Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5777 Re: Re: Re:

2016-03-14 08:48

#5776: - Re: Re:  

Sajnos nem tévedek, pontosan fogalmaztam, de nem a levél, hanem a kárrendezési törvény, valamint a Kárrendezési Szabályzat szövege alapján.

Én is kaptam levelet, s tény, hogy abban az általad idézett szöveg szerepel. A törvényben azonban nincs szó arról, hogy meddig kell kiértesíteni a kárrendezésre jogosultat. A vonatkozó szöveg így szól:

"15. § (1) Az Alap a kérelmet a benyújtásra nyitva álló határidő lejártától számított 45 napon belül megvizsgálja, e határidő a kárrendezés feltételeinek megállapítása érdekében szükséges ideig meghosszabbítható.
(2) Ha a kérelem megfelel a kárrendezés feltételeinek, az Alap a 16. § szerint megállapítja az ellenértéket, és ezekről értesíti a kárrendezésre jogosultat."

Ráadásul egy másik releváns dokumentum, a BEVA honlapján található KÁRRENDEZÉSI SZABÁLYZAT sem jelöl meg konkrét határidőt a kiértesítésekre, összhangban a törvény szövegével csupán ennyit mond:

„5.7 Ha a kérelem megfelel a kárrendezés feltételeinek, a jogosultat erről és a kárrendezésként megállapított ellenérték összegéről írásban, tértivevényes küldeményként feladott postai levélben kell értesíteni.”

Mindezek alapján valószínű, hogy a levelet tévesen fogalmazták, mert a márc. 31-i határidőt nem írja elő a törvény (ami már csak a 45 napos határidő meghosszabbításának lehetősége miatt sem lehetséges). Így ha valaki nem kapja meg márc. 31-ig a kiértesítő levelet, az várjon türelemmel, mert jogszerűen amúgy sem reklamálhat.

Válaszok


Vendég

#5778 Re: Re: Re: Re:

2016-03-14 09:41:55

#5777: - Re: Re: Re:  

 Azért ez elég fura. Szétküldenek több, mint 30 000 "tévesen fogalmazott" levelet, és ugyanezt mondják az irodában is. Kinek higgyünk?