Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#2220 Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 06:11

#2219: remény - Ma vagy holnap 

 nyilván mindenki megbizható bankba tenné a visszakapott pénzt, én pl. a Gránit bankba terveztem volna, ha a tulajdonosa, Demján nem szólalt volna meg durván  ellenünk.... így erről lemaradt...

Válaszok


Vendég

#2221 Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 08:16:27

#2220: - Re: Ma vagy holnap 

 Egy komolyabb bankcsőd esetén (pld OTP) szerinted 30 millióig hogyan állna helyt a betétbiztosító ? Sehogy... ezek a "garanciák" látszik csak addig működnek, míg nincs baj, s nem kell kártalanítani. (kb mint a biztosítások nagyon nagy része)

 Amint beüt a krach kiderül nincs is az alapokban pénz. Az állam meg nemigen óhajt újabbakat beletenni. Itt 200 milliárd, BC-nél 60 milliárd a tét, de egy nagy banknál mi lenne ?

Itt az egész probléma a mesterségesen 0% körül tartott (erőltetetten lenyomott) infláció, az ezzel párosuló eszement alacsony MNB alapkamat (gazdag országokban magasabb az alapkamat sokszor mint itt a sebezhető, nulla gazdasági potenciállal rendelkező Mo-on, nem véletlen az elmúlt évek drasztikus Ft gyengülése, CHF, USD, EUR, GBP párok ellen pld), s emiatt a bankok 0% körüli betéti kamata (na a fogyasztási hitelek, lakáshitelek kamata nem nulla körüli persze... :D) Ez párosul egy istentelen magas banki kivét díjjal, tranzakciós díjjal, stb. Azaz az ember bankban manapság  nemhogy kamatot nem tud realizálni hanem nem kapja teljesen vissza a pénzét kivételkor ha most beteszi.

 

Ezért "csábult el" sok ember (plusz intézmény, minisztérium, stb) "brókercégek" felé. Nem lenne ezzel baj, ha ezek a cégek meg ezt látva nem kezdtek volna eszement akciókba, forex, lopás, stb terén azt gondolván a bejövő pénz végtelen. Az állam meg állt, lesett, s hagyta ezeket így működni. Ennek a végeredménye a jelen helyzet. Az alacsony alapkamat amit hoz az MNB-nek és az országnak az szép és jó, csak ennek az árát fizetjük most mi meg, azzal hogy kisemmiznek. S az ország a nyereségének egy részét sem igen hajlandó beálldozni értünk - akik nem hitelekkel operáltunk, hanem MEGTAKARÍTÁSI hajlandóságot mutattunk - ezt így utólag sokunk biztos nagyon megbánta.