Szűnjenek meg a telemarketinges cégek és az idegesítő telefonhívásaik!

Quoted post

Harrach Péter

#18 Felhívás

2019-06-12 05:15

Tisztelt Szerkesztő, Tisztelt Olvasók!

Harrach Péter vagyok országgyűlési képviselő. Idén év elején indítottam harcot a telejósdák ellen. Az elmúlt hónapokban több levelet is kaptam és eljutottam erre az oldalra is.
Még idén júliusban az Országgyűlés nyári szünete előtt beterjesztem javasalatomat, mely tartalmazni fogja a telejósdák, a telefonos értékesítések, a házalást, a szórólapozást és a reklámújság terjesztést. Ebben a petícióban foglaltak megfelelnek a valóságnak. A telejósdák, a  telefonos és házaló értékesítés sok esetben kimeríti a zaklatás fogalmát és ezen túlmenően sok visszaélésre ad lehetőséget. A szólólapozás és a reklámújságok terjesztése pedig sok szemetet termel ami jelentős terhelést ró környezetünkre.
Korunk már régen túlhaladt ezen reklámstratégiákon. A gazdaság erős és stabil nem utolsósorban munkaerőhiánnyal küzd, így nem valószínű, hogy az új törvény nagy létszámú munkanélküliséget fog eredményezni, ugyanakkor fontos, hogy odafigyeljünk környezetünkre és álampolgáraink nyugalmára.

Harrach Péter frakcióvezető,
KDNP Országgyűlési képviselőcsoportja
1357 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

Válaszok

Petikének

#19 Re: Felhívás

2019-06-12 06:33:31

#18: Harrach Péter - Felhívás 

Petike azzal remélem tisztában vagy, hogy a magán szektorban ezek a legnagyobb foglalkoztatók, nem kevés adót termelnek ki - amik a gazdáid zsebéből hiányozni fognak. Ezen felül sok oylan embernek biztosítanak munkát, akik egy normál fix 8 órás műszakot nem tudnának vállalni lásd diákok, kismamák vagy rokkant nyugdíjasok.

Amúgy tényleg idegesítőek ezek a telefonhíváso meg az, hogy tele tömik a postaládákat, de jó magyar szokás szerint sikerült megint azokba bele rúgni akik már a padlóra lettek küldve, de
nyílván a lakálymédia ezt majd máskép fogja tálalni!

Harrach Péter

#21 Re: Felhívás

2019-06-14 18:37:14

#18: Harrach Péter - Felhívás 

A tervek szerint július 15-én nyújtom be törvényjavaslatomat mely tartalmazza bizonyos munkakörök felszámolását, vagy jenetős szakmai átalakítását, mint a telejósdák, a telefonos értékesítés, a házalás, a szórólapozás és a reklámújság terjesztés. A módosítás elfogadása esetén az új szabályozás 2019 október elsejétől lépne hatályba, ezzel is időt biztosítva a vállalkozásoknak és a munkavállalóknak az átállásra.
Mint országgyűlési képviselő mindig is fontosnak tartottam, az ország és polgárainak érdekeit és igyekeztem a többségi akaratnak megfelelően képviselni választóimat. Ennek szellemében hirdettem harcot az év elején a telejósdák ellen, mely mostanra kiterjedt több hasonó ágazattal szembeni fellépésemre. 
Nem üzleti érdekek vezérelnek és biztosíthatok mindenkit, hogy javaslatom elfogadását követően nem fog létrejönni egy nemzeti telemarketinges vállalat. Az említett szektorokon kívül sok olyan ágazat létezik, mely lehetőséget biztosít a rugalmas részmunkaidős munkavállalásra, így a diákok, kismamák nem fognak munka nélkül maradni. A nyugdíjasok várhatóna 2020-tól jelentős emelésre számíthatnak, ezen felül több új tipusú juttatás is kidolgozás alatt van, így nem fognak arra kéynszerülni, hogy nyugdíjkiegészítés címén munkavállalásra kényszrüljenek. 
A kiesett adóbevételekkel kapcsolatban is tévesek a hozzászólók információi. Az említett szektorban elterjedt szokás a fekete vagy részben fekete foglalkoztatás. Ezen túlmenően elterjedt forma a zsebszerződés, így az említett szektorok közel sem fizetnek be annyi adót, amennyit forgalmuk és bevételeik után kellene. Ezek a szektorok sok szempontból ellenőrizhetetlenek és sok szempontból már túlhaladták korukat. Az internet, okos telefonok korszakában nincs szükség a telemarketingre, szórólapozásra és házalásra. A közterületek tele vannak plakátokkal és minden tévé és rádiócsatornán negyedóránkánt vannak reklámszünetek. Lépésemet a törvényjavaslattal kapcsolatban, a többségi akarat és választópolgáraim nyugalmának érdekei indították el, melynek igyekszem eleget tenni.

Harrach Péter frakcióvezető, 
KDNP Országgyűlési képviselőcsoportja
1357 Budapest, Széchenyi rakpart 19.