Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

M.H,Gy.

#4947 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!!

2011-11-06 04:31

#4946: lázár átállt ??? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!! 

 Háborog a lelkem. Most néztem végig a Hódmezővásárhelyi gimnáziumban felvett video-t az ORIGO-n. Kövér László történelemórát tartott fiataloknak. Aki nem látta és 50 éven felül van, nézze végig, tanulságos. Me fogja tanulni, hogy hogy kell történelmet hamisítani. Ami hazugságot abban a nem egészen 5 perces videoban összehordott, nem semmi. Hogy 1984-ben a KISZ - belekeverve természetesen Gyurcsányt- engedélye kellett az útlevélkérelemhez. Hát kérem szépen: 1984-ben már világútlevél volt, mindenféle KISZ-es aláírás nélkül. Nagynéném Bécsben élt, minden hónapban kimentem hozzá 2 napra, bérletünk volt a bécsi Zeneakadémián. Az útlevelet mindenkinek megadták, aki nem volt köztörvényes, vagy nem volt priusza. Ha már történelemórát tartott és hamisított, kicsit belekeverte Horn Gyulát is, miért is ne, hiszen úgysem tud védekezni. Megint elővette a pufajkás múltat, csak azt nem fűzte hozzá, hogy Horn Gyula sorkatonaként volt karhatalmista. Mint sorkatona, mondta volna, hogy nem, elvtársak, én ezt nem. Mondja meg nekem valaki, mi járt akkor parancsmegtagadásért?

Ilyen ocsmányságokkal fertőzni 15-16 éves fiatalok lelkét, és azok el is hiszik. A végén nyilatkozta egy srác, hogy nagyon színvonalas előadás volt. Szegény gyerek mit tud a színvonalról!!! Felháborító.

Válaszok


Vendég

#4950 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!!

2011-11-06 04:49:49

#4947: M.H,Gy. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EGY EMBER ANNYIT ÉR, AMENNYI P ÉNZE VAN !!!

Horn Gyula nem sorozott katona volt, hanem önkéntes  pufajkás (karhatalmista) Ezt  őmaga nyilatkozta (pl. a Die Weltnek), amikor még nem itta el teljesen az eszét. Arra hivatkozott, hogy azért tette lepett be a önként a pufajkásokhoz, mert a bátyját megölték az "ellenforradalmárok".  De ebből egy szó sem igaz: a bátyját valójában egy szovjet katonai teherautó gázolta el.

"1956. október vége, november eleje között – állítása szerint – nemzetőr volt,[3] majd belépett a megalakuló Magyar Szocialista Munkáspártba MSZMP. Saját korábbi önéletrajzai és más hivatalos okiratok szerint 1956 novemberétől a „forradalmi karhatalmi őrszolgálatnál” volt állományban, 1957 júniusáig.[4][5][6] A kommunizmus bukása utáni önéletrajzaiban kezdő időpontnak már decembert tüntette fel.[7]

Horn szerepe a forradalom leverésében tisztázatlan, mert ezredének járőrnaplója hiányos, mindenesetre 1957-ben részesült a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékéremben, amit az olyanok, akik megtagadták az aktív szolgálatban és az atrocitásokban való részvételt, nem kaphattak meg, vagy azt tőlük megvonták.[9] A Hunyadi-zászlóalj, amelynek Horn a tagja volt, Germuska Pál írása szerint a megtorlás élcsapata volt."

 

"Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján nagy vihart kavart és Sólyom László köztársasági elnök nyílt bírálatát is kiváltotta a német Die Welt folyóiratnak adott Horn-interjú, amelyben a politikus védelmébe vette saját 1956-os szerepét, azt állítva, hogy a forradalom leverésében közreműködő karhatalmi egységekben a törvényes rendet védte, a forradalom idején kiszabadult bűnözőkkel szemben. 2007. július 4-én erre az interjúra és Horn 1956-os szerepére hivatkozva Sólyom visszautasította Gyurcsány Ferenc kormányfő javaslatát, hogy 75. születésnapja alkalmából a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatát adományozza Hornnak. „Nem kaphatja meg Horn Gyula ugyanazt a kitüntetést, amit Király Béla megkapott” – írta a kormányfőhöz intézett válaszlevelében Sólyom [5]. Egy újabb Die Welt interjúban születésnapja előtt Horn megerősítette, amit korábban mondott 1956-ról, azt állította, a pufajkások „közönséges bűnözőkkel” szemben léptek fel rendfenntartó céllal, ugyanakkor védelmébe vette a Rákosi-rendszer szociális vívmányait és Kádár Jánost [6]."