Kegyelmet a börtönbüntetésre ítélt Móricz József népművésznek!

Berry

#1 Börtön egy harci kutya megtámadásáért?

2014-12-31 12:06

Ahogy mondani szokták: "még jó, hogy ez komoly, mert viccnek durva volna"! Hát hol élünk? Tényleg mindig a leggyengébbeket kel eltaposni????

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-01-02 09:51

Ladis
A petíció szerzője

2015-01-02 09:52

Kedves Berry!

Ha valóban így gondolod, akkor miért nem írtad alá a petíciót?

Üdvözlettel: Ladis

Vendég

2015-01-02 18:28

Emberséget az embernek!

Vendég

2015-01-02 18:29

Prof. Dr. Papp Lajos

Vendég

2015-01-03 07:52

Polgár Éva kérése:
Felháborítónak tartom az itélkezést!
Móricz József népművészt haladéktalanul
helyezzék vissza Családjához, amíg
még egészségi állapota nem romlik meg
jobban!

Vendég

2015-01-03 10:34

A kutya gazdáját is el kellett volna marasztalni, mivel hosszú hónapokig szabadon járt-kelt Kisizsákon a rottweiler, veszélyeztetve az ott élő gyermekek, idősek testi épségét.
Önvédelemért miért születhet ilyen súlyos ítélet?
A védelem tanúinak véleményét miért nem vették a bírák figyelembe?
Érthetetlen, emberi ésszel nem lehet felfogni, hogy ma Magyarországon egy kutyának nagyobb a védelme, mint egy EMBERNEK?

Egy embert hogyan lehet ennyire megalázni?
A rottweiler ma is jól van! A kutya gazdája hogyan mer az emberek szemébe nézni? Van-e lelkiismerete, hiszen tönkretett egy igaz magyar embert, családját!
Azért is imádkozom, hogy Józsi mielőbb szerető családja körében legyen, megérdemli!
Az igazság előbb-utóbb győzni fog!

Vendég

2015-01-03 17:37

Ladis, aláírtam csak ezek szerint nem sikerült.

Berry

Vendég

2015-01-03 17:41

Mérhetetlenül méltatlan ez, pedig magam is állatbarát vagyok. Ez a törvény túlzása és igazságtalansága. K J Gy
Henrik

2015-01-03 18:42

Végigolvastam ezt az egész történetet, az interneten elérhető bejegyzéseket is beleértve.

Egyrészről ha valóban létezett az a bizonyos hurok és a "vádlott" az így csapdába esett kutyát megégette az nem szép dolog és bizony csúnyákat mondanék az illető szemébe no meg nem állnék szóba vele egy darabig ha ismerném.
Dehát ez csak teoretikus kérdés ha nincs tárgyi bizonyíték és iz illető is visszavonta a vallomását.

Másrészről ha még elkövette is a kérdéses cselekedetet az legfeljebb egy "baráti" képen vágást érdemel egy fröccs mellett! ... Szóval itt valami nagyon félresiklott dologról és a bíróság megvezetéséről - hogy ne mondjam vakságáról - van szó.

Rákerestem a Googleban hasonló esetre. Érdekes de egy "hasonló" esetet találtam ahol a kutyák győztek, a megtámadott szomszéfd pedig meghalt. Vajon mit kapott  Debreceni ítélőtáblától a kutyák gazdája? 2 évet 5 évre felfüggesztve, gondatlanságból elkövetett emberölésért! A cikk erre a sorra kattintva olvasható!

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Nagyon gyorsan tessék ezt az ügyet helyrehozni ha már a független Magyar Bíróság erre nem képes, mert ez igazságtalan, méltatlan, megalázó a társadalmunk egészére nézve!

Emese

2015-01-03 20:06

Hogyan lehet bizonyíték hiányában valakit elítélni? Bízunk benne, hogy a hamis tanúk is megkapják méltó büntetésüket!

A kutya gazdája milyen büntetést kapott, hogy nem tartotta megkötve harci kutyáját?

Újra kell tárgyalni az egész ügyet egy másik megyében! A Magyar Bíróságban ilyen bírák ítélkeznek, mint Kecskeméten? Szomorú!

Kinek ártott Móricz József? Mi a bűne? - állattenyésztő üzemmérnök, évtizedekig falugazdászként dolgozott, több száz verset szaval kívülről, népi játékokat farag, rovásírást tanít, - sokunk példaképe!

Már csak a Köztársasági Elnök úrban bízunk, aki pontot tesz  erre a "gyalázatos" ítéletre!

Vendég

2015-01-03 20:18

JOGSZOLGASÁG
Dr. Parr Lajos professzor úrnak ajánlva

A jogszolgáltatás halott!
Eb-párti lett, neki szolgál..
Jobbról s balról gellert kapott,
kopár tévúton botorkál..

A főbűnöst futni hagyja,
a vétlent börtönbe zárja,
s annak sorsa meg nem hatja,
Sötét Erő a barátja..

Az eb a fővédelmezett!
Embertestet öltött állat.
Az örök kedvezményezett
áldozattá sosem válhat?

A jogszolgáltató gyáva!
Önmagától félemlített.
Justicia ajka zárva,
orvoslásra vár sok gaztett!

Elhalt benne az emberség,
rabszolgája lett a pénznek,
elfelejtve a tisztesség,
része lett a nagy egésznek..

Metélt a jog pár száz éve;
igazságtól elszaggatott.
Égre kiállt minden vétke,
mit a nemzetünkre hagyott..

(Betegség a jogszolgaság.
Kalódában paragrafus. -
Virulóban van e kórság,
gyógyszert kever a patikus..)

B. M. B.

igazság

2015-01-03 20:32

A jó Isten áldja meg dr. Papp Lajos professzor urat, aki nyilvánosan fölvállalta  ezen igazságtalan ítélet nyilvánosságra hozását.

Köszönet továbbá a Magyar Hírlap munkatársának, akik segítsége nélkül még reménye sem lehetne Móricz Józsefnek, hogy ítéletét újra fogják tárgyalni!

NEM KEGYELMET KÉRÜNK A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÚRTÓL, CSAK IGAZSÁGOS ÍTÉLETET!

KI KÁRPÓTÓLJA MÓRICZ JÓZSEFET AZ ELMÚLT ÉVEK MEGALÁZTATÁSAIÉRT, ANYAGI TÖNKRETÉTELÉÉRT, EGÉSZSÉGÉNEK SÚLYOS ROMLÁSÁÉRT, A BÖRTÖNBEN TÖLTÖTT IDŐÉRT?

KÉRÉSÜNK: AZONNAL ENGEDJÉK KI MÓRICZ JÓZSEFET A BARACSKAI BÖRTÖNBŐL A PERÚJRAFELVÉTEL ÉS AZ ÚJ ÍTÉLET MEGHOZATALÁIG!

A jelenlegi helyzet egyenlő egy halálos ítélettel, mivel súlyos betegsége miatt nem sokáig fogja bírni Móricz József a börtön "vendégszeretetét".

A bírák hogyan tudtak ilyen felháborító, méltánytalan, igazságtalan ítéletet hozni? Ők is el fognak számolni az "Igazságos bíró" előtt!

Tisztelettel kérjük dr. Áder János köztársasági elnök úrat, hogy sürgősen - soron kkívül - foglalkozzon Móricz József ítéletével.

Vendég

2015-01-03 21:23

Kedves Lajos barátom! Most értesültem erről a rémtörténetről, a magyar igazságszolgáltatás újabb minősíthetetlen cselekedetéről. Baj van ezzel a hatalmi elittel. Ezért is, no meg Móricz Jóska kiszabadításáért , írtam alá. Jogvégzett barátainknak ajánlom, mielőbb kérjenek neki kegyelmet!

Vendég

2015-01-03 21:54

Isten előtt nincsenek koncepciós perek és ítéletek.

Vendég

2015-01-04 07:51

Vissza kell állítani az IGAZságszolgáltatást,mert most, csak jogszolgáltatás van országunkban!

Vendég

2015-01-04 09:01

Igazságtalannak tartom az ítéletet!Itt a rendőrtől az ügyvédig, az állatorvosig, a bírákig nagyon sok az összefonódás, és egyoldalú, és hazug az ítélet is! Nagyon sok olyan dolgot nem vettek figyelembe, ami arra utal, hogy Móricz úr az életét védte! Sajnos ma már egy állatnak több becsülete van, mint az embernek! Ez szomorú, és elgondolkodtató! A kutya gazdáját kellett volna megbüntetni, mert nem tudta a kutyát úgy tartani, hogy az ne szökjön meg!A kutya gazdájának kártérítést kéne fizetni a Móricz úrnak! Akkor ezek után fegyverrel kellene járni, hogy a kutya támadást ki tudja védeni az ember? Ez az összefonódás, és a korrupció vége.Az a kutya a mai napig él és virul!!!!

Vendég

2015-01-04 09:55

Az öregező cigányokkal nem jár el ilyen gyorsasággal a magyar i/gazságszolgáltatás

Vendég

2015-01-04 10:22

Nagyobb felelősséget az állattartóknak!

Vendég

2015-01-04 10:32

Egyesek embereket ölnek nyereség vágyból, milliárdokat lopnak kapzsiság miatt,családokat tesznek tönkre lelkiismeretlenül,hamarosan elszakad a cérna és akkor nem lesz kegyelem egynek sem.

Vendég

2015-01-04 12:39

Tisztelettel kérjük a keresztény/keresztyén egyházak vezetőit, hogy álljanak ki Móricz József ártatlansága mellett!

Ne hagyjuk, hogy a keresztény Magyarországon egy rottweiler kutyának nagyobb a becsülete, mint az EMBERNEK!

Egy súlyos bírói döntés miatt az igaz magyar embereknek szégyenkeznie kell külhoni honfitársaink előtt is, hogy ilyen igazságtalan ítélet megszülethetett  a XXI. század Magyarországában!

Vendég

2015-01-04 13:26

unokás
Sajnos én is megtapasztaltam, hogy a bíró csak azt hallja meg, amit akar, csak azt olvassa el, amit akar, hogy elfogultságát még a legnyilvánvalób esetben is csak akkor mondják ki, ha ezt ő maga is elismeri, hogy azt sem tudja, ami köztudomású stb. Ráadásul az álatalunk kifogott bíró így hozott ítéletet egy kisgyermek ügyében, amivel teljesen tönkretette- Ez ma már tény. De bocsánatot kérni tőle biztosan nem fog. Egy európai országban a bíróságnak valóban függetlennek kell lennie,de nem jó, hogy élet és halál urai, mert nem csak emberek, hanem, mint a legutóbb a budapesti jogi karról megjlent hírek bizonyítják, újgazdag, gátlástalan alakok is vannak közöttük szép számmal. Ezt egyetemista koromban is megtapasztaltam. Hazánkban azért van annyi bűncselekmény, mert az igazságszolgáltás jó esetben úgy működik, ahogyan Fleck Zotán jogszociológus leírta igen alapos kutatását összegző tanulmányában:"csak silány rutinmunkára képes". Ezért aztán nálunk senki nincsen biztonságban, sez borzasztó. Miért fizetjük az adókat?

Vendég

2015-01-04 13:45

édesanya

Kislányommal ugyanígy bánt el egy bírónő!!! Miután apja szándékosan súlyos veszélyeknek  tette ki, lekileg állandóan gyötörte, kínozta, a bírónő még a gyermeke!!!t találta bűnösnek, hiába bizonyítottam az ellenkezőjét. Ő hét szakértői véleménynel szemben az egyetlen, korrupció alapján készült, teljesen szakszerűtlen, etikátlan véleményt fogalta el, pedig annak hamissága ordítóan látható és égbe kiáltó volt.

Végigültem az ún. "móri mészárosok "perét is, s megtapasztaltam, hogy a bíró azt ítéli el, akit akar. De ott legalább hétpróbás gazemberkeről volt szó, nem kisgyermekről.

A magyar élet fintora, hogy miközben gyermekemet a bíróság tönkretette,  az igazságügy-mindiszter mindig a "Gyermekbarát igazságszolgáltatás" szlogen előtt jelent meg, az óvodában egy rendőrnő azt verte a fejükbe, hogy a lelki erőszak még súlyosabb, mint a testi. A törvényszék pedig bemutatta a megjelnt közönségnek, hogyan működik, miközben a gyermek ügyének fellebbviteli  tárgyalása ennek kigúnyolása volt. 

Vendég

#24 Móricz Jóska bácsi szabadulásáért írt nyílt levél !

2015-01-04 14:39

Aki ismeri az tudja , hogy Móricz Jóska bácsi egy igaz magyar , talpig becsületes ember! Amikor a rendezvényeken kitelepül körülötte mindig zsong az élet fiatalok és idősek egyaránt hallgatják a bölcs gondolatait , nyugodtan nevezhetjük őt egy népművelőnek egy népi tanítónak! Megdöbbentett az ellene felhozott vád és még jobban az ítélet! Tiltakozom sokad magammal , hogy  Jóska bácsit börtönbe zárták , meghurcolták , megalázták! Ez az ember biztos , hogy nem gonoszságból és állatkínzási szándékból csinálta azt amit csinált ez nem vallana az ő lelkivilágára és ezáltal nem is követhetett el akkora bűnt amiért a szabadságától megfosszák! Amennyire én megismerhettem Őt attól félek , hogy idős kora és lelkülete miatt is súlyos egészségkárosodása és gyógyíthatatlan lelki törése lesz , ha nem szabadul ki rövid időn belül!! 

Kérek minden jóérzésű embert , hogy írja alá a peticíót , álljunk ki ezért a nagyszerű emberért , minden fórumot használjunk ki , hogy a magyar igazságszolgáltatás most már végre működjön úgy ahogy kellene és ítélkezzen végre igazságosan! Ezt a szégyenteljes ítéletét vonja vissza és engedje szabadon Móricz Jóska bácsit!  Üdvözlettel Horváth Gábor ( Hory)  Pécs 

Vendég

2015-01-04 14:54

megerősítem!