Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Vendég

/ #7493 Fontos kérdések és az én válaszaim:

2012-02-01 10:49

#7491: -

"A cigánykérdést a világon még senki nem tudta megoldani."

Mert senki nem akarta megoldani. Mindenhol megelégedtek azzal, hogy így vagy úgy szavazatokat szerezzenek. Diktatúrák "megoldását" pedig nem nevezném annak.

"Ha Feri megoldaná, ő lenne a világ legtökéletesebb politikusa."

Nincs kormánypozícióban. Ha ott lenne, véleményem szerint a legtökéletesebb partner lenne ebben, de figyelmesen olvasd az előző hozzászólásaim. Írtam, hogy nem kormányoktól kell csodát várni, hanem a magyarság gondolkodásának egy kicsit változni a leírtak szerint. Nem nagy változás, de szerintem az egyetlen elfogadható: pusztítás (rasszizmus) helyett termelés. Az állami segítség természetes, hogy jól jön, hiszen sok munkanélküliség sújtotta család (nem csak cigány) él ma Magyarországon, de nem elégséges és főleg nehezen nyomon követhető a pénz sorsa. Itt arra gondolok, amit már mindannyian jól ismerünk: a sok pénz vonzza a kapzsi embert. Megint nem kerül oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, hanem új villák, nyaralások, vaskos bankszámlák mutatják az útját. A jelenlegi válságban ez fokozottan elfogadhatatlan. A saját befektetését viszont mindenki árgus szemekkel figyeli, hiszen nem akarja elveszíteni.

Az utolsóra nem reagálnék, mert szerintem nem érdemes vele foglalkozni.