Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

igazmondó

2014-02-12 23:41

Titeket jól átdobtak a kerítésen! NINCSEN OLYAN EU-RENDELET, amely kiirtaná az akácot. Olyan van, amely az invazív fajok TERJEDÉSÉT korlátozná. Ebben nem szerepel sehol külön sem Magyarország sem az akác neve! Aki tudja használni a netet, járjopn utána!

Válaszok

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-02-13 05:01:16

ifjpalyizoltan

#1862 Féligazság (Re: )

2014-02-13 15:00:22

#1739: igazmondó -  

Tisztelt Igazmondó!

Köszönöm véleményét!

Nem tudom ki dobott át és kit. Mindenesetre az EU 'Invasive Alien Species' (Idegenhonos Özönfajok) honlapjának az alábbi oldalán ( http://easin.jrc.ec.europa.eu/use-easin/species-search/species-search-by-name ) begépelve a fehér akác tudományos nevét - Robinia pseudoacacia - bizony felhozza a fajlistában. De mivel Ön Igazmondó, bizonyára én tévedek.

Abban viszont tényleg igaza van, hogy (idézem) "NINCSEN OLYAN EU-RENDELET, amely kiirtaná az akácot". Tegyük hozzá - még nincsen.

Ellenben ha Ön bármilyen hivatalosat vagy legalább biztosat tud mondani azzal kapcsolatban - és esetleg be is linkelné ide a forrását -, hogy az akác mikor és milyen besorolást fog kapni az EU által, ill. hogy annak mi lesz a gyakorlati jogkövetkezménye, akkor azt nagyon megköszönjük. Abban az esetben áll az Ön tulajdon maga választotta nickneve. Addig közlését tekintsük inkább tárgyilagosan csak féligazságnak.

Ellenben azt még most sem értem, hogy ugyanezt a véleményét - amelyet mint szubjektív véleményt tisztelek - miért másolta be a petíció elindulása óta már ikszedszer a 'Hozzászólások' közé? Merthogy szerintem semmi érdemit nem mond az akác hungarikumra érdemes mivoltával kapcsolatban.

Ettől függetlenül véleményét még nyugodtan bemásolhatja néhányszor. Én is ugyanezt fogom tenni az Önnek adott válaszommal. A honlap elbírja.

Tényváró üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök