Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#1136 Re:

2015-03-25 07:34

#1133: -  

Mindkét kötvényesnek várnia kell azonban. A Beva-kártérítésre jelentkezés (amit mindenkinek meg kell tennie!) előtt ugyanis meg kell várni, hogy a felügyeleti hatóság visszavonja a Quaestor Értékpapír Zrt. működési engedélyét, a bíróság pedig ezt követően elrendelje a felszámolást. Kérdésünkre Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője nem vállalkozott arra, hogy akár csak megbecsülje, mikor kerülhet sor a brókercég engedélyének visszavonására. Mint hangsúlyozta: még folyik a helyzet felmérése, az ügyfelekkel az egyenlegek egyeztetése.

Fentit kiemeltem a cikkből.  Valakivel már egyeztettek az egyenlegről?

Válaszok

Vendég

#1138 Re: Re:

2015-03-25 07:45:59

#1136: - Re:  

Ebben a pillanatban lett vége a Kossuth rádión a BEVA vezetőjével egy interjúnak.

Nem fogadják el az MNB ajánlását, saját szakértőikkel egyeztetnek, hogy lehet-e fizetni a fiktívek után, vagy nem. Hetekig (!) fogják vizsgálni, hogy valóban jár-e kártalanítás a fiktív kötvények után.

Az MNB "ajánlása" rájuk nézve nem kötelező, tehát ez egy nesze semmi, fogd meg jól.

Tudom, hogy sokan már eldöntöttnek vették, ne tegyék. Az MNB ezzel csak nyugtatgatja a befektetőket, de ők is tudják, hogy a BEVA-ra nézve nem kötelező az "ajánlása". Nem az MNB dönt, hanem a BEVA.

Vendég

#1141 Re: Re:

2015-03-25 07:50:27

Velem még nem! 

Vendég

#1144 Re: Re:

2015-03-25 07:52:29

Az egyenleget nem a kötvényesekkel egyeztetik, hanem a kp.-esekkel, részvényesekkel szerintem, mert azokat ki lehet adni, azok megvannak.