Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

#2226 Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 14:09

#2221: - Re: Re: Ma vagy holnap 

2015. március 31. Megkezdi az ügyfelek egyenlegének egyeztetését a Quaestor Értékpapír Zrt. – adta hírül a társaság honlapján a felügyeleti biztos. Az ügyfelek április 20-ig jelezhetik, ha szerintük eltérés van. 

de az irodák mától bezártak. 

Vendég

#2227 Re: Re: Re:

2015-04-13 14:21

#2224: áldozat - Re: Re:  

Kötvénye válogatja, ki (nem) jár jól ? ? ?

A Quaestor-kötvényeket az évek során több részletben bocsátották ki, és a papírok között voltak változó, fix kamatozású illetve diszkontkötvények is.

Közülük legjobban a diszkontosok járhatnak, hiszen nekik csökkentett áron adták el a kötvényeket, azzal, hogy majd a futamidő végén kaphatják meg a névértéket. Ők tehát a nekik járó kamat teljes összegével növelt befektetett összeget kapnák meg a kártalanításkor a benyújtott törvényjavaslat szerint. 

Hozzájuk képest a változó kamatozású kötvényt vásárlók a hozamtól esnek el. 

Viszont a fix kamatozású kötvényt vásárlók nemcsak a kamatot bukják, hanem a befektetett összeg egy részét is. Ők ugyanis jellemzően a névérték feletti értékben vásároltak. 

Vendég

#2228 Van akinek jár, van akinek nem

2015-04-13 14:24

#2223: remény - Re:  

Törvénytervezet NÉVÉRTÉKEN fizetné a kötvényt!

Akinek QFD-je van az kamattal együtt, 

akinek QFF vagy QFH az még a befizetését/vásárlás összege/

tőke  SEM JÁR!!!! Utóbbi névérték + felhalmozott kamat !

No ezt jól kifőzték!Direkt! Vagy ennyire nincs tisztában ?

Tuzson Bence és Rogán Antal is befektetett összegről beszélt!!!

De számos probléma akad vele:

Vendég

#2229 Re: Van akinek jár, van akinek nem

2015-04-13 14:27

Vendég

2015-04-13 14:55

Nem akarok mély elemzésekkel belemenni ebbe a Quaestoros adok-kapokba, mert akik értik, és érteni akarják, azok már szinte minden porcikáját felboncolták. Akik pedig nem, nos azokat hiába szembesítjük a tényekkel, az élő joggal, vagy bármivel, ami a valóság eleme, azok számára a rezsim ártatlan, akiket egy minden hájjal megkent bűnöző úgy átvert, mint szart a palánkon.

Nos, ha ez így volt (dehogy volt így), akkor az a baj, mivel ez bizonyítja, hogy dilettánsok, naivak, és mint ilyenek, alkalmatlanok a vezetésre, ha pedig nem így volt (és nem így volt), akkor maguk is részesei ennek a gazemberségnek (is).
Egy normális társadalomban, egy jogállamban, egy ilyen botrányt követően a miniszterelnök, de az egész kormány is lemond.
Nem szimplán felajánlja a lemondását, hanem veszi a kalapját.
Csakhogy a mi országunk - köszönhetően a Fidesz évtizedes népbutításának (amibe egyébiránt a teljes politikai elitünk is sáros), és immár öt éves törvényrombolásának - nem normális.

Egy normális országban ugyanis, ha nem mondanának le, várva a rendőrséget a házkutatásra és a letartóztatásra, akkor a nép már rájuk gyújtotta volna a házaikat.
A sok nem normális magyar pedig észre sem veszi, hogy a Quaestor 150 milliárdja, meg 70 milliárdja, az csak a jéghegy csúcsa, mert emellett máris ott van a Buda-Kash, a Hungária, a takarékszövetkezetek elrablása, és - fedezetlen - bankká konvertálása, a nemzetközi bankvilág kiüldözése, felvásárlása, a MOL részvények megvétele, a 3000 milliárd nyugdíjvagyon és tőkefedezeti értéke elherdálása, az évi 1700 milliárdra (!!!) terjedő 2010 óta rendszerelemmé emelt (már korábban is behunyt szemmel eltűrt) ÁFA-csalás leplezése, az EON túlárazott - és egyéb szempontból - teljesen értelmetlen megvásárlása, a föld-, és trafikmutyik, csaló közbeszerzések hosszú sora, a kaszinóbezárások és a kaszinójogok átjátszása, a játékgépek betiltása, az MNB 200 milliárdos alapítványkreálása, ingatlanvásárlásai. A sor olyan hosszú, hogy mindig van nem egy, de száz elem, amit kifelejt az ember a felsorolásból, és ami egyre inkább elnyomorítja az országot. Igen, mindez bűncselekmény, még akkor is, ha az - alkotmánysértő módon megszerzett - túlhatalom mindezt törvényerőre is emelte. Igen, ez nem egyéb, mit annyi, hogy egy embernek tűnő lény, Orbán, lázálmai valósultak meg arról, hogy milyen legyen Magyarország.

Persze ez nem működhet hosszú távon, még akkor sem, ha a propaganda ezt sulykolja, és ha ezt egy csomó dilettáns agymosott el is hiszi, mert - pillanatnyilag - ő jól él, vagy legalábbis úgy képzeli. Igen, itt egy ember utasítására, az általa létrehozott iszonyú gépezet kizsákmányolja, kirabolja, tönkreteszi az országot!
Itt nem nyamvadt pár száz milliárdos csalásocskáról van szó! Itt öt év alatt, legkevesebb 20 ezer (!!!) milliárd közvagyon vándorolt fideszes és Fidesz-közeli magánzsebekbe!
Öt év alatt ez a rezsim jobban kifosztotta, legatyásította ezt az országot, mint a második világháború, és a szovjet megszállás együttvéve! Ezt meg kell állítani, a felelősöket el kell ítélni, és a vagyonokat vissza kell szerezni!
Akár itthon van az a vagyon, akár valamely svájci bank széfjében, akár Nyasszaföldön "pihen"!
A felelősöket választás elé kell állítani: vagy lógni fognak (az életfogytig tartó börtönbüntetés nem riasztja el őket), mégpedig családostól (teszek én az európai jog humánumára, ez háború), vagy minden vagyont szépen visszaszolgáltatnak. Ebben az esetben megúszhatják 10-25 év fegyházzal.
A centrális hatalom 2015. április 12-én, Tapolcán elbukott. Immár két oldalról ingatták meg. Ez utóbbi - bár nem szívem szerint való, de - így vezetett arra az eredményre, hogy a gyakorlóinak nincs hová menekülniük. Be vannak kerítve.
Itt a vége.
Mostantól megkezdődik mind az elszámolás, mind a felszámolás. A birodalom összeomlott. Ne legyen senkinek kétsége: ez akkor is igaz, ha a lelkes hívek még nem érzékelik, vagy nem akarják meglátni.

Vendég

#2232 Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 14:58

#2226: - Re: Re: Re: Ma vagy holnap 

Nem mindegyik (állítólag). Nem kaptak fizetést

Vendég

#2233 Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 15:56

#2226: - Re: Re: Re: Ma vagy holnap 

Pénteken kaptam meg az egyenleget és sajnos nekem nem egyezik a darabszám, mert 2db-al kevesebb, mint az adásvételi szerződések alapján lennie kéne. Ma bementem a Mammutban lévő irodájukba, de egy cetli fogadott a bejárati ajtón, mely szerint a mai napon (13-án) technikai okok miatt zárva tartanak. Remélem holnap nyitva lesznek, de ha nem tudok bejutni hozzájuk, hova fordulhatok egyáltalán a kifogásommal?  

Vendég

#2234 Re: Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 16:33

#2233: - Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap 

Szia!

Már tegnap is csak szívességből kaptak áramot. Nem kaptak fizetést.

Nem biztos,hogy reménykedhetsz benne.

Vendég

2015-04-13 16:58

Amúgy azt, hogy az alkalmazottak már egy ideje nem kapnak fizetést illetőleg, hogy be fognak zárni az irodák már egy ideje lehet olvasni, konkrétan ezen a fórumon is jelezték még előző héten, hogy pénteken vannak több helyen nyitva utoljára. Szóval nem értem sokak meglepődését, az előrelátók április 1-je óta személyesen bementek és kikérték az egyenlegközlőt.

Vendég

#2236 Re:

2015-04-13 17:02

#2230: -  

Az elejét szedjétek ki belőle, ne pattogjatok a 100%-os, meg kamattal nöcvelt kártalanításért, mert a maradék szimpátiát is elveszítjük, ami már az adófizetők nagy részéből eleve hiányzik.

Vendég

#2237 Re:

2015-04-13 17:05

#2231: -  

Ez nem politikai petíció? Vagy igen? Mert nem annak indult!!!!

Vendég

2015-04-13 17:18

Könyörgöm ez megint mi, hogy nem mindegy hogy a Questor Értékpapír Zrt. vagy a Questor Tanácsadó Zrt. vagy kitudja még melyik a 100ezer féle nevű Questoros szarokból értékesítette a kötvényt?

Volt a városban egy Questor iroda oda bement az ember és vett kötvényt most mi ez, hogyhirtelen számít melyik alcég pecsétjét ütötték rá?

Vendég

2015-04-13 17:22

Nerkem az adásvételin ( nevezzük annak de igazából egy sz..ros A4es lap) a vevő én vagyok az eladó a Questor Értékpapír Zrt.

viszont a pecsét meg így szól: Questor Tanácsadó Zrt. mint a Questor Értékpapír Zrt. hivatalos közvetítője.

Na akkor itt most kitől vettem a kötvényt ? :)

Vendég

#2240 Re:

2015-04-13 17:48

#2239: -  

Az én kérdésem is ugyanez

Vendég

#2241 Re: Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 17:52

#2232: - Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap 

a fővárosban mind. És  nincs hova telefonálni és kérdezni. Talán a vidéki irodákat meg lehetne próbálni felhívni.

Vendég

#2242 Re:

2015-04-13 17:55

#2235: -  

nem az egyenlegközlőről van szó, azt megkaptuk.  Hanem ami emailban jött a múlt héten pénteken.

Vendég

#2243 Re: Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap

2015-04-13 18:00

#2233: - Re: Re: Re: Re: Ma vagy holnap 

az emailos levélen mostg találtam egy emailcímet külön feltüntetve és váci út 30.  Be kéne menni.

Vendég

#2244 Re: Re:

2015-04-13 18:07

#2240: - Re:  

összevissza van, az eredeti adásvételin más van, mint amit most nyomtattak az állitólagos csőd után (  2013-BAN nyilvánosaN  MŰKÖDŐ - ZÁRTKÖRŰ MOST KINYOMTATVA)

Vendég

#2245 Re: Re:

2015-04-13 18:27

#2236: - Re:  

"Csaló brókerek tetteiért nem tartozunk felelősséggel" - Bankszövetség az NGM-egyeztetés után

2015. április 13., hétfő, 20:02

HVG

Vendég

#2246 Re: Re: Re:

2015-04-13 18:35

#2245: - Re: Re:  

Szegény-szegény "tisztességes" bankok. A sírás folytogat, hogy nekik most milyen szar lesz ezután. Gondolom, hogy nem kevés hasznuk lesz ebből sem. El tudom képzelni, hogy micsoda háttéralkuk mehetnek most.

Vendég

#2247 Re:

2015-04-13 18:42

#2239: -  

Értelmezd, és akkor látod, hogy az Értékpapír Zrt.-től vetted a kötvényt, mert a Pü-i Tanácsadó Zrt. csak közvetítő volt.

Vendég

#2248 Re: Re: Re: Re:

2015-04-13 18:46

#2246: - Re: Re: Re:  

Ja-ja! Akinek nem tetszik, elmehet. Valahogy mindig itt marad az összes bank, hiába pampognak minden ilyen esetben. A devizahitelesek megmentésénél is ugyanez ment, és mégis itt vannak.

Vendég

#2249 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-13 18:48

#2248: - Re: Re: Re: Re:  

csak nehogy engedjenek nekik.

Vendég

2015-04-13 18:51

Nyilván nem fogják azt mondani a bankok, hogymennyire örülnek neki.

Egyébként mind a Beva mind pedig a "bankok" általi befizetések elsőként lesznek kompenzálva a kártalanításkor, a fennmaradó összeget meg leírhatják a bankadóból azt beszélik.

Szóva végső soron szereintem nem buknak semmit.