Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#2201 Re: Re:

2015-04-11 19:22

#2200: - Re:  

 Én is azt gondolom, amit te. A tüntetéssel nem volt baj, de a szólamok egy részével igen!

Mi van, senkinek nem kell vissza a pénze? Én elfogadom, akárki is fizeti vissza. Vigyázni kellett volna a beszéddel...Felesleges túlzottan nekimenni a kormánynak, hogy aztán majd ne legyen a kártalamításból semmi...Egyensúlyozni kellett volna, finoman, be is szólni nekik, meg nem is.


Vendég

#2202 Re: Re:

2015-04-11 20:13

#2200: - Re:  

 Nem hatalmazta fel őket az igaz, de nem írt, hogy nem ért egyet a demonstrációval.Én a civileknek köszöntem meg és nem a pártoknak. Igen örülnünk kell  ha visszakapjuk a pénzünket, de a felelősökről se felejtkezzünk el. 


Vendég

#2203

2015-04-11 22:55

Felesleges itt egymásnak esni, azt hiszem enélkül is van elég bajunk. Amik TÉNYEK: igaz, hogy nem kell szidni a kormányt, bár igéreteken és tili-tolin kívül semmit sem tettek eddig - legalábbis a saját pénzük kimentésén kívül (s ezzel valószinűleg pontot téve a Q-ra véglegesen) átlagembernek még egy forint sem jutott. Az is tény, hogy a szemük előtt, s az intézményeik dolgozóinak szeme előtt (és esetleges tudtával - ha meg nem tudtával akkor az ott dolgozók nagyon nem oda valók azaz ekkor meg az a baj, ki hogyan került olyan pozicióba...) történt a CSALÁS. Ennek a levét isszuk most MI. Nem, nem ők, nem a "jól dolgozó" állami hivatalnokok, nem a minisztériumok, hanem MI kisemberek. Na ezért ne kezdjünk még örömódát harsogni a kormányról szerintem. Ráadásul, hamar megállapították a kárt, hamar meglett, hogy ki NEM bűnös (lásd MNB elnöke...) s az is hamar kiderült, hogy van valami 160 milliárdos vagyon is. Az igaz, hogy ennek a villámgyoorsan megtalált 160 milliárdos vagyonnak az ellenére nemigen van vállalkozó szellem (kereskedelmi bank, MNB, BEVA, bárki) aki megelőlegezné nekünk a kár megtérítését - így gyaníthatóan a 160 milliárdos vagyonelem is csak valami fiktív szir-szar lehet, amivel hozzáértő nem megy semmire sem. Mint ahogy a 150 milliárdos fiktív kötvényekről is csak éppen >egy< olyan ember regél, aki pár hónapja még semmi problémát nem talált a cégnél, nemhogy 150 milliárd fiktív kötvényt... azaz ezeknek a dumáknak sem igen kell bedölni, halál zűrös ez az egész ügy, valószínűleg sosem tudjuk meg mi történt, ki miatt, hova lett a pénz valójában. Az már csak hab a tortán, hogy a pártok ebben az ügyben is csak saját magukat fényezik, mind "segít" ahol tud, csak valójában az elmúlt 1 hónapban dumán kívül itt semmi konkrétum nem történt részükről sem - bezzeg a BC ügyben az önkormányzatok hamar kaptak ilyen olyan jogcímen segítséget. Nem tudom, gyűjtöttek itt már az országban ázsiai cunami áldozatoknak, dunai "árvízkárosultaknak", szerb, lengyel árvízkárosultaknak, mindenkinek, de senki eszébe nem jutott eddig, hogy sok Q károsult esetleg a nehéz helyzetben örülne egy kis (anyagi) segítségnek - legalább addig míg a kártalanítás így vagy úgy meg nem történik... de persze mondom, lehet itt gyűjteni A-tól Z-ig minden szarra, amihez a magyar embereknek semmi köze sincs - most éppen a kárpátaljai magyarok a liblingjeink... -, de 32e ember ma Mo-on EBBEN az országban nem számít, hisz gazdag, spekuláns befektetők vagyunk. Na ilyen egy világot élünk - s ezért röhög RAJTUNK magyarokon a világ 1000 éve, mivel nekünk a saját fajtánkon kívül mindenki rohadt fontos, de a saját fajtánk egy kanál vízbe belefojtanánk...


Vendég

#2204 Re:

2015-04-12 07:20

#2203: -  

 Igazad van! Nagy kamu az egész. Jövő héten kiderül, hogy kapunk-e valamit.


Vendég

#2205

2015-04-12 08:54

Ez  már  sajnios  megint  lellemző  a  Magyar  emberre. Nem  voltál   tüntetni,  de  kritizálod.

A  tüntetéssel  az   volt  a  baj,  hogy  többen  ugyan  azt  mondták el  és  igy   időben   elhúzodott.

A  hangnem , szidták  a  kormányt, azért  mert megérdemlik.

 

Mitől   félsz  ?  Most  mentik  az   írhájukat,  mossák  a  szennyest,  Matolcsy  megállapítja  magáról /alapos  kivizsgálás  után/, hogy  Ő  nem  hibás  ??!!

 

Fizetniük  kell  és   erőteljesen NEM  MEGHUNNYZÁSZKODVA  kell  követelni !!

 

A  visszaigazoláson  találtál  egy  nevet  SAXO  Bank,  tudod  hogy  az  mi  és  ki.

 

DEviza kereskedéssel  foglalkozó  külföldi  Bank.   400 szoros  tőke áttéttel  játszottak

 

a fiúk,  ezért ott  helyeztek  el  Állami  pénzeket/mert  ezt  a  kincstárnál  nem tehették  volna/

 

Csúnyán  buktak  a svájci  frank  januári  árfolyam  változásán.  Ennyi,    ezután  Mi  hallgassunk.!!!

 

 

 


Vendég

#2206

2015-04-12 09:38

Attól tartok én is hogy kamu az egész, Rogán javasolta már a kifli árának csökkentését is aztán beszéltek a pékekkel és nem változott a kifli ára.

Ez azonban ettől jóval súlyosabb ügy. 

mérges

#2207 Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 15:16

#2206: -  

 

 

A tegnapi demonstráción magánbeszélgetés során kiderült, hogy nem csak Quaestor Értékpapír Zrt. által forgalmazott Hrirua kötvények vannak, hanem vannak szerződések a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-vel is (ez az anyacég), mint forgalmazóval. Ilyen a sajtóban eddig nem merült fel, és a Rogán féle törvényjavaslat az ő kártalanításukra nem terjed ki:

"A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó ésSzolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által kibocsátott, vagy ilyenként megjelölt, a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi é s Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság által értékesített kötvények vásárlására irányult..."

Sürgősen szükség lenne egy ilyen szerződéssel károsultra, aki a sajtóban nyilatkozna! Nincs konkrétan ilyen meghívásunk, de szerintem ez ügyben el tudnánk érni a sajtót. Azelőtt kéne lépni, mielőtt elfogadják a javaslatot, hogy ezek az emberek is kaphassanak kárpótlást.

Interjút adni nem csak Budapesten lehet, a nagyobb TV-k stábjai folyamatosan járják az országot. Meg lehet velük beszélni vidéken is egy találkozót. Nem az ember saját lakásában, hanem egy közparkban, stb. helyen. Tehát várunk ilyen jelentkezőt vagy jelentkezőket. Sürgős, mert holnap a parlamentben a Rogán féle törvényjavaslat azonnali tárgyalását fogják kérni!

 
 

Vendég

#2208 Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 16:03

#2207: mérges - Re: figyelem!!!!! 

 Az egyik adásvételi szerződésen Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, (Eladó)a bélyegzőn pedig Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt, mint a Quaestor Értékpapír Nyrt hivatalos ügynöke szerepel

a másik adásvételi szerződésen Quaestor  Értékpapíkereskedelmi és Befektetési Zrt az eladó, a bélyegzőn az szerepel:Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt mint a Quaestor Értékpapír Zrt hivatalos ügynöke 

akkor ez megfelel a törvény tervezetének ?


Vendég

#2209 Re: Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 16:33

#2208: - Re: Re: figyelem!!!!! 

 Ha a kötvényeket a Quaestor Financial Hrurira Kft bocsátotta ki és a károsultak (VEVŐK) a Quaestor Értékpapír Zrt-vel (Nyrt jogutódja) (ELADÓ) állnak szerződéses viszonyban, az ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEN ez áll, akkor szerintem részletkérdés, hogy a Quaestor Pénzügyi Zrt a Quaestor Értékpapír Zrt ÜGYNÖKE.

Azért valaki erősítsen meg, nem vagyok jogász, de a lényeg szerintem, hogy az adásvételi szerződésben kik között jött létre a szerződés (ELADÓ, VEVŐ).


Vendég

#2210 Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 16:58

#2207: mérges - Re: figyelem!!!!! 

 Véleménytek szerint

a QFD16120  és 

a QFH180718B11  számú, a szerződés szerint "pénzügyi eszközök" szerintetek a Quaestot Hruria  kötvény vagy sem?

 

Köszi ha valaki ezt meg tudja válaszolni nekem. Ezekre vajon vonatkozik a Rogán Antal féle törvényjavaslat?

 

Köszi: KI

 

 


Vendég

#2211 Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 16:59

#2207: mérges - Re: figyelem!!!!! 

 Aham tehát magánbeszélgetésen szóba került, hogy van olyan kötvény amit a Questor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. forgalmazott de senki nem látott még ilyet :D

 

Nem értem minek kell megint a hangulatot kelteni...

v

#2212 Re: Re:

2015-04-12 17:03

#2211: - Re: Re: figyelem!!!!! 

 http://www.parlament.hu/irom40/04347/04347.pdf

 

Itt a törvény, rögtön az elején van, hogy a törvény hatálya. Két bekezdés van, jó lenne ha a másodikat is elolvasná mindenki és értelmezné nem pedig télleg csak a hangulatot keltené.


Vendég

#2213

2015-04-12 17:14

Jó cikk:

www.kettosmerce.blog.hu

Quaestor-ügy: Kártalanítás van, megoldás nincs

Az utolsó 2 bekezdés különösen figyelemre méltó, a legutolsó a leginkább. (Ezért nem sajnálom én sem annyira a BEVA-t.)

"Liberálisabb szerzők rendre felvetik, hogy azért nem szabad kártalanítani a befektetőket, mert azok kockázatot vállaltak, tudniuk kellett volna, mindenki egye meg, amit főzött, stb. Nem hiszem, hogy igazuk lenne. Persze van egy olyan világ ahol tökéletes informáltság van, ahol a szereplők között nincs információs egyenlőtlenség, ahol minden szereplő képes racionális döntést hozni, mert ehhez minden szükséges eszköz (beleértve a döntéshozatali szabályt is) a rendelkezésére áll. Van olyan világ, ahol a kockázatok ismertek, ahol a szereplők érdekérvényesítési esélyei egyenlők, ahol a politikai kapcsolatrendszer nem fed el adatokat, ahol a piac önműködő és önszabályzó. Ez a világ a tankönyvek világa. Pontosabban a konyha-közgazdászok által félreértett tankönyvi világ. A valóság teljesen más, hogy a legtriviálisabbat említsem, ha mindenki tisztában lenne minden kockázattal és információval, akkor nem lenne szükség felügyeleti szervre. Márpedig nincs tisztánlátás és éppen ezért van felügyelet.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a befektetők nem hibásak. A kockázatokat tanulni kell, ez nyilvánvaló. De ugyanígy hibásak a tisztességes befektetési szolgáltatók is. Nem jött ez eddig elő a témában, de most, hogy a számlát nekik kell kifizetniük mindenki őket sajnálja és ők meg persze szívesen tetszelegnek az áldozati bárány szerepben. Túl azon, hogy az állam itt a fő hunyó és az MNB-nek minden értelemben felelősséget kellene vállalni, azért az is húzós ám, hogy egy ilyen érzékeny piacon nincsen semmilyen szintű önszabályozás. A még a Buda-Cash ügy kapcsán mondta a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója – Bilibók Botond – és mélyen egyetértek vele, hogy a piac önszabályozása bizony elmaradt. Itt, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol Tarsoly Csaba Csányival MLSZ-ezik, egy ilyen helyen mégis hogy lehet az, hogy a többi szereplő nem mutogatott ujjal már évek óta a Buda Cash-re és a Quaestorra? A jövőben ajánlatos lenne egy kicsit hamarabb és egy kicsit harsányabban farkast kiáltani!"

 


Vendég

#2214 Re: Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 17:24

#2210: - Re: Re: figyelem!!!!! 

 A QFH-s az tuti Hrurirás, a QFD-sről nincs listám, viszonylag frissebb lehet, a jelölés szerint viszont ez is esélyes.

 A számlakivonat nem hozza?


Vendég

#2215 Re: Re: Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 17:42

#2214: - Re: Re: Re: figyelem!!!!! 

 a qfd a diszkont talán?


Vendég

#2216 Re: Re: Re: figyelem!!!!!

2015-04-12 17:50

#2210: - Re: Re: figyelem!!!!! 

 "QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott 2016.01.20-i lejáratú QFD160120 Kötvény

QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott 2018.07.18-i lejáratú QFH180718B11 Kötvény "

interneten találtam, szerintem igen, vonatkozik rá


Vendég

#2217 Quaestor Financial Hrurira Kft által kibocsátott kötvények

2015-04-12 18:06

A Quaestor Financial Hrurira Kft által kibocsátott összes kötvény adata elérhető az alábbi címen:

mifid-reszletes-termekspecifikus-tajekoztato-2.pdf


Vendég

#2218 Re: Quaestor Financial Hrurira Kft által kibocsátott kötvények

2015-04-12 18:22

#2217: - Quaestor Financial Hrurira Kft által kibocsátott kötvények 

 Köszönöm a segítséget mindenkinek.

 

KI

remény

#2219 Ma vagy holnap

2015-04-13 05:41

abcdef abcdef

Na, ma vagy holnap minden kiderül a Pogán javaslattal kapcsolatban. Eddig a Jobbik és az MSZP is támogatta a mielőbbi és teljes kártalanítást. Ha a kétharmad megszavazza, ezzel a befektetők több mint 99 % kártalanítva lenne, még pedig 3 hónapon belül.  Utána lehetne bűnösöket keresni, hullhatnak a fejek mert megérdemlik. Bőven lesz idő a lefoglalt vagyont értékesíteni esetleg még korrekt áron is. A beszedett és befektetők által visszakapott pénzek túlnyomó része visszaáramlik a bankrendszerbe  - remélhetőleg tudatos és biztonságos  befektetések formájában. Azt hiszem nagy tanulság volt ez mindenkinek.

 Kérdés, hogy a pártoknak az ellenzéki szerepen túl sikerül -e úgy felülemelkedni, mint az elmúlt héten hozott Quaestor döntés során?  Szombaton még erősen kiállt az MSZP, a jobbik is támogathatónak ítélte ha párosul megfelelő ellenőrzéssel. A libsik az együtt meg az lmp úgy is csak a zavarosban halásznak a szavazatokért : Minél rosszabb az embereknek annál jobb -nekik. Mert bizonyára van sok ellendrukker is, akik mindig mindenre és mindenkire irigyek, akik kimaradtak más tőzsdei bukta során, az egyes „károgó szakértők” és a flekkdíjat elvesztő újságírók akit ezzel ki  is kerülnek a rivalda fényből…  De 30 000 család,és ez  több mint 100 ezer ember legalább a befektetett pénzét –még ha kamatok nélkül is visszakaphatja- Nekik is nagy tanulság volt és aki ezét az elmúlt hetek után irigyli őket legyen benne része!!!

 


Vendég

#2220 Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 06:11

#2219: remény - Ma vagy holnap 

 nyilván mindenki megbizható bankba tenné a visszakapott pénzt, én pl. a Gránit bankba terveztem volna, ha a tulajdonosa, Demján nem szólalt volna meg durván  ellenünk.... így erről lemaradt...


Vendég

#2221 Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 08:16

#2220: - Re: Ma vagy holnap 

 Egy komolyabb bankcsőd esetén (pld OTP) szerinted 30 millióig hogyan állna helyt a betétbiztosító ? Sehogy... ezek a "garanciák" látszik csak addig működnek, míg nincs baj, s nem kell kártalanítani. (kb mint a biztosítások nagyon nagy része)

 Amint beüt a krach kiderül nincs is az alapokban pénz. Az állam meg nemigen óhajt újabbakat beletenni. Itt 200 milliárd, BC-nél 60 milliárd a tét, de egy nagy banknál mi lenne ?

Itt az egész probléma a mesterségesen 0% körül tartott (erőltetetten lenyomott) infláció, az ezzel párosuló eszement alacsony MNB alapkamat (gazdag országokban magasabb az alapkamat sokszor mint itt a sebezhető, nulla gazdasági potenciállal rendelkező Mo-on, nem véletlen az elmúlt évek drasztikus Ft gyengülése, CHF, USD, EUR, GBP párok ellen pld), s emiatt a bankok 0% körüli betéti kamata (na a fogyasztási hitelek, lakáshitelek kamata nem nulla körüli persze... :D) Ez párosul egy istentelen magas banki kivét díjjal, tranzakciós díjjal, stb. Azaz az ember bankban manapság  nemhogy kamatot nem tud realizálni hanem nem kapja teljesen vissza a pénzét kivételkor ha most beteszi.

 

Ezért "csábult el" sok ember (plusz intézmény, minisztérium, stb) "brókercégek" felé. Nem lenne ezzel baj, ha ezek a cégek meg ezt látva nem kezdtek volna eszement akciókba, forex, lopás, stb terén azt gondolván a bejövő pénz végtelen. Az állam meg állt, lesett, s hagyta ezeket így működni. Ennek a végeredménye a jelen helyzet. Az alacsony alapkamat amit hoz az MNB-nek és az országnak az szép és jó, csak ennek az árát fizetjük most mi meg, azzal hogy kisemmiznek. S az ország a nyereségének egy részét sem igen hajlandó beálldozni értünk - akik nem hitelekkel operáltunk, hanem MEGTAKARÍTÁSI hajlandóságot mutattunk - ezt így utólag sokunk biztos nagyon megbánta.


Vendég

#2222

2015-04-13 08:56

Mikor szavazzák a Rogán féle javaslatot?

remény

#2223 Re:

2015-04-13 12:55

#2222: -  

 A gyorsított eljárást  14:10 kor (4/5 -ös szavazás) 150 /6 arányban megszavazták. Holnap végszavazás 50%+1 fő. Szerintem ez már átmegy. De csak buktával dícsérjük a napot!

áldozat

#2224 Re: Re:

2015-04-13 13:32

#2223: remény - Re:  

 

Még csak most jön a feketeleves a Quaestor-károsultaknak

2015. április 13., hétfő, 14:29 Utolsó frissítés: 9 perccel ezelőtt

 

HVG cikk. mi ez már megint?

remény

#2225 Re: Re: Re:

2015-04-13 13:51

#2224: áldozat - Re: Re:  

 Üres tányérnál a feketeleves is több!