Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

2015-07-13 13:51

Most jöttem meg az OTP-ből. Én voltam az első, aki Q. kártalanítás ügyben jött, Simán, gyorsan ment. Mindenkinek saját néven levő számlán van a levélben közölt megítélt pénze, amit a kifizetéskor v átutaláskor megszüntetnek. Akinek 6 millió felett van a kártérítési összege, az 6 000 000 körüli összeget kap, a többit majd a QKKA fizeti ki, a meglevő, tehát nem fiktív kötvények értékével együtt. Nekem diszkont kötvényem volt, és nem a névértéket kaptam, hanem a fiktív kötvények névértékénél kb. 7 százalékkal kevesebbet, valószínű, tőkeértéket fizetnek csak vissza, ezt a BEVÁ-nál sem tudták megmondani, mikor felhívtam őket.

Válaszok

Vendég

#2962 Re:

2015-07-13 17:24:08

#2956: -  

A levélben benne van:" Q. törvény 11§ 1-2 bek. alapján a meglévő kötvények ellenértékét névértéken kell meghatározni, míg a hiányzó kötvények utáni pénzkövetelést tőkeértéken kell figyelembe venni, ami megegyezik a kötvények vásárlása során teljesített vételárral" (kamat nuku) a két diszkont kötvényben nem ugyanannyi a hiányzók aránya (ezek gondolom hasraütés alapján lettek meghatározva, illetve a "csókososnak" biztosan  nagyobb arányban hiányzott