Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#5416 Re: Re: A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 15:06

#5415: - Re: A várt felett a GDP-növekedés 

 Ide a büdöskomcsizó írta valószínűleg, de ma a déli hírekben az M1-en is hallottam. Egyiknek sem hiszek.

Tegnap viszont a Róna Péter azt mondta, hogy már egy év sincs vissza Orbán Viktor és csapata országlásából. Na, neki viszont hiszek.

Válaszok


Vendég

#5420 Re: Re: Re: A várt felett a GDP-növekedés

2011-11-15 16:51:39

#5416: - Re: Re: A várt felett a GDP-növekedés

Már korábban beírtam ide, büdöskomcsi féreg: http://atv.hu/belfold/20111111_egy_even_belul_levalthatjak_orban_viktort

 

Róna Péter a mindennapi.hu-nak kifejtette: „jelenleg az zajlik, hogy periféria országaiban a megválasztott politikai vezetéseket lecseréli az EU a saját embereire. Az új görög miniszterelnök, Papadémosz az Európai jegybank alelnöke, Mario Monti, aki valószínűleg Olaszország miniszterelnöke lesz, a brüsszeli európai bizottságnak volt belső piaci biztosa. Ez azt jelenti, hogy Olaszországban is lesznek privatizációs folyamatok, és ezt már le is írták. A valutaalap és az IMF levélben szólította fel Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, hogy Olaszország nevezze meg, hogy évenként miként tud 5 milliárd euró állami vagyont, ingatlant eladni, amely összeget teljes mértékben adósság törlesztésre fordít.”

A közgazdász vélekedése szerint ez a mechanizmus már beindult és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket. Mindezt alátámasztja a Wall Street Journal cikke is, amiben arról írnak, hogy Magyarországon lehet a következő nagy válság. A közgazdász szerint a cikk megalapozója Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának nyilatkozata lehet, amiben a biztos elmondja, hogy mekkora lesz a magyar költségvetési hiány.

A dolog lényege az, hogy egy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak a demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van.” – összegezte Róna Péter.

A forint mostani erős gyengítése és a hitelminősítők közelgő (gazdasági  szempontból alaptalan) leminősítése mögött ezek a törekvések állhatnak.  Csak nem biztos, hogy sikerül is elérni a céljukat, vagyis hogy egy Andor-féle (büdöskomcsi) helytartóra cseréljék Orbánt és akkor  legalább ti is tovább csorgathatjátok az ocsmány pofátokon a zöldes nyálat Orbán és a Fidesz bukásáról..