Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6239 Re: Re: Re:

2016-04-19 18:41

#6235: - Re: Re:  

Én még nem kaptam elszámolást. Ahogy olvasgatom itt és máshol a hozzászólásokat azt tudom megállapítani:

 

1. Az ügyfelek értékpapírszámlája nem hiteles, ha már tömegesen fordulnak elő elszámolási hibák.

2. Az alap abból indult ki, hogy az ügyfelek értékpapírszámlája a számviteli és egyéb törvényeknek megfelelő.

3- Így nem vette elő az adásvételi szerződéseket és az elszámolásokat, nekünk ezt javasolják az egyeztetéshez. Ránk bízzák a hibás elszámolás korrigálását.

Nekik is ezt kellett volna tenni, ha ilyen határozatokat adtam volna ki a munkahelyem már repültünk volna főnökömmel együtt.

Összeegyeztetni az értékpapírszámlát a meglévő iratokkal. Pláne, ha tudják, hogy büncselekmény történt.

Ahol plusz kamat levonás van, a minusz máshol jelentkezik. Vajon kinél?? Van olyan, ahol nem vontak le kamatot, de kellett volna?

 

Válaszok


Vendég

#6240 Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 19:02:42

#6239: - Re: Re: Re:  

 Ez az egész kezd hihetetlenné válni számomra. Nálam megjelent például egy olyan kötvény, amit sosem vettem, ezért szerződésem sincs róla. Hogy bizonyítsam be, hogy nem vettem? A kamatot persze levonták. Ha ilyen előfordulhat, hogy lehet hinni az elszámolásban?


Vendég

#6241 Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 19:10:03

#6239: - Re: Re: Re:  

 Nekem volt olyan kötvényem, ami minuszt termelt (lévén a megvétel után a kedves ügyintéző rábeszélt a kötvénycserére a hamarosan következett év közi hozamfizetéskor (QFH évi kétszeri hozamfizetéssel), csak azt "felejtette el" elmondani, hogy ha akkor eladjuk a kötvényt, akkor az buktával jár, ami azonnal minusz 40e Ft "hasznot" generált...) szerinted ezt hogyan számolták el ? A kérdés persze költői, nagyjából ugyanis ennyivel nem passzol az elszámolásom... :( Azaz a minusz hozamot szemrebbenés nélkül bekönyvelték nekem plusszos hozamként, amit most le is vonnak. (mivel TBSZ számlám volt, s minden papír megvan, igy a trükközés lehetősége minimális...)

A plusszos levonások ellentettje ott jelentkezik, hogy ennyivel kevesebb a kifizetnivaló, s mivel magánemberként nem tudjuk leellenőrizni valójában mennyi is volt a bemenő pénz a Q-ba, mit termelt, már ha termelt, mennyi a valós kár (hallottunk már "kismillió" számot 2015 március óta) így nem nehéz elképzelni, hogy a levonogatósdi arra megy ki, hogy az összkár kifizetése minél kevesebből megoldódjon, lezárva az ügyet végleg.