Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#1155 Re: Re: Re:

2015-03-25 09:35

#1153: - Re: Re:  

Hát okosat nem lehet mondani, ki járt jobban, aki este vagy aki másnap reggel tudta-e meg. Azt az éjszakát - s az azóta eltelteket sem, bár mostanság a nappalok is igen nehezen telnek - nem kívánom senkinek, engem kb 10 évvel dobott vissza anyagilag az ügy, azaz eltelt 10 év ami alatt nem kerestem semmit ezek szerint, ráadásul akkor még fiatal voltam, meg ment az üzlet. Az üzlet mára - köszönhetően a "kiválóan muzsikáló" gazdaságunknak - tönkrement, megöregedtem, a tőkém oda, "szép" kilátások a jövővel kapcsolatban.  Felelős persze sehol - azaz csak 1 van, mi befektetők, mert csak "mi voltunk a hibásak" SZERINTÜK.

Válaszok

Vendég

#1156 Re: Re: Re: Re:

2015-03-25 09:41:49

#1155: - Re: Re: Re:  

Én is kapisgálnám az ügyintézők felelősségét IS. Furcsa, hogy senki nem teszi.

Ők voltak a felhajtók, ők voltak a motorja az egésznek. Ők mondták azt, hogy BEVA által védett, meg tőkegarantált...mindent, csak hogy a szerencsétlen bizalmát elnyerjék. Minden megkötött üzletért szerintem jutalékot kaphattak, anyagilag biztosan érdekeltek voltak abban, hogy minél több balek tegye be a pénzt. Az egy dolog, hogy a fiktív kötvényekről valszeg. ők sem tudtak, de arról igen, hogy nem BEVA garantált, nem tőkegarantált, mégis ezt mondták a befektetőnek, akinek így szépen elaltatták az addigi esetleges gyanakvásait. Ha nem tudtak volna ennyi embert csőbehúzni, akkor most közel nem lenne ekkora a kár összege, lássuk be! Közvetve ők is felelősek azért, hogy ekkora a kár. Ha elmondták volna a befektetőknek, hogy ez rendkívül kockázatos, semmi nem védi, a tőkét is elveszíthetik (magyarul korrekt tájékoztatást nyújtottak volna, ahogyan az elvárható), akkor néhány adrenalinfüggőn kívül senki nem tette volna be a pénzét.

Vendég

#1157 Re: Re: Re: Re:

2015-03-25 09:43:21

#1155: - Re: Re: Re:  

Ja-ja, a hülye kisbefektető a hibás, miért tette ilyen szar helyre a pénzét? A Külügyminisztérium is odatette, de hát ez kit érdekel, ugye? Nyilván a Külügyminisztérium viszont nem hülye, mert ő időben ki is vette.