Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Az akác legyen hungarikum! petíció automatikusan generált fórumtémája
AKÁC |
#26 Éljen az akác és a magyar méhészek2014-01-29 19:39Nagyon örülök a kezdeményezésnek, és bízom abban, hogy sikerrel jár. |
Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)
2014-01-29 20:56- Date of removal: 2014-02-07
- Eltávolítás oka: Trágár megnyilvánulás.
László Nagy |
#28 AKÁCOS ÚT...2014-01-29 22:21Tiszteletem! Köszönöm, hogy elfogadták a csoporthoz a csatlakozási kérelmemet. Előre bocsátom, hogy nem vagyok méhész, de a zümmögő méhecskéket szeretem és szeretném az idők végezetéig hallgatni. Én elküldtem több méhész egyesületnek az akácmézzel és az akácfákkal kapcsolatos levelet, amit én is üzenetként továbbítottam. Aggódok a méhész és méhecskék társadalmáért, hogy a génmódosított gabonafélék elpusztítják az Önök "munkástársait". Sajnos még sok-sok gonosz embert/?/ hord hátán a föld. De ha így halad és győznek a "génmanipulált" döntéshozók, akkor mindkét tábor pusztulni fog! Ha a méhészek társadalma elég hangos lessz, akkor az én zümmögésemmel együtt máris hallani fogják a hangunkat! Így búcsúzom, hogy ZÜM-ZÜM! Nem hiszem, hogy van még egy Nép amelyik ennyire kötődik még a dalaiban és a NÓTÁIBAN is az akácfához, akác virágzáshoz. Vajjon meddig maradna fenn egyik másik dalunk, ha nem lessz akácfa és virága? Már pedig meg kell maradjon a fa és a Nagyapám dala is az "AKÁCOS ÚT, HA VÉGIGMEGYEK RAJTA ÉN, ESZEMBE JUT EGY RÉGI SZÉP EMLÉK. NYÁRESTE VOLT, MADÁR DALOLT A FÁN. OTT KÓBOROLT, CSAVARGOTT EGY CIGÁNY . ...vagy a "GYERE VELEM AKÁCLOMBOS FALUMBA!" Kezdetű nóták. Úgy legyen! ZÜM-ZÜM! |
Vendég |
#292014-01-29 22:31A Magyar Ember érzlmileg is kötődik az akáchoz. Pár sort ideillesztek: Tiszteletem! Köszönöm, hogy elfogadták a csoporthoz a csatlakozási kérelmemet. Előre bocsátom, hogy nem vagyok méhész, de a zümmögő méhecskéket szeretem és szeretném az idők végezetéig hallgatni. Én elküldtem több méhész egyesületnek az akácmézzel és az akácfákkal kapcsolatos levelet, amit én is üzenetként továbbítottam. Aggódok a méhész és méhecskék társadalmáért, hogy a génmódosított gabonafélék elpusztítják az Önök "munkástársait". Sajnos még sok-sok gonosz embert/?/ hord hátán a föld. De ha így halad és győznek a "génmanipulált" döntéshozók, akkor mindkét tábor pusztulni fog! Ha a méhészek társadalma elég hangos lessz, akkor az én zümmögésemmel együtt máris hallani fogják a hangunkat! Így búcsúzom, hogy ZÜM-ZÜM! Nem hiszem, hogy van még egy Nép amelyik ennyire kötődik még a dalaiban és a NÓTÁIBAN is az akácfához, akác virágzáshoz. Vajjon meddig maradna fenn egyik másik dalunk, ha nem lessz akácfa és virága? Már pedig meg kell maradjon a fa és a Nagyapám dala is az "AKÁCOS ÚT, HA VÉGIGMEGYEK RAJTA ÉN, ESZEMBE JUT EGY RÉGI SZÉP EMLÉK. NYÁRESTE VOLT, MADÁR DALOLT A FÁN. OTT KÓBOROLT, CSAVARGOTT EGY CIGÁNY . ...vagy a "GYERE VELEM AKÁCLOMBOS FALUMBA!" Kezdetű nóták. Úgy legyen! ZÜM-ZÜM! |
Vendég |
#302014-01-29 23:33Az akácfa értéke az is, hogy virágporából a méhek által készített méz gyógyító hatású. |
Vendég |
#312014-01-30 00:45Néhány évvel ezelőtt olvastam egy AUSZTRÁL folyóíratban, hogy a VILÁG LEGJOBB MÉZE A MAGYAR AKÁCMÉZ. Mindig tudtam, hogy nagyon egészséges, de ennek a cikknek itt a világ másik végén igen megörültem. Lehetett is egy időben kapni eredeti kiszerelésben, majd kezdték betiltani arra való hivatkozással, hogy ha valaki kidob egy üresnek vélt üveget, attól a helyi méhek - ha rászállnak - esetleg megfertőződnek. (Micsoda logika!!!) Ezek után úgy manipulálták a mézünket, hogy felhevítették 70 C°-ra, amivel a legtöbb gyógyító hatását megsemmisítették, majd újra üvegekbe töltötték. Már az íze sem ugyanaz, illata pedig nincs. Az EU degenerált elképzelését, ami az akiácfák kiírtásán, és ezzel egyidejűleg a világhírű mézünk megsemmisítésén fáradozik, egész egyszerűen nem értem, sőt inkább felháborítónak tartom. Az EU-hoz való csatlakozás - a hozzám eljutott hírek szerint - már eddig is igen komoly károkat okozott, de hogy ilyen jellegű aljasságokra is képesek lennének, az már bűncselekmény. Figyelemmel kísérem a rendszerváltás okozta hanyatlásokat (már ami eljut hozzám), és minden esetben csak sírni tudnék azon, hogy ismét olyan emberek döntenek kis hazánk sorsáról, akiknek halvány fogalmuk sincs a mi értékeinkről, szokásainkról, nemzeti kincseinkről. Legszívesebben ezerszer is aláírnám a peticiót, de sajnos csak egyszer leszek képes rá, ugyanakkor továbbítom mindenkinek és megkérem őket, hogy írják alá ahányan csak tudják és utána ők is továbbítsák. Üdvözlettel: Darley Mária (Perth, Ny-Ausztrália) |
Vendég |
#32 Őrizni és művelni, ami ránk bizattatott!2014-01-30 03:34"Ahol nincs fa, tudja Isten,Ott talán még öröm sincsen!" - volt olvasható a múlt század iskolás füzeteinek a hátoldalán. Mennyire fontos, hogy a gyermek szívébe időben kell beplántálni az igaz ismereteket!Amikor olyan faluban laktunk, ahol nem volt akácfa, kimondhatatlan hiányérzetben küszködtem. Nem értettem, mi hiányzik? Időbe tellett, amíg tudatosodott bennem, hogy az akácfa, a virágzása, az illata hiányzik, pótolhatatlanul.A rossz hír lám, a magyar lélekben életté formálódik! Tanácsom, hogy a közösségi oldalak egy-egy "csoport" oldalára is tegye be a petícióra való felhívást, akinek lehetősége van rá! Szívemmel és teljes erőmmel támogatom a magyar élővilágnak a megőrzését!" "És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát..." (Jel 9,4) "És elplántálom őket az ő földjökbe; és nem szaggattatnak ki többé az ő földjökből, a melyet adtam nékik, azt mondja az Úr, a te Istened!" (Ám. 9:15) B. Juhász Levente M.V.D. Ö.P.V. Tábori Püspök
|
Vendég |
#332014-01-30 06:53Néhány korrupt E:U-s képviselőt megkentek a többiek,akiknél nem nő az akác, így nem keresnek annyit, amennyit a magyar termelő! Ez nem csak irigység, hanem célirányosan magyar ellenes tett!! Kiss Albert csaba |
IGAZSÁG |
#342014-01-30 08:38http://komlomedia.hu/hir.php?hir=4282#sthash.ErMhRBvl.dpbs#ixzz2q5Benjeb Az Eu tönkretette Magyarország cukoriparágát a járműgyártást, megjátszották és eladatták az Orbán kormánnyal a Nemzeti termőföldet az Anyaföldet, a baromfi ágazatot, stb. Nem kell Magyarország belügyeibe beavatkozni. Azt olvastam, hogy az akác nem őshonos fajta ezért kell megszüntetni. Az Amerikai Egyesült Államokban melyik személy az "őshonos"? Most a világhírű Magyar méztermeléást vették célba.GAZEMBEREK! |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2014-01-30 08:51- Date of removal: 2014-01-30
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#362014-01-30 08:52Meg fogjuk tartani az akácfáinkat. |
Vendég |
#372014-01-30 09:23Az EU hajlamos arra, hogy kvótarendszert állítson fel mindenre, vagy letiltson termékeket. Ez ellen mindig tiltakoznunk kell |
Vendég |
#38 Re: Akác ´es a méhek.2014-01-30 10:35 |
Vendég |
#392014-01-30 11:14Az akác akkor is legfontosabb haszonfánk ha nem őshonos.Ha 200 éve itt van már annak is számít.....ISMÉTLEM:HASZONNÖVÉNY!!NEM OLYAN MINT A BÁLVÁNYFA!! |
Vendég |
#402014-01-30 11:17Van akácerdőm és csak azért is ültetni fogok! |
Vendég |
#412014-01-30 11:23Tényleg meg kell őrizni az akácot. Sok hasznossága mellett az eredeti betelepítés az alföldi futóhomok megfogását célozta. A telepítés sikeres volt, és az alföld nagy területein sikerült megfogni a homokot. A másik fontos eredmény a méztermelés amit már sokan nagyon hatásosan kifejtettek. Ne engedjük tájidegenné minősíteni az akácot!!!! |
karesz |
#42 akacfa es mez2014-01-30 12:15remeljuk sikerul az EU-t meggyozni! |
Vendég |
#432014-01-30 12:15Tessedik Sámuel Szarvason telepített előszőr akác csemetét - úgy tudom. Véleményem szerint. Ő tett a magyar mezőgazdaság felvirágoztatásáért annyit, hogy most mi ne engedjük ezt "kiírtani" |
Vendég |
#44 Re: Őrizni és művelni, ami ránk bizattatott!2014-01-30 13:07#32: - Őrizni és művelni, ami ránk bizattatott! Én a helyi idős gazdákkal való egyeztetést tartom fontosnak. Ez hiányzott a szocializmus idejében is, és ezt hiányolom most is!!!
|
ifjpalyizoltan |
#45 Re: FATÁJ segítség2014-01-30 13:17Tiszteletteljes köszönet a FATÁJ hathatós közreműködéséért! Egyértelműen tettenérhető az aláírások számának az intenzívebbé válásában az ide belinkelt híroldal pozitív hatása.
Erdészüdvözlettel!
a Kezdeményező egy nyírségi erdőmérnök |
Vendég |
#462014-01-30 13:28A nagyszüleim az 1800 években a földjük körül a homok megkötésé akácot ültettek.A méheknek meg jó méz gyűjtő területe volt,,A lehullott ágak jól égtek a kemencében.Az akácnak minden porcikája hasznos.Halásztelken ahol többnyire élek végig a Duna mentén a gát szélén akácfa volt. Már sajnos csak leginkább múlt időben.Büntetlenül kivágják tűzre valónak.Mert fáznak az emberek .Pénz meg nincs tüzelőre.AZ AKÁC, NEMZETI ÉRTÉK LEGYEN! |
Vendég |
#472014-01-30 13:31Ne pofázzon már bele mindenbe az eu. |
Vendég |
#482014-01-30 14:32AMI MAGYAR TULAJDON AZ MARADJON IS AZ!!! |
Vendég |
#49 Re:2014-01-30 14:34 |
erdőgazdálokó111 |
#502014-01-30 14:37 Hazánkban az akác már igen, és az is marad- az EU pedig nem, és nem is lesz soha: őshonos! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1106 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
616 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
202 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21