Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#7496 Re: Re: Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

2012-02-01 11:54

#7495: - Re: Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

Bolond lennék, ha nem ezt szeretném én is. Sajnos úgy tűnik az egész világ nem efelé tendál. Egyre inkább nőnek a vagyoni különbségek, még az ú.n.  jóléti kapitalizmus országaiban is. Nálunk meg különösen. És ez a jelenség megint csak oldalfüggetlen.

Már rég nem országok döntenek fontos gazdasági és politikai kérdésekben, hanem nemzetek feletti társaságok.

Az Orbán-kormány megpróbált ezzel szembe menni (nem állítom, hogy mindenben okosan) és most egész Európa helyettünk akarja megmondani, mit tehetünk és mit nem.

Válaszok

Vendég

#7497 Re: Re: Re: Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

2012-02-01 12:06:13

#7496: filiszteus - Re: Re: Re: Fontos kérdések és az én válaszaim:

"az egész világ nem efelé tendál"

Nekünk viszont csak az a reményünk, hogy megfékezzük az összeomlásunkat.

"Az Orbán-kormány megpróbált ezzel szembe menni (nem állítom, hogy mindenben okosan) és most egész Európa helyettünk akarja megmondani, mit tehetünk és mit nem."

Mert teljesen rossz irányt vett. A bajok, amik sújtanak azt jelzik, hogy kivitelezhetőbb, ésszerűbb és főleg morálisan elfogadhatóbb utat kell választanunk.

"Bolond lennék, ha nem ezt szeretném én is"

Innentől kezdve (bocsánat a populáris kifejezésért - én sem szeretem) azon kell lennünk, hogy megtegyük ezeket a lépéseket. A "de" szóval kezdődő mondatok nincsenek magyarul, talán sokkal bölcsebbek voltak eleink, mint azt gondolnánk. Nem szélsőséges magatartásra, hanem igazi összefogásra van szükség. Tudom, hogy a magyarnak ez sosem ment és nem is azt értem ezalatt, hogy akkor most össznépi ölelkezéseket kell tartani. A piacgazdaságban bölcsnek kell lenni és sosem szabad elfelejteni a legfontosabbat: kis lépés.