A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Péter

#1352 Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:34

#1344: Komplikato - Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

10-20 ezerrel többet?  A nővérem egy óvodában dolgozik nettó 70 valamennyi ezerért.  Nekem azt mondta, hogy pár ezerrel csökkent a fizetése az egykulcsos adó miatt (amit aztán később korrigáltak).

Válaszok

Komplikato

#1354 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:39:14

#1352: Péter - Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Ha olyan keveset kereset a két lépcső miatt 16.000*-el csökkennie kellett a fizetésének, mivel elötte nem volt adó és/vagy jóváírás volt rá. Akkor nem csökkent ennyivel ha volt gyereke. Ami után van adókedvezmény ... aminek egy részét kapásból nem kapja meg aki rosszul keres. A munkahelyek nagyobb részén nem korrigáltak. Az én cégemnél meg korrigáltak ... utána következő 3 hónapban meg sorra kirúgtak mindenkit és felvették az új embereket az alacsonyabb fizetéssel.

Mert így megy ez.

Cégek nagy részénél NEM kompenzáltak, pláne mikor kiderült a nagy büntetés, hogy nem kaphatnak állami megrendelést ... amit amúgy is csak a haverok kaphatnak.

*És akkor szó sem esett róla, hogy sok helyen buktak 5-10-15.000 forint cafetériát az új szabályok miatt.

Egy csomó embert ismerek aki jól járt az egykulcsossal még sem fogja támogatni a jelen kormányt a gazdaság tönkreverése okán.

Szolidaritás

#1363 Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 00:26:53

#1352: Péter - Re:  Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Péter!

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a közszférában korrigálták a bérveszteséget, de sehol másutt... Ez egy jó méretes szemétség, hogy a versenyszféra kiskeresetű embereinek kell megfizetnie a közszféra (tehát eleve az adóból élők) veszteségét.

Közben eszembe jutott, hogy Bajnai 1.- Ft fizetést vett fel, valamint a szolidaritási alapba is befizetett 10 millió Ft-ot. Gyurcsány sem vette fel 5 évig a fizetését, az övét pedig -azt hiszem- a gyermekélelmezéshez utalták. Azért ezek szívmelengető dolgok, már akinek. Nekem igen, lehet, hogy azért, mert egy anya ezt másképp éli meg...

demagóg

#1428 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 18:53:02

#1352: Péter - Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Hónap végén kisegíti Ön egy kis pénzzel a  növérét a félmillios fizetéséböl?