Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #5458 Botka távolodik a Demokratikus Koalíciótól

2011-11-16 15:28

http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/11/botka-tavolodik-a-demokratikus-koaliciotol.html

Botka László szegedi polgármester, az MSZP egyik kulcsemberének tartott szocialista politikus egyre erőteljesebben tagadja meg kilépő párttársait, de talán most adott egyértelmű választ Vadai Ágnes hívószavára: nem fogja követni egykori párttársát, a Demokratikus Koalíció nem az ő útja.

„Ha Botka Laci egyszer úgy dönt, hogy ő szeretne a Demokratikus Koalícióba jönni, én nagyon-nagyon boldog lennék, és nagyon-nagyon szeretném, hogy ő jöjjön” – fogalmazott szegedi látogatásakor az MSZP-ből kilépő kilenc képviselő egyike a városi televízióban.

Nem érte váratlanul a politikai palettát kicsit is ismerőket, hogy egy napra Vadai Ágnes látogatása és Botka baráti hangvételű invitálása után maga a szocialista pártelnök, Mesterházy Attila is Szegedre sietett, hogy megvédje erős emberét, és a szakadékból építkezni igyekvő MSZP utolsó bástyáját, és Botkával közösen mondják ki: senki sem hagyja el a pártot a Tisza parton.

 

Néhány nappal később az MSZP alapszabály-módosító kongresszusán pedig Mesterházy Attila pártelnök adta meg a jelet a párt régi arcainak leváltására beszédében, és Botka László, Szeged polgármestere – aki épp hazatért Vörös-tengeri búvárkodós pihenésérőlbe is jelentkezett társként a küzdelembe.

Alig hallgatott el a kongresszus termében a visszhang, Botka László máris a szocialistákhoz közeli Klubrádió stúdiójába sietett, hogy az éteren át tovább erősítse az MSZP üzenetét: Botka és Gyurcsány két külön út!

A rádióhullámokra kapcsolódva “két lábon járó egoista küldetéstudatnak” nevezte Gyurcsány Ferencet és híveit Botka László.

 

:D :D