Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#4812 Re: Re: Re:

2015-11-26 08:54

#4810: - Re: Re:  

Ez,abszurd lenne és ismét,diszkriminatív!  Nem tehetnek ilyen! Ebbőt,újjabb botrány származna!  Az utolsó kamat az oké,de az azelőttieket visszafizetni az gusztustalan és megint csak perek sokasága lenne ebből!  Én,biztosan harcolnék ez ellen,ha ilyet beírnának az új törvényve!  Ez így jogilag is nagyon nem Oké lenne!   Szerintem,ha nemakarnak több balhét ebből az ügyből,,ki kell fizetni minden károsultat,( a befektetett tőkét )min.30 millió Ft.-ig. és csak az utolsó kamatokat kellene levonni attól a naptól,mikor ténylegesen becsődölt a Quaestor!  

Válaszok

Vendég

#4813 Re: Re: Re: Re:

2015-11-26 09:31:51

#4812: - Re: Re: Re:  

pedig én sajnos nem igy értettem a Völner-nyilatkozatot. Bár úgy lenne!

Vendég

#4815 Re: Re: Re: Re:

2015-11-26 09:57:27

#4812: - Re: Re: Re:  

Amúgy elöször is definiálni kellene mi az a befektetett tőke:

betettem 20 éve a Q-ba 1 milliót. Azóta van 2 millióm. Utolsó kötvényszerződés szerint 2 millióért vettem 2.1 millió névértékű kötvényt.

Mi ebben az esetben a befektetett tőke ? A 20 évvel ezelötti 1 millió ? Az utoljára lekötött 2 millió ? Mi van ha közben vettem ki hozamot, vagy akár az egész összeget, majd később újra tettem be pénzt ? Mi van ha TBSZ-t nyitottam 3 éve, s arról nem is tudtam kivenni ? Mennyi is a tőkém ? A tőkével való számolgatás eléggé veszélyes terep... ki így, ki úgy értelmezheti. Ráadásul, aki visszaforgatta, azoknál elveszik a hozamo(ka)t vagy az(ok) egy részét (hisz majd kevesebbet fizetnek ki a kárból) aki meg kivette annál otthagyják - az nem káron szerezte ? Nem lesz ez egy egyszerű menet, s gyanítom PONT ez a lényeg, hosszú számolgatás, aminek vesztese a károsult, nyertese meg a kártalanító aki időt nyer, s nem kevés pénzt fog megtakarítani ezzel az átszámolgatással... persze ez még mindig jobb, mintha azt mondanák, hogy "ennyi volt, buktatok, kész".