Az akác legyen hungarikum!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Az akác legyen hungarikum! petíció automatikusan generált fórumtémája

ifjpalyizoltan

#1851 Időkérés (Re: na ne már)

2014-02-13 14:02

#1608: Virra Datra - na ne már 

Tisztelt Virra Datra!

Elolvastam az Ön által belinkelt blogbejegyzést. Válaszoltam is rá. Most pedig várom, hogy 'felician' - a blogger - válaszoljon 'warnew' kérdésére. (Tiszta valóságshow...) Azóta én ('ifjpalyizoltan') is kérdeztem 'felician'-tól. Ebben a pillanatban még a kérdésem sem jelent meg a blogban. (Talán cenzúrázni kell előtte. Ehhez képest itt valós idejű cenzúrázatlan hozzászólásokat lehet tenni pro és kontra, és az alpári trágárság kivételével meg is hagyok minden véleményt - Mindenek okulására.)

Addig is, amíg választ kap 'warnew', s majd talán 'ifjpalyizoltan' is, nyilvánosságra hozom a honlapon bejegyzett hozzászólásomat.

Idézet magamtól:

×××××

Kedves felician!

Baráti hozzászólásomat hadd kezdjem három idézettel.

felician: "Lett volna, és van is tehát akácmentes alternatívája a homokkötésnek, de ez rendre kimarad a téma jelenlegi tárgyalásából."

warnew: "Az lenne még érdekes hogy akkor mi legyen helyette és miért."

felician: "Kértünk erre nézve tanácsot ökológustól. Időt kért egyeztetni és felkészülni (ami úgy vélem, elég korrekt). f"

Az én véleményem az alábbi. Amennyiben Ön tudván tudja, hogy van akácmentes alternatívája a homokkötésnek, akkor miért nem írja le? Erre Ön tanácsot kér egy ökológustól. Az ökológus pedig időt kér egyeztetni és felkészülni. Ami Ön szerint elég korrekt. Korrekt. Holnap ilyenkor visszajövök.

Kíváncsi erdészüdvözlettel!

ifj. Pályi Zoltán

egy nyírségi erdőmérnök

U.i.: Felhívom a figyelmét, hogy a 2009. évi XXXVII. trv. (röv. Erdőtörvény) hatályos előírásainak megfelelő választ adjanak, amit törvényesen is végre lehet hajtani. Azaz egy akácos helyére csakis és kizárólag erdő művelési ágú területet javasolhat, merthogy az Erdőtörvény nem engedi hazánkban az erdőterületek térmértékének a csökkenését. Egyébként szerintem is van akácmentes alternatívája a homokkötésnek, de először kíváncsian várom az Ön szakmai javaslatát. Merthogy tanulni jöttem ide. Jó pap holtig tanul. Jó erdőgondnok örökké - az erdőtől.

×××××

Eddig az idézet önmagamtól.

S mind kíváncsibb erdészüdvözlettel!...

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

Vendég

2014-02-13 14:05

Egyetértek, támogatom!

Vendég

2014-02-13 14:08

Imádom a mézet és az akácméz isteni finom. A méhészek áldozatos munkáját nem tudják megítélni Brüsszelben és megint valami marhaságra, nekünk hátrányos dologra akarnak határozatot hozni a brüsszeli bürokraták. Nem írtunk erdőket. A paradicsom se európai ősfaj.. és még sokan mások:-)
ifjpalyizoltan

#1854 Szerverhollét (Re: Re: kérdés)

2014-02-13 14:10

#1652: - Re: kérdés 

Kedves Ilon!

Köszönöm kérdését. Már sokan jelezték az időeltolódást. Sajnos nem tudom a szerver hollétét. A honlap üzemeltetőit kérdezze! Viszont szerencsére láthatóan gyors szerverről megy a honlap.

Üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#1855 Re:

2014-02-13 14:15

#1654: -  

Kedves Horváthné!

Először is köszönöm a támogató aláírását!

A kérdésére feltett válaszomul egy korábbi hozzászólásomat javaslom ugyanitt, a 'Hozzászólások' menűben, az alábbi sorszámmal:

#219 Az akác agresszívitásáról

2014-02-03 13:33

(A sorszámra klikkelve megnyílik.)

Üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#1856 Reklámokról (Re: )

2014-02-13 14:19

#1659: -  

Tisztelt Vendég!

Köszönöm kérdését! A reklámfelületek reklámozásáról a honlap üzemeltetőitől érdeklődjön. A petíciótól független jelenség.

Üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

Vendég

2014-02-13 14:21

Akácos ut, ha végig megyek rajtad Pn... az én notám!

Vendég

2014-02-13 14:38

az akacfakat ott irtsak ki,ahol ezt kitalaltak !!!!!!!!!

Vendég

2014-02-13 14:43

Nem tudom elhinni,hogy ebben a szigorú környezetvédelmi propagandák-tol hemzsegő EU-ban valaki szó szerint ezt hangoztatta volna.Inkább tűnik egy média által kiforgatott, hisztéria keltő cikknek.Mert ugye a nézetség meg az olvasottság mindenáron...

Vendég

2014-02-13 14:50

Ezt a kezdeményezést csak támogatni tudom

Vendég

2014-02-13 14:56

Kedves Zoltán!

Köszönöm, hogy felvállalta ezt a nemes feladatot.
örömmel csatlakoztam, és ezt mindenkinek ajánlom. Ami már régen a miénk és értékünk, az maradjon közös érték mindegyikünknek. Az akác és annak minden terméke a miénk: a méz, a virágja, a fája, ... Aki nem járt virágzó akácerdőben, az menjen tavasszal és sétáljon egy nagyot, élvezni fogja.
Ne engedjük, hogy elvegyék tőlünk!

Csak így tovább!

Üdvözlettel: Piros Balázs
ifjpalyizoltan

#1862 Féligazság (Re: )

2014-02-13 15:00

#1739: igazmondó -  

Tisztelt Igazmondó!

Köszönöm véleményét!

Nem tudom ki dobott át és kit. Mindenesetre az EU 'Invasive Alien Species' (Idegenhonos Özönfajok) honlapjának az alábbi oldalán ( http://easin.jrc.ec.europa.eu/use-easin/species-search/species-search-by-name ) begépelve a fehér akác tudományos nevét - Robinia pseudoacacia - bizony felhozza a fajlistában. De mivel Ön Igazmondó, bizonyára én tévedek.

Abban viszont tényleg igaza van, hogy (idézem) "NINCSEN OLYAN EU-RENDELET, amely kiirtaná az akácot". Tegyük hozzá - még nincsen.

Ellenben ha Ön bármilyen hivatalosat vagy legalább biztosat tud mondani azzal kapcsolatban - és esetleg be is linkelné ide a forrását -, hogy az akác mikor és milyen besorolást fog kapni az EU által, ill. hogy annak mi lesz a gyakorlati jogkövetkezménye, akkor azt nagyon megköszönjük. Abban az esetben áll az Ön tulajdon maga választotta nickneve. Addig közlését tekintsük inkább tárgyilagosan csak féligazságnak.

Ellenben azt még most sem értem, hogy ugyanezt a véleményét - amelyet mint szubjektív véleményt tisztelek - miért másolta be a petíció elindulása óta már ikszedszer a 'Hozzászólások' közé? Merthogy szerintem semmi érdemit nem mond az akác hungarikumra érdemes mivoltával kapcsolatban.

Ettől függetlenül véleményét még nyugodtan bemásolhatja néhányszor. Én is ugyanezt fogom tenni az Önnek adott válaszommal. A honlap elbírja.

Tényváró üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

Vendég

2014-02-13 15:01

Az akác ugyan nem öshonos európában, de igen jó szerszámfa és tűzifa. Gyors növésű, jól sarjadzó.
Nemcsak a méhészetnek hanem a talajerózió elleni munkálatoknak is hasznos fája. Nem véletlenűl található a termőterületeket fenyegető vízmosásokban leginkább.

Vendég

2014-02-13 15:02

Legyen az akác és akácméz HUNGARIKUM!

Vendég

2014-02-13 15:02

Csak ismételni tudom, hogy hungarikum legyen az akác
ifjpalyizoltan

#1866 Nem lehet... (Re: )

2014-02-13 15:05

#1760: -  

Tisztelt Vendég!

Köszönöm észrevételét! Már sokan megjegyezték.

A reklámot nem lehet eltüntetni, mert nem én vagyok a webfelület fenntartója. Nekem egyébként nem okozott pénzéhséget. Akácmézzel élek, és még sok minden mással - a luchajtássziruptól a Túró Rudiig. Apropó, az utóbbi is hungarikum.

Üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#1867 Emberpor (Re: Vérlázító!)

2014-02-13 15:18

#1776: Tóth Pál - Vérlázító! 

Tisztelt Tóth Pál!

Fekete István 1944-ben megjelent 'Emberpor' c. novelláskötetében szerepel az 'Akácfa' c. novella. Az interneten (pl. YouTube) is megtalálható hangoskönyvként az 'Akácfa'.

Üdvözlettel!

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

mézeske

#1868 akácméz

2014-02-13 15:19

Mi a kifogás valódi oka? Netán valakinek kára származott az akácfa létezése miatt?
Svarsnig Judit

2014-02-13 15:20

Nagyon örülök a kezdeményezésnek, és bízom abban, hogy sikerrel jár!Csak így tovább!

Vendég

2014-02-13 15:33

MEGERŐSÍTEM A CSATLAKOZÁSOM A PETÍCIÓHOZ !

Vendég

2014-02-13 15:34

Sokakkal támogattatom

Vendég

#1872 Re:

2014-02-13 15:34

Vendég

2014-02-13 15:45

Felháborító, aki csak egyszer is végigment egy virágzó akácfasoron, vagy kóstolt egy kanál magyar akácmézet, hogy gondolhat ilyen merényletre!

Vendég

2014-02-13 15:49

A fehér akác (Robinia pseudoacacia) méze és a fájából készült erdészeti termékek legyenek hungarikumok!

Vendég

2014-02-13 15:57

Helyes! Az akácfák nemcsak hungarikumot jelentenek, de nagyon fontosak országunk számára.