A közoktatásért!

Quoted post

a karaván áll :)

#258 Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-01-31 20:03

#255: - Re: Re: Re: Re: tenni kell

Kedves (?) Vendég! Megint elfelejtetted a nickneved? :))) Tudod Te, ki szeretne ilyen körülmények között dolgozni? Hát, a mi iskolánkban szerintem egyet sem tudok mondani. Az eddigi 3 fiatal pályakezdőnk közül 3 ment el. Vajon miért? A mostani végzősök között kérdezősködve SENKI nem akar tanári pályát választani. Vajon miért? Ha a tanári pályáról vagy fizetésről hallanak, nevetnek, gúnyosan! Vajon miért?

Igen, magániskolát kellene alapítani, ahol kis létszámban (nem 40 fős osztályban) tanítanánk a mostani, igencsak problémás gyerekeket, mert így lehetne fejleszteni őket.

A tanárok többsége kreatív, gondolkodó, tehetséges ember, akikben mindezt elfojtják, De hogy ez kinek jó? A gyerekeknek biztos nem! Persze, a gyerek az utolsó szempont a mostani huzavonában, ez látható.

"Egy kicsit legyél rugalmasabb!" Hát, ha neked a gúzsba kötve táncolás rugalmas?!

Válaszok

Tudorka2

#260 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 06:42:07

#258: a karaván áll :) - Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

A problémák elbagatellizálása a kormányzati stratégia, s a "vendégé" is. Provokátor. Ahogy nézem a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság és a kimutatások gyártása akadályozza a munkát. Nem mindegy, hogy az amúgyis alacsony jövedelmekből mennyi vész el cafeteria, utazási hozzájárulás vagy egyéb kiegészítés formájában. Feltételezem, hogy a kormány azért húzza az időt, mert közvetlenül a választások előtt akar "osztogatni" és a lehető legkevesebbet. Közben nem érdekli, hogy az eljátszott bizalom légkörében mennyire romlik az életminőség, vagy a tanárok munkájának színvonala. Végsősoron nem érdeklik a gyerekek sem.

Szerintem a lehető legkonkrétabban kell megfogalmaznunk a problémáinkat, lehetőleg értékitélet nélkül, hogy mennél többen átérezhessék, megértsék, s azonosulni tudjanak. Rengeteg tapasztalat van a kommentekben, szerintem érdemes osztani, én rendszeresen ezt teszem. Nincs miért keseregni. 49-en kezdték. Elérjük a 4000-et és jöhet újabb tiltakozási hullám. Nyilvánvalóan sokan, sok helyen szerveződünk az érdekeink védelmében.

antironwerber

#268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

2013-02-01 19:36:11

#258: a karaván áll :) - Re: Re: Re: Re: Re: tenni kell

"A mostani végzősök között kérdezősködve SENKI nem akar tanári pályát választani."

Szégyen, amikor elkezdték a pályára készülést, a főiskolai, egyetemi tanulmányaikat tudták, hogy milyen fizetés vár rájuk.

Most szembesültek, most a szemét Orbán alatt. Pfuj. Hoffmann Rózsa. Fuj.

Ezek a gúnyosan nevetők csak hobbi szinten voltak főiskolások, egyetemisták......valahol kellett agyoncsapni az időt, papamama pénze elég volt erre is.

Ugyan, nevetséges érveket hozol...