Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5776 Re: Re:

2016-03-13 11:11

#5775: - Re:  

Bocs, de szerintem tévedsz. Ha kaptál levelet, akkor abban más van.

Idézek a Kárrendezési Alaptól kapott levélből (szerintem mindenki ugyanazt a levelet kapta):

"A kárrendezési jogosultságról és a fentiek szerint kiszámított ellenértékről a Kárrendezési Alap írásban értesíti majd a jogosultakat 2016 március 31-ig."

A napokban beszéltem az irodával, ugyanezt mondták. Az egy más kérdés, hogy volt már olyan, hogy ezt mondták, aztán nem úgy lett, sőt sehogy se lett. Reménykedjünk, hogy most nem úgy lesz.

Válaszok


Vendég

#5777 Re: Re: Re:

2016-03-14 08:48:53

#5776: - Re: Re:  

Sajnos nem tévedek, pontosan fogalmaztam, de nem a levél, hanem a kárrendezési törvény, valamint a Kárrendezési Szabályzat szövege alapján.

Én is kaptam levelet, s tény, hogy abban az általad idézett szöveg szerepel. A törvényben azonban nincs szó arról, hogy meddig kell kiértesíteni a kárrendezésre jogosultat. A vonatkozó szöveg így szól:

"15. § (1) Az Alap a kérelmet a benyújtásra nyitva álló határidő lejártától számított 45 napon belül megvizsgálja, e határidő a kárrendezés feltételeinek megállapítása érdekében szükséges ideig meghosszabbítható.
(2) Ha a kérelem megfelel a kárrendezés feltételeinek, az Alap a 16. § szerint megállapítja az ellenértéket, és ezekről értesíti a kárrendezésre jogosultat."

Ráadásul egy másik releváns dokumentum, a BEVA honlapján található KÁRRENDEZÉSI SZABÁLYZAT sem jelöl meg konkrét határidőt a kiértesítésekre, összhangban a törvény szövegével csupán ennyit mond:

„5.7 Ha a kérelem megfelel a kárrendezés feltételeinek, a jogosultat erről és a kárrendezésként megállapított ellenérték összegéről írásban, tértivevényes küldeményként feladott postai levélben kell értesíteni.”

Mindezek alapján valószínű, hogy a levelet tévesen fogalmazták, mert a márc. 31-i határidőt nem írja elő a törvény (ami már csak a 45 napos határidő meghosszabbításának lehetősége miatt sem lehetséges). Így ha valaki nem kapja meg márc. 31-ig a kiértesítő levelet, az várjon türelemmel, mert jogszerűen amúgy sem reklamálhat.