Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

/ #239

2012-11-27 22:50

Igazán köszi mindenkinek a(z újabb és/vagy folytatásos) vitát és bántást, nem ezt vártam, erre nem számítottam már ezek után! Én legalább nem törlök általában szó nélkül, nem úgy ahogy NANA tette az ő petíciójánál! Ti is bőven hozzátesztek ehhez, ami inkább titeket minősít és nem engem,...! Én már rég le akartam zárni, be akartam fejezni ezt, de nem,... Ti lelitek örömötöket ebben, nem én!

Az bezzeg nem számít, hogy más(ok) megbánt(anak) engem, az én érzéseim szinte nem is számítanak (legalábbis mindebből ez látszik), hogy ki mennyire és hogyan bánt engem meg. De én ugye figyeljek mások esetleges érzékenységére, érzésire. Ez érdekes és igazán kedves,... Már miközben olvastam ezeket a hozzászólásokat, már ideges, dühös, de főleg elkeseredett és nagyon szomorú lettem. A végén már tényleg úgy érzem, hogy nagyrészt hiába teszek bármit is, jönnek kötekedő, félreértő, lenéző, leszóló és gúnyolódó emberek, amiből már nagyon elegem van! Már megmondtam, hogy nem vagyok sem okoskodó, sem lenéző, se hisztis, se pedig beképzelt! Ennyire nehéz ezt elhinni és megérteni végre?! Nem is ismertek engem (ahogy NANA is mondta nekem, hogy én se ismerem őt, ami nagyrészt igaz)! Ráadásul én akkor se vagyok gúnyolódós, lenézős és káromkodós, meg hasonlók, mikor nem vagyok épp jókedvű, ahogy most is! Én és gyakran Lengabor is tudunk magunkon uralkodni, normálisan írni, akkor más(ok) megtehetné(k) ezt!

Kagomét nem én hoztam szóba, hanem Lengabor, igazán köszönöm, hogy egy reakcióm miatt fenyegetni kell engem és velem együtt a petíciómat,... Akinek nem tetszik, ne írja alá és ne írjon ide, nem kötelező! Én már rég nem akartam Kagoméval foglalkozni, erre meg ez történik,... Én vele már nem akarok beszélni, de róla se! De akkor más se hozza szóba többé! Ha mégis, akkor majd nem reagálok rá, legalábbis igyekszem.

Amely oldalakon nem volt kérve, se tiltva, hogy a vendégkönyvbe az (vendégkönybe ráadásul biztosan többen néznek be általában), hogy ne hirdessünk, akkor persze, hogy ott hirdettem, hisz nem volt tilos és láttam, hogy más is megtette a hirdetését minden rossz következmény nélkül! Az ilyen oldalon persze, hogy hirdettem, ahol nem tilos, ez logikus (én legalább nem szóltam, nem szólok bele, hogy ki és hol hirdet, vagy sem)!

A ! jelek nem azért léteznek, hogy ne használjuk őket! Nem értem, hogy 1 darab ! jel miért akkora baj némely mondatom végén, ami arra való általában, hogy kihangsúlyozzuk, komolyabbá és élénkebbé tegyük az adott mondatot. Ha mondjuk 3-mat használok, vagy ennél többet több mondat végén, akkor még megértem, ha ijesztő, vagy ilyesmi, de így nem! Nem értem, miért ekkora baj, hogy itt Eszter a nevem, máshol több helyen meg he84. A he84 a monogramom, mely egyben a legelső nickevem. Mások is vannak szerte a neten, akik itt, meg ott más nicknevet is használnak. Több helyen vagyok he84, de máshol más nicknevem is van.

Egy chat-es vita rémlik (ott már nincs chat hosszú ideje, a szerkesztője törölte) egy Kagome kedvelő oldalán, mely oldal igenis tetszik nekem, de én ott csakis a főszerkesztőnek írtam pozitív jellegű javaslatokat és javításokat. Ő maga írta az oldalán, hogy fogadja a látogatóktól a kritikákat és a javaslatokat az oldalhoz (legyen az elírás akár helyesírásban, akár bármi másban)! Erre meg igazán köszönöm, hogy én lettem ott leszólva, mert írtam neki, mások elkezdtek belém kötni, direkt bosszantani undorító módon stb.,... Majd kiderült, hogy a szerkesztője gyakran nem ér(t) rá. Csak mert meg mertem említeni, hogy egyszer majd talán lesz egy Inus oldalam, ahol pontosítok és bővítek bizonyos infókat, nem azt jelenti, hogy ez bunkóság, meg hasonlók! Inkább örülni kéne kíváncsian várva okulásképp, vagy hasonló. Pozitívabban is lehetne hozzáállni a dolgokhoz és nem azt nézni, keresni hogy hogyan kössünk bele a másikba és hogyan gonoszkodjunk vele, meg hogy ő rosszat akar stb.! Nem vagyok ilyen és nem ezt kellett volna, nem kéne! Nem kéne a rosszat feltételezni! Azért mert ott, vagy bármely más Inus oldalon valaha írtam, az nem leszólás, nem okoskodás, hanem segítés! Sajnálom, ha ezt páran, vagy többen mégis annak veszik, ez nem az én hibám, mivel javasolni és segíteni nem lehet sokféleképpen. Nem leszólás, de tapasztalatból és több megfigyelésből tudom, hogy sok rajongó bizonyos dolgokban téved, nem elég informált az ügyben, ezért van az, hogy segítettem és helyesbítettem némi infót! Emlékszem is egy oldalra, ahol a szerkesztő kifejezetten örült, hogy segítettem neki helyesbíteni ezt-azt. Kagome életkorát és az ezzel összefüggő suliját a mangából is tudom, de eredetileg is tudom az animéből is (részben a Final Act végén derül ki), nem én találtam ki, mert igenis úgy van, ahogy írtam! Itt az anime és a manga nagyon is hasonlít egymásra, igaz vannak itt-ott kisebb-nagyobb eltérések, de nem olyan jelentősek. Aki ismeri a mangáját is, az tudja, aki meg nem, az utána nézhet és összehasonlíthatja, ha akarja. Az animében pedig van pár helyen szinkronbaki, ez a Kagome sulis dolog is beletartozik. Azt nem tudom, csak a magyarban van-e így, vagy japán és angol szinkronokban is. Ha igen, ha nem, helytelen. Főleg mivel mangában nincs külön említve, hanem ott simán látszik (vagy néha jobban látszik), mint ahogy idővel az animében is. Erre meg mert segíteni akartam, mertem jó szándékkal, máris (megint) le kell szólni engem,... Nagyon unom! Sokszor láttam a sorozatot figyelmesen, így elég sok mindent tudok, sok mindent észrevettem, leszűrtem, tudok róla, amit sok rajongó nem (több helyen ezt tapasztaltam, még külföldi oldalak némelyikén is) és ezért írnak némileg hibás és/vagy hiányos dolgokat róla. Elnézést, hogy nekik mertem segíteni, nem leszólni,... Sajnálom, ha ezt páran negatívan, rosszul fogják fel. Na de hogy még valaki azok után is ragaszkodik ehhez annak ellenére is, hogy elmondtam neki, hogy mi a helyzet és semmi bántást nem szándékoztam tenni, az már nevetséges és buta dolog, már bocsi,...! Azért, mert valaki sok mindent jól tud valamiről, az nem feltétlenül okoskodás, meg hasonlók, hanem valós alapjai vannak! (Így akár az orvosok, tudósok és a tanárok is okoskodóak, lenézőek lehetnének, mert némely dologról többet tudnak, figyelmesebben tanulmányozták, látták.) Nem ellenségeskedve, negatívan kéne felfogni és lereagálni, hanem örülni kéne neki!

NANA pedig szó nélkül hirdette itt a petícióját, mégse szóltam le, nem jártam el ellene! De utólag én bezzeg kaptam, hogy hogy mertem én ezt ő nála hirdetni. Igazán kedves,... Annak ellenére, hogy az InuYasha is egy anime, függetlenül attól, hogy mikori. Inkább örülni kéne, nem pedig ellenségeskedni. Ráadásul ő is hirdetett több oldal vendégkönyvében, meg "itt hirdess" könyvekben. Úgyhogy jó lenne, ha senki nem akarná nekem megmondani, hogy mikor és hol hirdetek, mert igenis olykor fontos! Én se szólok bele máséba, főleg akkor nem, ha témába illő! És én már rég nem írtam NANA petíciójához, mondta is, kérte is, hogy ne írjak oda, mert le akarja zárni az egészet. Én csendben tudomásul is vettem aztán, erre meg ő jön ide ezt tovább feszegetni! Hát igazán köszi,...

Lengabornak csupán javasoltam egy böngészőt, ő meg nekem egy torrentletöltő kliens progit. Nem értem, hogy ebbe (is) miért kellett negatívan és kötekedve beleszólni,... Nem szabtam meg neki (másoknak se), hogy mit tegyen és mit nem, csak leírtam az okaimat normálisan, majd ő is ugyanezt tette, nem volt ezzel semmi bajunk. Vagyis tanács és infócsere volt az egész, semmi több!

Én már nem akarom ezt se folytatni, se újrakezdeni, hanem ténylegesen le szeretném zárni! Aki nem hisz nekem és ezek ellenére még mindig lenéz és/vagy haragszik rám, az lehetőleg ne írjon nekem és hagyjon végre békén! Részemről ez az egész lezárva (főleg ha más se folytatja)! Aki ennek ellenére mégis folytatja, akkor ő se jobb, akit a petíció(m) sem érdekli igazán és aki nem veszi figyelembe mások érzéseit, amit bezzeg tőlem elvár (én igenis figyelembe veszem)! Mindezt normális(abb)an is meg lehetett volna beszélni, nem így és pláne nem ilyen hosszasan elnyújtva! És nekem ez az egész nem öröm, aki meg így véli, az nagyon téved! Tehát lezártam, ennyi!

Engem a Just Anime Dubbed TV vízjele nem kifejezetten zavar a részeken, csak néha egy kicsit. De te tudod Lengabor, mindenki azt és úgy tölt le, ahogy és amit akar, meg persze ahogy tud. Mint mondtam, talán majd én is megszerzem a vízjel nélküli jobb minőséget belőle, de nem biztos. Még meglátom.

Itt a 7. aloldalon a vitalapon korábban bővebben leírtam valakinek reagálva több kisebb-nagyobb hozzászólásban, hogy miért nem lenne jó elejétől leadni újra az Inut, aki gondolja, az olvassa el! Akit meg érdekel az első 6 évadja, az vagy megszerzi valahogy DVD-n, ha tudja, vagy keresgél a neten és megnézi online-ban, avagy letölti. A letöltése a sorozatoknak nem illegális (nincs anyagi kára), pláne ha már adták anno tévében egy ideig, vagy végig! Ennyi erővel ne adjanak semmit se tévében, mert nagyrészt ingyen nézzük meg, nem pedig megvesszük,... Egyáltalán nem az a fő célja a petíciómnak, hogy DVD-n adják ki. Az csupán egy lehetőség akkor, ha nem folytatják tévében a leadását, akkor lenne jó DVD-n, mint utolsó lehetőség. A célja az, hogy magyarul folytassák tévében a 100. vagy 110. rész utántól. Ha folytatják az Inut, azt este 8-9 után kell 16-os korhatárral, mert anno az RTL Klub emiatt is hagyta abba, hogy túl korán adták, amikor sok kisgyerek is látta. De egyéb oka is volt. Azért is van megosztás, letöltés az ügyben, mert rég adták le és nem végig, folytatni meg nem akarják a leadását, így persze, hogy a többség letöltve szerzi meg, ha egyszer másképp nem tudja (főleg ha a piac is haldoklik)!

Aki szerint nincs értelme a petíciónak (tudtommal sok petíciónak nem sok eredménye szokott lenni, de próbálkozni, reménykedni lehet és van úgy, hogy megéri), az kérem ne jöjjön ide és ne szóljon bele semmilyen formában se, mert semmi szükség arra, nem azért van! Köszönöm.