Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#7500 Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 12:48

#7498: egy dolgozó - A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

Európa sok országában van lineáris adózás. Nálunk főleg azért van létjogosultsága, mert össznépi sport már régóta az adóelkerülés. Ezért, ha az adó méltányos és megfizethető, talán sokaknak megéri, hogy befizessék, különböző adóelkerülő trükkök helyett, hogy nyugodtan alhassanak.

nem állítom, hogy tökéletesen bevált az elképzelés.

Válaszok

Vendég

#7502 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 13:01:03

#7500: filiszteus - Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

Adózási formákról vitatkozni kissé értelmetlennek tűnik számomra. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A lineárisnak pl. azt az előnyét látom, hogy több pénz marad azoknak a zsebében, akik tehetősebbek. Ez nem feltétlenül baj, ha hasonló szellemben használja fel, ahogy azt korábban felvetettem. A hátrányokat viszont érzi a szegény, akiből rengeteg van és már eddig is nyomorgott. Nehéz ügy.

egy dolgozó

#7503 Re: Re: A NAGY IGAZSÁG AZ, HOGY NEM LEHET SZ@RBÓL VÁRAT ÉPÍTENI !!!

2012-02-01 13:26:46

#7500: filiszteus - Re:  adózni nem igen szeretünk...

Igen, 24 éve adózunk, de a mai napig is rengetegen igyekeznek kibújni alóla.  Én is kiadtam a belvárosi garzonomat 50 ezerért és nem fizettem belőle a forrásadót, persze néha korban 1-2 hónapig nem is volt munkám, valamiből élni kellett (most már a felnőtt fiamnak adtam).   - Ez a 16 %-os adókulcs bevezetése óta sem változott, van tapasztalatom  a környezetemben.  Pl.: valakinek 140.000 Ft a nettója,  és 102.000 a bruttója, bár nincs agyonfizetve,  mert a  szabadság és az ünnepek nem létező fogalmak,  valamint  télre is kell spejzolnia,  mert 1-2 hónap kiesik neki.  Nem irigylem az illetőt (alig lesz nyugdíja)  és nem is hibáztatom,  mert a vállalkozók a ganék,  bár ki tudja miért ?? Vagy harácsolnak, vagy egyszerűen csak így éri meg nekik.   Egyébként  -emlékeim szerint-  Orbán valami olyasmiről áradozott, vagy ábrándozott,  hogy a befektetők tömkellege rohan hozzánk a 16 %-os adókulcs hallatán, mert mi leszünk a legversenyképesebbek a régiónkban.  Miután a befektetők nem tolonganak, de még csak nem is lézengenek felénk, akkor valami hiba csúszott a kancsal Matolcsy számításába.