Lehessen IC-n is kisállattal (pl.kutya, macska) utazni!
Quoted post
Anabella |
#4 vélemény2015-11-10 00:10Nem értek egyet veletek, rengeteg ember például allergiás az állatszőrre. A vonatokat pedig nem tudják olyan ütemben takarítani, ahogy a kedves utazók a kutyáikat szeretnék hordani. Így is épp eléggé nehéz kulturáltan tartani a magyar vonatokat, hát még ha a kutyaszőr problémával is meg kell küzdeni. De tegyük fel, hogy felhozod a kutyádat, valaki meg a macskáját, és a te kutyád nincs hozzászoktatva. És ez a legkézenfekvőbb legegyszerűbb példa volt. Nem az a fő probléma, hogy megharap-e valakit, hanem hogy pisilnie kell, zabálnia kell, meg nyalakodnia. Felmerül a plusz kérdés, hogy a gyerekedet ha felviszed a vonatra, aki szintén mindent a szájába vesz, mondjuk és a kutyaszőrt kell-e megennie, miután az anyja kifizette a 500-700 Ft-os helyjegyet, hogy kultúrált körülmények között tudjon utazni. Mert a kutya még mindig nem gyerek. Mellesleg, a kutya sem szeret utazni. Csak mondom. A kutya futni szeret, meg kertesházban élni. |
Válaszok
Kutyás Andi |
#10 Re: vélemény2015-11-10 08:30:09anyám, hogy te mennyire maradi vagy! Először is értelmezni kellene tudni! Pont azért akarunk KÜLÖN kocsit a kutyáknak, hogy ne zavarjuk azokat az embereket, akik nem szeretik, félnék tőle vagy allergiásak rá. Azok utazhatnak a kutyamentes kocsikban. Az én kutyám imádott vonatozni, viszont a kertben csak akkor maradt meg, ha mi is ott voltunk. Azon kívül nem minden kutya szeret futni, ráadásul az idősebbek már nem is tudnak. Jól nevelt,kulturált kutya nem pisil, zabál és nyalakodik útközben.Ugyanez nem mondható el az emberekről. Úgyhogy a véleményed nem tekinthető ésszerű ellenérvnek. |
Dezyre |
#18 Re: vélemény2015-11-10 09:03:45 A petícióban ezért fogalmaztak úgy, hogy különkocsi az állattal utazónak és az olyanoknak akik nem allergiásak vagy félősek. Igaz erről már kérdezték a MÁV-ot, és az volt a válasz, hogy nincs igény rá a jegyeladások statisztikái alapján. Nos én rendszeresen utazom személyvonaton kutyával kisebb távokra, vinném messzebb is a kutyát de személyvonattal 3-4 órákba telne így inkább nem viszem vagy nem vonattal viszem, mert nem bírja ezeket a hosszú utakat. |
Vendég |
#23 vélemény2015-11-10 09:57:36Nem hiszem hogy végig olvastad a cikket..talán jobb lett volna! Pont hogy nem "másokkal 1ütt akarunk utazni a kedvencünkkel hanem a többi kutyással, pont az ilyen rosszindulatú emberek miatt mint te is vagy! |
Vendég |
#25 Re: vélemény2015-11-10 10:40:41Azért sokak gyereke kevésbé tud viselkedni, mint egy rendszeresen tömegközlekedéssel utazó, vagy zárt szállítóban lévő állat. |
Mónika |
#39 Mónika2015-11-10 13:45:30Hát ez egy felesleges , és nagyon buta hozzászólás volt ! A cikket azért nem ártott volna végig olvasni , ha már szeretett volna hozzá szólni !
|
Vendég |
#48 Re: vélemény2015-11-10 18:04:38#4: Anabella - vélemény Nem vagyok gyerek ellenes, de én a kisgyerekkel utazókat tenném külön kocsiba, mert ők aztán tudnak szemetelni, ragacsos, csokis kézzel mindent összefogdosnak, cipővel a plüss ülésre felmásznak és mind eközben az anyuka elégedetten vigyorog, hogy milyen édi-bédi gyereke van. Ezzel szemben a kutyusok az utat végig egy helyben fekve vagy ülve töltik, nem szemetelnek, nem szoktak a vonaton sem pisilni sem kakilni, tehát sokkal kulturáltabban viselkednek utazás közben, mint sok gyerek. A kutyusoktól csak tanulni lehetne az embereknek. |
R46 |
#72 Re: vélemény2015-11-11 11:57:56És ha engem meg zavar egy ordító kisgyerek? Ugyanilyen alapon akkor őket is tiltsuk ki a vonatokról? Gondolom a kezdeményezők úgy gondolják, hogy külön kocsit kellene biztosítani a kisállattal utazóknak, így akit zavarnak az állatok elkülönítve tudnának utazni. |
Vendég |
#79 Re: vélemény2015-11-11 15:24:13Zabalni te szoktal! Latom elege nem csiped az allatokat! Remelem neked nincsen kutyad ha igen sajnalom szegenyt?! Probald ertelmezni amit olvasol!!! |
Vendég |
#80 Re: vélemény2015-11-11 15:25:571. az én kutyám, bizony mondom, imád utazni, teljesen be van zsongva, ha bőrönddel indulunk el itthonról +1. ja, és panelban élünk, mégis sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb eb, mint a legtöbb kertben tartott társa, akit még sétálni se visznek |
Marcia Su Roma |
#87 Re: vélemény2015-11-11 16:43:12Kutya után bármikor felvinném a gyerekemet a vonatra,a rengeteg retkes,büdös c és bevándorló után SOHA!!!! |
Macska |
#128 Re: vélemény2016-01-20 13:15:12Ilyen alapon akkor tiltsák ki a kisgyerekeket is a vonatról. A macskáim csendben végigülnék az utat, a hordozóban vagy a cicakocsiban, (olyan mint egy babakocsi, de ezt kisállatoknak találták ki.) senkit nem zavarva, de olyanban volt már részem, hogy anyuka nem bírt a fenekén maradni, a csecsemő meg Pesttől Sopronig üvöltött.... Sőt, nem IC-n volt már, hogy a kedves család kirakta a bilit a folyosó közepére és a ott szaratta a gyereket.... Allergiáról meg annyit, ha igaz lenne, nem csak hisztéria, akkor a közelemben hullanának az emberek, mert több macskaszőr van rajtam, mint egy macskán.... Mégse kapott még senki allergiás rohamot tőlem... |
Vendég |
#129 Re: vélemény2016-01-26 00:42:33Én a virágporra vagyok allergiás,mégis kénytelen vagyok elviselni a virágcsokrokat buszon,vonaton. Egyébként több embert láttam vonaton enni (felnőttet gyereket egyaránt),mint kutyát. Mellesleg a gyerekek nagy része sem szeret utazni,csak futni meg kertes házban élni. Ja, a kutyáknak is kell jegyet venni és nekeik ezért nem jár külön ülés. A petíció lényege,hogy legyen elkülönített vagon,fülke,ahol lehet kutyával utazni. |
Vendég |
#131 Re: vélemény2016-02-08 18:45:49És ha ugyanúgy lenne kisállatos kocsi mint régen a dohányzó volt? Akit zavart másik kocsiba váltott jegyet. Ennyire egyszerű. Cicát mindenki hordozóban szállít, így nem fognak a kutyákkal összetűzésbe keveredni:) |
Márta Somogyi |
#151 Re: vélemény2019-05-29 17:08:06Nem értek egyet veled, üres kifogások, igenis ha kifizetem a kutya jegyét, neki is joga van velem utazni nyaralni mondjuk, mert pl. nekünk nincs autónk, viszont a kutyám is a családom, tehát nem bizom másra nyaraláskor sem.A kutya szőre pedig nem ely 2 órás vonatút alatt fog kihullani, arról nem beszélve némely ember koszosabb és büdösebb mint egy kutya. |
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
743 Létrehozva: 2024-11-25
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
595 Létrehozva: 2024-11-19
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
594 Létrehozva: 2024-11-23
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
459 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1511 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1358 Létrehozva: 2024-03-21
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
186 Létrehozva: 2024-11-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
169 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
167 Létrehozva: 2024-11-20
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
163 Létrehozva: 2024-11-06
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
151 Létrehozva: 2024-11-25
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
119 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
86 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
80 Létrehozva: 2024-11-25
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26