Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

egy dolgozó

/ #7503 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 13:26

#7500: filiszteus - Re:  adózni nem igen szeretünk...

Igen, 24 éve adózunk, de a mai napig is rengetegen igyekeznek kibújni alóla.  Én is kiadtam a belvárosi garzonomat 50 ezerért és nem fizettem belőle a forrásadót, persze néha korban 1-2 hónapig nem is volt munkám, valamiből élni kellett (most már a felnőtt fiamnak adtam).   - Ez a 16 %-os adókulcs bevezetése óta sem változott, van tapasztalatom  a környezetemben.  Pl.: valakinek 140.000 Ft a nettója,  és 102.000 a bruttója, bár nincs agyonfizetve,  mert a  szabadság és az ünnepek nem létező fogalmak,  valamint  télre is kell spejzolnia,  mert 1-2 hónap kiesik neki.  Nem irigylem az illetőt (alig lesz nyugdíja)  és nem is hibáztatom,  mert a vállalkozók a ganék,  bár ki tudja miért ?? Vagy harácsolnak, vagy egyszerűen csak így éri meg nekik.   Egyébként  -emlékeim szerint-  Orbán valami olyasmiről áradozott, vagy ábrándozott,  hogy a befektetők tömkellege rohan hozzánk a 16 %-os adókulcs hallatán, mert mi leszünk a legversenyképesebbek a régiónkban.  Miután a befektetők nem tolonganak, de még csak nem is lézengenek felénk, akkor valami hiba csúszott a kancsal Matolcsy számításába.