Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

Bámészkodó

#2882 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-09-23 00:03

#2863: - Re: Re: Re: Re: Re:

Én hiszek a népfelségben. A nép 1990-ben úgy gondolta minden mindegy... Hitte is meg nem is, hogy jön a kapitalizmus. Akkor sok tisztaszívű baloldali azt mondta, jöjjön, aminek jönnie kell, és az idősebbek félreálltak, sokan ledermedtek, s a dermedtség sokakban még ma sem engedett fel. Az eszesebb fiatalok azt gondolták: egyszer élünk, most élünk, ha nektek kapitalizmus kell, akkor  én is leszek kapitalista... És most jusson eszetekbe, hogy a munkásmozgalom szakadásának egyik csomópontjában ott áll a kérdés: szabad-e akár szelíd erőszakkal siettetni az események folyását. A szocdemek kitartottak amellett, hogy siettetni tilos, Lenin azt hitte helye van egy kis siettetésnek, de a NEP bizonyította, hogy lassan ő is elállt. A régi vicc szerint míg Lenin belenyugodott: ami nem megy, azt nem erőltetjük... Ezzel szemben Sztálin (a lista szerint ezt a petíciót aláírta 8051-dikként?!?) azt mondta: ami nem megy, azt gyakoroljuk.

Szóval nem tudok pálcát törni azok felett a tehetséges fiatal baloldaliak felett, akik az új törvények szerint rendezték be a rendszerváltás utáni életüket, s a tetejében még milliomosok is lettek. Ha úgy tetszi, lettek kapitalisták - de nem a szó valódi értelmében, mert nem kizsákmányolók, hanem csupán vagyonosak.

A lényeg ott van, hogy átlépnek-e egy erkölcsösségi határt. Mint látjuk, Gyurcsány nem szegett törvényt, hiszem akkor nem a kormányváltás 2. évének fele táján mennének neki. Van éppenséggel annyi ellensége, olálkodik körülötte annyi keselyű, hogy "Virág elvtárs" már régen összecsaphatott volna róla egy jó kis sztorit az "ürgebőrbe bujt spionokkal"...

Következésképpen el a kezekkel tőle, és akik nyalták, hozzá dörgölőztek még nem is olyan régen, azok most tartsák kölelességüknek legalább azt kiáltani: jogállamot!

Válaszok

Vendég

#2885 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-09-23 00:24:58

#2882: Bámészkodó - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Fantasztikusan szívemből beszélsz. Sajnos a felhergelt fiatalok- idősek, mindegy, milyen korosztály, mert ott is vannak éppen elegen, idáig nem godolkodnak. Gyurcsányra rányomták a bélyeget, hogy fél. Ezt a bélyeget az ragasztotta rá, aki nem fél, hanem retteg. Meg lehet nézni, mikor országjárásra indul a fekete páncél mikrobuszában. Érkezése előtt órákkal elkezdik átnézni az útvonalát, ha egy autó lassan megy, már gyanús, igazoltatják. Ha gyorsan megy, gyanús, igazoltatják. Ha leáll az út szélén, elzavarják. Lehet sorolni. A Szalai utcában dolgoztam, mikor az öreg Bush jött Budapestre és a Kossuth téren tartotta meg a beszédét. Nem volt akkora biztosítás, mint amit ennek a jóembernek rendeznek. Nem érdemli meg. Gyurcsány évek óta a saját kocsiját használja, saját maga sofőrje. Kötcsén vett házat, az emberek között éli a napjait, amikor ideje engedi. Testőrök nélkül. Csak baja ne legyen, Orbán büszkén vállalja, hogy az ellenfelet el kell takarítani az útból, meg kell ölni. Azért fél ennyire, mert vele is megtörténhet? Nem kívánom neki... nem vagyok vérengző.