Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!

Vendég

/ #61

2012-12-12 12:45

1. Erdélyben, a Ceausescu diktatúrában ingyen szereztem építőmérnöki diplomát. Üzenem a múltat oly előszeretettel felemlegető politikusoknak: miről beszélünk?! Sose voltam tagja a kommunista pártnak, szüleim szegény földművesek voltak székelyföldön.
2. Mondjatok NEM-et minden fajta hitelre. Családi házamat elvitte a svájci frank hitel. A hitel nem más mind jövőtök elzálogosítsa. Hitelt SOHA SEMMILYEN FORMÁBAN!!!
3. Fogjatok össze és ne engedjétek hogy a mostani rezsim egymás ellen fordítson: diákot diák ellen, diákot tanár ellen, diákot szülő ellen, társadalmi szervezeteket politikusok ellen. Ne engedjetek az "oszd meg és uralkodj" alantas törekvéseknek!
4. Követeljetek igazi reformot az oktatásban, és a közélet minden területén! 52 évesen, két egyetemi diplomával több álláshirdetésre beadott pályázatom került a kukába, egyetlen érv: túlképzett vagyok. Ne akarjatok olyan országban élni, ahol a szakmai tudás nem előnyt, hanem hátrányt jelent, ahol a protekcionizmus, a faji, vallási, politikai hovatartozás, kétes kapcsolatrendszer alapján döntenek sorsunkról.
5. Kisebbik fiam már elhagyta az országot, két hét alatt két egyetem Cembridge és Bristol jelzett vissza, hogy fogadja. Ingyen tanul és diákmunkát és szállást is kerestek neki. Tehát vannak jól működő rendszerek, nem kell a "spanyolviaszt" Hoffmann "művésznőnek" feltalálnia! Mi szülők és Ti jövendőbeli szülők nem akarunk olyan országban élni, ahol a családokat szétválaszthatja egy agyhalott rezsim!