott kell masok elott)

egy kis emberseget!!! es elsosorban tiszteletet
ennyit akarunk.
ertunk vannak ott a mi penzunkbol ha mas el tudja intezni rendesen ugyanezt honban akkor ok is!!
tisztelettel

Vendég

2016-07-10 14:01

Velünk ia nagyon lekezelően bántak a konzulon ès semmiben nem voltak hajlandóak segíteni holott meg lehetett col a oldani ès mindíg az eredeti okmányokat vettèk el persze nem adtam oda csak másoltatva ...ez sem tetszett! Nem is figyelnek az emberre mikor kèrdez vagy mondani szeretne valamit annyi a válaszuk hogy fent van a weboldalunkon :/ ! Ès mára már 6 hónapja várunk ès a gyereknek semmi papirja a konzul által...felháborító

Vendég

2016-07-10 14:48

Visszatérve Vendég 4-es hoszászolásomhoz , ez nem valamiféle figyelmeztetés a hatóságok felé sem nem felhívás egyszerűen nincs lehetőségem beleértve az anyagi herlyzetemet és nem is tudom a folyamatát hogyan nyújtsam be a feljelentésemet Strassburgba az emberjogi biróság felé. Sajnos amikor igy elgennyesedik egy ügy és a hatóságok eltussolják azokat nagyon tudatosan teszik  , na nyilván nem várható el egy országban sem  részemről mint sértettől sem hogy a hatóságok majd saját maguk ellen fognak vádat emelni és intézkedni , kényszerhelyzetben vannak hogy a súlyos ügyek ne derüljenek ki főleg  európai szinten. Valószínűleg az egyes országok  nacionalista titkosszolgálatai segítik eltussolni ezeket az ügyeket. A legfontosabb amit  egy egyszerű állampolgár tehet , örizzem meg a nyugalmát és járja a hivatalos utat , esetemben például esetemben gyilkossági kisérlet , rablás és más súlyos vagyonelleni és egyéb bűnügyek eltussolása történt és bűnrészességgel vádolok több hatóságat rendőrség ,  , ügyvéd is például de ma már az ügyészség szerepe is megkérdőjelezhető sajnos mivel hagyták elévülni az ügyeket Az elévülés azonban ilyen súlyos esetekben nem fog mérvadó lenni , ha a hatóságok is ezáltal bűnrészesek ezekben.

Cuncika

2016-07-10 14:51

Mint az ügyfelek 99,95%-a, a legkisebb gyerek útlevelét szerettem volna rajtuk keresztül megcsináltatni. Türelmes ember vagyok, és hozzászoktam már hogy naygképűbbnél nagyképűbb mazsolák lekezelnek, de amit ezek a libák a bécsi magyar nagykövetségen megengednek maguknak, az még engem is felháborít. Nagy nehezen sikerült az útlevél, de ha nem segítettek volna fele annyi energiával is megoldhattam volna. 
Segíteni nem, de hátráltatni, ill. az ügyintézést ellehetetleniteni azt tudnak. Üzenem, hogy az arcuk mérete nem áll egyenes arányban a szaktudásukkal, javasolnám vagy a szaktudásukat csiszolják még vagy az arcukból vegyenek lejjebb. 

A követség honlapja tartalmában kritikán aluli, kinézete meg kb 1995-ben készült. Röhejes az egész, amit művelnek. 

Telefonos ügyfélszolgálat? Az meg minek? 

Nálam is az eredeti okmányokat kérték, de hogy miért nem jó a fénymásolat? Ott leellenőrzik, ráírják hogy az eredetivel azonos , és már kész is. Áhhh. a dilettantizmus netovábbja.... 

Vendég

2016-07-10 15:08

A külképviselet SZOLGÁLJA az állampolgárait, ne pedig akadályozza ill. lehúzza.

Vendég

2016-07-10 17:47

Szeretném megosztani veletek azt az infot,amit én tavaly, 2015-ben kaptam arra a kérdésemre,hogy miért ilyen hosszadalmas az ügyintézési folyamat Bécs-Budapest között. Kapaszkodjatok meg, havonta!!!! egyszer!!!! küldenek és kapnak leveleket Bp.re ill Bp.ről valami különleges biztonsági futàrszolgálattal. Mi éppen úgy kaptunk időpontot szintén fél év várakozás után,hogy előttünk valò nap vitték el a postát,így további egy hònapot húzodott az ügyünk,mivel a hölgy szerint "pechünk" volt. A monarchia idején gyorsabb volt a levélszolgálat....kritikán aluli az egész szituáció...

Vendég

2016-07-10 20:26

Becsulet es emberjogi sertes aldozatai lettunk....talan kinyilna a szemuk egy szep per utan.... Szerintem

Vendég

2016-07-10 21:18

Roppant szemtelenül ès arrogànsan beszèltek velem, amikor felhìvtam őket. Segìtsèget szerettem volna kèrni a diplomàm hitelesìtèse miatt. A hevenyèszet vàlasz csak annyi volt, maradjak szèpen otthon, itt sincs kolbàszbòl a kerìtès. A magyarok több diplomàval is csak takarìtanak Ausztriàban. Ne gondoljam, hogy magyar lètemre fogok itt rendes àllàst, megèlhetèst talàlni. Maradjak csak szèpen otthon, Magyarorszàgon. Nem voltsk hajlandòk segìteni.
viki

#13 egyetértek

2016-07-10 21:53

mi is hasonlóan jártunk... Júliusban novemberre kaptunk idôpontot gyermek születésének anyakönyvezésére # útlevéligénylésre. 14 emberrel (es rokonaikkal) hívtak minket egy idôpontra. Pelenkázó,mosdó semmi (kérdésre a válasz : Biztonsági okokból nincs. Be kellene azt is kamerázni). Mire én: Nyugodtan nézhetik, miközben pelenkázok. Ülôhely nem volt elég, egy udvarias férfin múlt, hogy nem állva kellett szoptatnom a 2 hetes gyerekemet.köszi. A 2 ablak nem mûködik, egy hölgy körbejár, mindenki elôtt hangosan kikérdez, mit akarsz (és részletesen meg is ismered mindenki tragéfiáját, örökösödés, név, cím, stb. A személyes adatok védelme frankón érvényesül. És a pelenkázóba kellene video...na ne!) az ott ülôk kb 90% át kioktatták, így minket is, hogy a honlapról letöltött formanyomtatvány nem jó. Majd minden eredeti dokumentumunk ott volt a másik 14 emberével az egy ügyintézô kezében egy kupacban...egy óra múlva megjelent a hölgy (eddigre még többen álltak a teremben, sok kisgyerekkel), és körbehordta a POS terminált az illeték bancomattal történô megfizetésére. Egy kb 70 éves néni akkor szinte elsirta magát, mert neki egyátalán nincs kártyája, mondta...erre a "hölgy" kioktatta, hogy ez a mai világban a minimum. Erre egy fiatal férfi már nem bírta tovább, elmondta, hogy ez az info sem telefonon, sem a holnapon nincs fent. És a 70 éves néni biztos nem maga netezte össze a mai idôpontot... Többen felajánlották, hogy fizetnek a néninek. Ekkor felszólítottak, fáradjak az 1. ablakhoz aláírni. A 3 hölgy az ablak mögött az egyik okostelefonján nézegetett fotókat. Egy negyedik bement a pult mögé, hogy a fénymásolóba felejtett valaki egy idegennyelvû papírt...félrerakták, majd keresi valaki ha fontos. Erre remegve visszakértem a mi papírjainkat, mire közölték, arra várni kell. Szuper. 3 hónapot. Ha a férjem nem lenne más állampolgár, karácsonykor nem láthattuk volna az idôs szüleimet sem én sem a kisbabám... A férjem is Eus, egy 7o milliós országból, hivatalosn kb 350.000 honfitársa él Bécsben... 3 nappal elôbb kellett idôpontot foglalnunk a bécsi konzulátusán és helyben kiállították  hivatalos, szép bordó útlevelet.  mindkét szülô neve fel van tûntetve benne, egyébként. Mert kiskorúaknál illene, ugye...a magyar útlevél februárban jött meg. Azt  bárki foghatja a gyerekemmel, es mehet is  vele szépen...vagy egyszer majd bizonygatnom kell pont nekem, hogy enyém a gyerek. Amikor kérdeztem, mi lenne ennél egyszerûbb megoldás,int ide jönni, Gyôrbe küldtek. Megkérdeztem, hogy hozzam-vigyem az újszülöttemet, aki 2 óránként anyatejet kap, Gyôrbe ill.vissza személyi dokumentum nélkül... A válasz: Ez nem az ô gondjuk... Felháborító!!!

Vendég

#14 Re:

2016-07-11 01:32

#5: -  

egy utlevel elkeszitesi ideje fel ev anyskonyv miatt ami ido alatt persze pont lejar az elozo - holott ezt 1nap surgossegivel megoldhato magyarorszagon

ha csak azon mulna mennek is en szivesen es csi altatnek mindent magyarorszagon - mert sokkal gyorsabb csakhogy pont azert megyek hozzajuk mert nem tudom megoldani??

peldaul egy kisgyermek papir nelkuli atvitele gyerekcsempeszet amire meg butditanak is?

persze ok semmilyen igazolast nem tudnak adni ami segiteni a helyzetet de kuldenek

sajat hazad teruleten idegenkent bannak veled -ilyen mas kovetsegen nincs

nem is akarnak annyian visszaadni az allampolgarsagukat mint itt

ez nagyon szomoru

Vendég

2016-07-11 08:55

Az egyik egy igazi baszatlan kurva! Ez nem nyilvános

Vendég

2016-07-11 09:24

A lányommal is ez történt!

Vendég

2016-07-11 11:14

Mert a leírtak minket is érintettek. Mi is, a kisfiam születése után 11 hónappal kaptuk meg az útlevelet, legfőképp a konzulátus negatív, hanyag hozzáállása miatt. 8 órás út után egy mosdóba nem tudtam elmenni, nem értem a mai napig! Felháborítónak tartom. Ausztria másik végében is élnek magyarok. Ezen is változtatni kellene, hogy ne kelljen ennyit utaznunk. Miért van Innsbruckban is konzul? Én is elücsörgök ott jó pénzért. Bármikor hívhatnak! Hát ennyi!

Vendég

2016-07-11 12:30

Teljes mértékben egyet értek a petíciòval és az abban leírtakkal, és ugyanezen kifogásokat mi is pont így tapasztaltuk!

Vendég

2016-07-11 16:44

Én is eggyüt értek sajnos egy ügyben ha hàromszor betelefonàltam akkor hàro féle vàlaszt kaptam és Amikor oda mentem az idöpontomra akkor hiànyzott a papirok fele és meg kérdezték tölem ,hogy miért nem vidtem be és ràadàsul ùgy kérdeze meg tölem mitha a kutyàja lennék .Ez azért elképesztö hogy mert oda bent ül a konzulàtuson azt hiszi hogy öffentlichen ök az istenek hàt szégyelhetnék egy kicsit magukat.

Vendég

2016-07-11 16:55

Kulhonban szuletett magyar vagyok. A "holgy" majdnem kihozta, hogy nem tudok magyarul es azert nem tudom milyen papirokat kellett volna vigyek. Vajon milyen iskolat vegeztek, ahol ilyen ocska viselkedesmodot tanitottak?! Kivancsi lennek a vegzettsegukre es ki hany nyelven tud megszolalni.

Vendég

#21 Vendeg 7!!

2016-07-11 17:06

X.y

2016-07-12 11:25

Végre lett egy szorgos kis "hangya"!

Mi is hasonlóan jártunk,sajnos...

Támogatjuk,hajrá!!!

Vendég

2016-07-14 06:15

A mit csaladunk mar 17 eve ugyanezeket a rossz tapasztalatokat szerezte, es az elmult evek alatt ugy tünik semmi sem valtozott.

Vendég

2016-07-23 11:22

Mert velünk is nagyon csúnyán bántak házasságom akartam beanyakönyveztetni a férjemnek lejárt utlevele volt ( Algériabol jott) de az út levél érvényes volt az alger konsulatrol kapott papírral ök nem fogadták el és azt mondták míg nem lesz érvényes útlevél addig nem lesz semmi ja és a hölgy azt mondta miért mentem hozzá egy arabhoz magában már ez probléma én miért nem gondolkodtam amikor hozzá mentem kérdem én milyen jogon ítélkezik a hölgy az én életem én valasztasom azért mentem oda h beanyakönyvezzék a házasságom nem azért hogy ö meg vitassa hogy én kivel vagyok együtt mivel útlevél csak akkor lesz ha még van a vizum az meg kitudja mikor lesz 6 hónapja házasodtunk meg mindig nincs semmi intézve mert akárhányszor megyek elzavarnak és hozzá teszem lejárt útlevéllel és az Algér konsulatrol kapott papírral hazasodtunk tehát ha a hölgy nem lenne fajgyülölö akkor már rég kész lenne minden

Vendég

2016-08-03 05:31

Nem elég a lassú ügyintézés még flegmáskodnak is.Mi ez a lekezelő stilus.Ha nem tudnak emberekkel bánni huzzanak el.