Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

kisnyugdíjakról

/ #7512 Re: KÖZSZFÉRÁBAN A VALAKINEK A VALAKIJE, VAGY VALAMIJE DOLGOZIK.

2012-02-01 19:16

#7511: VANNAK ITT REJTETT TARTALÉKOK... - KÖZSZFÉRÁBAN A VALAKINEK A VALAKIJE, VAGY VALAMIJE DOLGOZIK.

Mint írtam, ezzel én is egyetértek, csak hát a nyugdíjáért mindenki megdolgozott/zik, aki több járulékot fizet, nyilván többet kap.  Az azonban elképesztő, hogy  40, vagy akár 28 év munkaviszony után valaki 44.000,- Ft nyugdíjat kapjon.  Értem én, hogy ez egy idős embernek nulla, hiszen éppen ők a legrászorultabbak, nekik mindenért fizetniük kell, adott esetben azért is, hogy valaki bevásároljon nekik.  Sajnálom, hogy ilyen előfordulhat ebben a tetves országban, és, hogy a másik nyugdíjas meg 45 évesen kap 200.000-et és dolgozik mellette 100-ért.  Ez nem a Fidesz hibája, hanem azé, aki kitalálta, hogy 40 évesen nyugdíjba mehetnek egyesek.  Ezeket megadóztatják idéntől úgy tudom, és szívből remélem, hogy a kisnyugdíjasokra költik a bevételt és nem magukra, mint mindent.  Arról is olvastam, hogy megszűntetik az özvegyi nyugdíjat, sőt, hogy minden nyugdíj adóköteles lesz.  Majd meglátjuk, de, ha a kisnyugdíjasokra költenék, nem bánnám, bár én sem járnék jól vele, de önző sosem voltam.  A fiamék Bécsben dolgoznak, hát nincs anyagi gondjuk, mondtam is, hogy az életben haza ne jöjjenek, mert azt a szintet a mi életünkben itthon meg sem közelítjük.  Üdv.