Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Tigris

#230

2014-05-14 09:41

Kedves JGE-sek!

Nem igazán idevágó kérdés, viszont egy sárdobálást meg lehetne előzni vele...
Nagy-Britanniában élek (mint már pártucatszor leírtam), itt az a gyakorlat régóta, hogy minden kiállított dokumentumon van egy hivatkozási szám, mely alapján utána lehet nézni, hogy az adott dokumentum valódi-e, vagy netán az Ecseriről származik. Ilyen van az online végzett kurzusom oklevelén, a munkavédelmi vizsgám papírján, de még a 21 éves CEC Proficiency vizsgámon is, ugyanakkor az utóbbinál fél évvel fiatalabb érettségimen semmi ilyet nem találtam, csak törzsszámot, amiről nem tudom pontosan, mit takar. Nem a témához tartozó kérdés, de esetleg mint a diákok érdekeit védő szervezet, nem lenne érdekes felvetni egy ilyen ellenőrzőkód/referenciaszám bevezetését? Csak mert ennek a sárdobálásnak sok értelme nincsen. Azt tudom igazolni, hogy a 21 éves angol nyelvvizsgám eredeti és az enyém, ugyanakkor az érettségimet nem, és ez szerintem nem túl jó dolog.

Válaszok

Egres Béla- JGE

#232 Re:

2014-05-14 10:30:07

#230: Tigris -

Kedves Tigris! Értem a célzásod. Én nem az ecserin vett bizonyítványokra gondoltam, hanem azokra melyeket valódi akkreditált intézmények adtak ki úgy, hogy diákjaik nem teljesítették maradéktalanul a bizonyítvány kiállításához szükséges követelményeket. Lásd a mostani esetet:

Diákok állítják azt, hogy érthetetlen volt a hanganyag és ezzel keltik a hangulatot amivel több ezer másik diákot is megfertőztek- holott egyszerűen csak nem készültek fel és hála az internetnek össze tudtak hozni egy ilyen akciót. Arra apellálnak, hogy ha lesz több ezer követőjük az OH majd meghátrál és puszira megajánlja nekik az 5-ös érdemjegyet. Az elmúlt években volt már több hasonlóra is példa helyi színten, csak arról nem számolt be a sajtó. Az intézmények többsége inkább kerülve a botrányt meghátrál és beírja Pistikének a jobb érdemjegyet annak ellenére, hogy harmadikos létére olvasni se tud, csak hogy a szülők ne menjenek az ombudsmanhoz, OH-hoz és még ki tudja milyen civil szervezetekhez. Én nem az ecserin vett bizonyítványokra gondoltam, hanem az így szerzett bizonyítványokra! A főiskolások nagy része egymásról másolja a diplomamunkáját, vagy mással csináltatja meg, miközben ő maga a kocsmában múlatja az idejét. Inkább fizet másnak, csak, hogy ne kelljen neki időt szánni a tanulásra. Ez a mostani is csak egy olcsó trükk a diákok részéről.